Таксата за детска градина в София скача до 80 лв.

Софиянци получават много добра услуга, смята Фандъкова
30 ное 2009 07:28,
246
Таксата за детска градина в София скача до 80 лв.
Снимка: БГНЕС

Между 50 и 100% ще бъде увеличението на таксите за детските градини в София, обави кмета на столицата Йорданка Фандъкова.

По думите й обаче предстои финансистите да определят точната сума, и то с оглед на разчетите на бюджета за следващата година.

Заедно с повишаването на таксите щяло да се обсъжда и дали има нужда от още облекчения за някои от семействата.

"Софиянци получават много добра услуга", категорична е тя.

Още по темата

Фандъкова се похвали, че през тази година са построени 16 нови детски градини, а 56 са ремонтирани.100% от кухните получили ново оборудване.

В края на миналата седмица кметът Йорданка Фандъкова обави, че започва преговори с родителски огранизации за вдигане на таксите за забавачка.

По думите й с направените инвестиции през тази година осигуряването на заплати и храна в детските градини Столичната община всеки месец отделя по 225 лева на дете, а получава като такса от родителите едво 40 лева.

"За да продължи инвестиционната политика на общината в пълния й обем, ще трябва да помогнат и родителите с увеличаването на таксата", каза тогава Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
0
 
! Отговори
мими преди 14 години
МИ КАТО СЕ НАЛАГА ЩЕ ХОДИ НА ЯСЛА И ТОВА Епосле налитр да яде нещо това дете
245
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И аз туй се чудя! Още ни гони социализЪма!
244
0
 
0
 
! Отговори
адски учуден преди 14 години
Не мога да рабера как хора, които нямат 100 лв за градина, искат държавата да им я плати, като се позовават на данъците си, които са наложени на заплата, която не стига да се отдели и 100 лв за градина.
243
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Направете си 5-6 деца и няма да имате нужда от ДГ, сами ще се гледат в къщи и няма да са асоциални.
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
явно тука бъка от посетители!!! отивам да списвам другаде! - екипа "бодра смяна" спи ;-)
241
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
на запад, ако не знаете има практика детските градини да се помещават там където родителите работят!!! т.е. родителя има непрекъснат достъп до детето си прекрасно познава човека, който се грижи за детето му и е спокоен на работното си място!!!
240
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДОКАЗАТЕЛСТВО: ВИЖТЕ СНИМКАТА НАД СТАТИЯТА!!!Някой да вижда щастливо и усмихнато детско лице??!?!?!?ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА СНИМКАТА ДНЕС.БГ
239
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КАК СЕ ОСТАВЯТЕ ДЕЦАТА В КОМУНИ, КЪДЕТО ПОД СТРОЙ ГИ КАРАТ ДА ЯДАТ, СПАТ... МАРШИРУВАТ И КОЗИРУВАТ!!! И ЗА 30 ДЕЦА ДА ОТГОВАРЯ 1, 2 ЧОВЕКА!!!!
238
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ВСИЧКИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ДА СЕ ЗАКРИЯТ КАТО ТАКИВА....И ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В ПРЕКРАСНИ ДЕТСКИ ОАЗИСИ, КЪДЕТО ДЕЦАТА ЩЕ ОТИВАТ ЗА НЯКОЛКО ЧАСА ДА СИ ПОИГРАЯТ С ДРУГАРЧЕТА И ДА СЕ РАДВАТ НА ДЕТСКИТЕ ИГРИ /срещу такса разбира се/!ВСЯКА МАЙКА ДА ПОЛУЧАВА ПО 225 ЛВ. НА МЕСЕЦ ОТ ОБЩИНАТА И БЕЗ ТОВА ГИ ДАВА ... ХАЙДЕ!ЕЛЕМЕНТАРНО!!!! ИСКАЙТЕ МАЙКИ!!! ИСКАЙТЕ ДОБРОТО ЗА ДЕЦАТА!!!
237
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ТОЛКОВА ЛИ НЕ МОЖЕ ДА СИ РАЗРЕШИТЕ ПРОБЛЕМА САМИ!ЦЯЛ ФОРУМ ИМА ЗА МАЙКИ...ЕДНА МАЙКА ДА ГЛЕДА ДЕЦАТА НА 5 ДО 10 НЕЙНИ ПОЗНАТИ-МАЙКИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ...И ТАКА ДО УЧИЛИЩЕ ;-) , ДРУГИТЕ ДА И ПЛАЩАТ!!!
236
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ЯВНО , КОМУНИЗМА ОЩЕ НЕ СИ Е ОТИШЪЛ!!!!НЯМА ПО-ДОБРА СРЕДА ЗА ДЕТЕТО ОТ СМЕЙСТВОТО!!!ДЕТСКА ГРАДИНА =КОМУНА ЗА ДЕЦА!!!
235
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА...КОЙ В 21 ВЕК ЩЕ СИ ДАДЕ ДЕТЕТО НА ДЕТСКА ГРАДИНА!!!!ТОВА СА КОМУНИСТИЧЕСКИ ИСТОРИИ, ОТЖИВЕЛИЦИ!!!
234
0
 
0
 
! Отговори
Инджи преди 14 години
Сега е модерно всички да ни тресе сивото ежедневие, да сме в криза, да имаме кредити, които сме теглили за глупости (например работим за 800 лв. а пък си купуваме телефон за 500 лв.). Модерно е също да се оплакваме колко много работим и нямаме пари, а в същото време да ходим на море в Гърция и Турция, а в почивните дни дни да правим навалица в хипермаркетите и да пазаруваме като невидели щото видите ли нямаме пари.
233
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Шъ плащате и точка. Който потребява, трябва и да плаща. Не разрахте ли кухи тикви. Аз ли да ви плащам. Правили деца - после олеле малеле. Ми детето трябва и да се гледа, а тва пари струва. Или сте мислили държавата да ви го отглежда. Може и така - има интернати, отказвате се от децата, да ги осинови някой дето може да си ги позволи.
232
0
 
0
 
! Отговори
(:::::) преди 14 години
Как само си го написала- "ние сме на частна". Лел колко си велика само, часта детска градина, кредити, уроци, и имаш наглостта да се оплакваш. Никой не те е карал насила да правиш тези разходи. В крайна сметка изплащаш своя кредит, а не този на комшията. К'ъв тие проблема, освен, че можеш да живееш без да се оплакваш по цял ден. На такива прости тикви като теб им е готино само когато им е гадно.
231
0
 
0
 
! Отговори
ние сме на частна преди 14 години
Никой не разбра, че искам детето ми да посещава ДГ, но поради недостиг на места, сме принудени да го даваме на частна. Предпочитам от заплатата си, която е 800лв., да отделям 500, но то да ходи на градина, да е сред наборчета, да се учи на ред, дисциплина и знания. Е мила ми Малинке и другите, виждаш какъв % от заплатата си давам за градина, айде да ги сравним с твоя %, който ти отделяш за ДГ. Който е на моя хал, само той може да ме разбере, останаите мрънкат, че смешните 40 лв им са много!
230
0
 
0
 
! Отговори
Една майка преди 14 години
Осъзнайте се...хора! Стига сте се джафкали заради една статия, ако си мислите че така ще промените нещо - лъжете се! Вие просто в момента си запълвате времето, като пишете коментари на кой колко му било и т.н....На никой не му е лесно! Ако ви се оплача, дали ще ми помогнете - едвали! Спрете ....стига вече...ставате банални...
229
0
 
0
 
! Отговори
ние сме на частна преди 14 години
Ок, имаш ги! Общ дохд 2000 - 500 ще ти е детската и 400 кредита, айде казвай кога и къде да се уговорим за размяна!
228
0
 
0
 
! Отговори
Stand By преди 14 години
Щом смяташ, че е дребнаво от какво точно се оплакваш? Кажи какъв е според теб проблема, който те кара от два часа само да оплюваш и да се оплакваш, след като ти самата казваш, че е дребнаво?
227
0
 
0
 
! Отговори
е преди 14 години
О, моля те, без квалификации, след като не ме познаваш!Грубо и грозно е да наричаш някого глупав само защото е на различно мнение! Касова бележка от фискален апарат ли да им искам? Че те винаги могат да ми покажат такава...Да си събирам ли бележките за 2 рула т.х-я, пакет салфетки,***,кърпички за нос поискани на седмица?Дребнаво е,когато става въпрос за детето ми.