Паметникът пред НДК грейва във фешън оранжево

Монуменнът "1300 години България" остава само метално скеле
25 юни 2009 16:18,
60
Паметникът пред НДК грейва във фешън оранжево
Снимка: БГНЕС

 "След ремонтните дейности по паметника "1300 години България" той ще остане само с металната си конструкция", съобщи главният архитект на София Петър Диков.

"Металната конструкция ще бъде боядисана в оранжев цвят", допълни той.

"Възстановителните работи на конструкцията няма да засегнат скулпторните елементи на монумента.

След премахването на гранита и бетона те ще останат, а вечер ще бъдат осветени", обясни главният архитект.

В момента се извършва подготовка за премахването на гранита и бетона от покрива на паметника, който е на 37 метра височина.

Освен шестсантиметровия гранит, под него са положени 15 сантиметра бетонна плоча, обясни Диков.

Той посочи, че всичко се извършва след полученото съгласие на скулптора на обекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Zingerinnen преди 14 години
Хахаааа, всички действия в Бг ми напомнят филма"Идиокрация"Честито с Диков, който за да усвои всички парички(в джобовете си) е готов като мнозина на подвизи от малоумие!!!!!!!!:(
58
1
 
0
 
! Отговори
МО преди 14 години
Паметник "1 300 г България" боядисан в оранжево.Е какво по ясно че сме обратна държава.Начело с главния архитект на София.Който сасипа всички паметници в столицата.Застрой всички зелени градинки между блоковете.Осигори жилища за още 2 милиона.Така че скоро София ще стане 4 мил.Архитекта е на път да превърне Сф в България и ще оспее.Жалко че всички ще са обратни.1 300 г за оронване престижа на държавата и за разрушаване на културни ценности.По закона трябваше вече да сте изгнили г-н Диков.
57
0
 
0
 
! Отговори
Stan преди 14 години
shto po hubavo ne go napravq rozavo... (rofl) po krasivo shte bude:)
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ти сигурно си някакъв който е с космати крака като на горила и мирише и не се къпе. Жените харесват бръснати мъже.
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мечтата ми вземис греха я съживи.Мечтая ли това,ти казвай само "Да".И в таз греховна нощ,греховна от разкоши всички греховеда плащам - искам те!
54
0
 
0
 
! Отговори
MARTA преди 14 години
Мафия има и всред скулптурите,които се хвалят и поддържат един друг.Днес единият ще каже хубаво за другия-после ще му го върнат и т.н.Дискусията на комисията по култура при столична община се предаваше по една от кабеларките късно вечерта.Старчев присъстваше и се държеше като шушумига, колегите му се кланяха, представители на жителите на София,открито искаха да се махне тази нищо незначеща грозотия.Диков за да има мир с гилдията замаза всичко-представи като временна мярка това,което става сега
53
0
 
0
 
! Отговори
Fashion преди 14 години
Уникално! Отново ще ни плаши Людмила Живкова,сега вече и осветена.И това ако не е реставрация на соца,здраве му кажи.Вместо да ни харчат парите за глупости,да го нарежат на скрап и с парите от него да облагородят околното пространство,превърнато от 20 години в ***.Диков го имах за по-свестен,но съм грешал.
52
0
 
0
 
! Отговори
MER преди 14 години
Нямах търпение да прочета всички коментари, но от това което прочетох, видях, че не е посочено азванието на паметника - както беше известен преди време - когато го "издигнаха"! Този паметник се наричаше "Петох...йника". По-ужасна скулптура няма. Ако трябва да остане заради нещо, то е, за да знаят децата и внуците ни каква висока кулкура е кипяла през тоталитарно време!
51
0
 
0
 
! Отговори
Дядо Петър преди 14 години
Вместо да дават пари за възстановяване на тази, както казват руснаците, "хуйовина", защо не възстаноят паметните стени на загиналите във войните, които бяха пометени при строежа на един от бункерите на социализма - НДК?
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какви са тия стотинки които ми хвърчат по монитора бе ахахах да ви *** и рекламите
49
0
 
0
 
! Отговори
с преди 14 години
48-ми, аз бих добавил че ти си доста по-*** от този на когото обясняваш нещо. Просто си смешен ти и подобните на теб гениални творения в последните 20 години :) .Вие винаги ще си останете....лузъри ( да ти го напиша на твоят фешън речник ) и в живота и със сериозните мадами :) .
48
0
 
0
 
! Отговори
21-годишен преди 14 години
много си *** - фешън си е фешън. даже има такава себкултура фешън като съществително означава метросексуален мъж, а фешънка съответно модерно момиче. фешън означава модерен като прилагателно в кой век живееш?
47
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Какви 1300 години,като още сме под турско робство ! Че и под руско...
46
0
 
0
 
! Отговори
а преди 14 години
какво е "фешън"? няма такава дума в нито един речник
45
0
 
0
 
! Отговори
мима преди 14 години
работата на бойко е сериозна щом от толкова години чак сега се сети и той да ремонтира паметника.учудващо е как му дойде времето точно преди изборите
44
0
 
0
 
! Отговори
борис преди 14 години
дано само не се срути след ремонта че кмета обикновено така си жърши работата
43
0
 
0
 
! Отговори
Gio преди 14 години
...на това ли казваха в София "Многоъгълен петохуйник"..?
42
0
 
0
 
! Отговори
mao_dze_dun преди 14 години
Тъкмо бяхме решили, че от този паметник по грозен няма как да се направи и тея взеха, че ни опровергаха - вярно живеем в страната на неограничените възможности. Оранжев?!?! Че къде по света има оранжев паметник, особено по случаи годишнината от основаването на държавата. Да го срутят това нещо и да издигнат паметник на хан Аспарух. И без това нямаме паметник на основателя на държавата си в столицата, което е достатъчно срамно само по себе си, ами на всичкото отгоре като заместител имамето ТОВА.
41
0
 
0
 
! Отговори
лионел преди 14 години
Трябваха 20 години най-накрая да се направи нещо с този паметник!??!!!!Важното е че ще се оправи и няма да застрашава живота на хората!Иначе идеята не е лоша,но цвета не е от най-подходящите:)
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Оранжево?!?!??!?!Тия не са в ред:)))))Това ще е върха на сладоледа просто:)