В НС го гласуват, а отвън скандират: Долу ГМО!

Протестиращите носят плакати и огласят площада с песни
17 мар 2010 10:07,
145
В НС го гласуват, а отвън скандират: Долу ГМО!
Снимка: Булфото

Пред парламента започна протестът на природозащитниците срещу последните поправки в Закона за ГМО.

“Българите са на последно място по продължителност на живота в ЕС, вие ще ни пратите на последно място в света”, “Цецка Цачева оставка!” - са само част от надписите по плакатите на протестиращите.

На един от плакатите има изобразен октопод, чиито очи са изобразени като долари, а пипалата му водят до снимките на Евдокия Манева, Цецка Цачева, Нона Караджова, Джеймс Уорлик.

Организаторите на кампанията “България свободна от ГМО” раздадоха на всички присъстващи листове, в който всеки да напише името си и сред множеството се четат следните надписи: “Ваня не иска ГМО”, “Тодор не иска ГМО”, а сред протестиращите върви поредната подписка срещу поправките в закона.

Протестът е огласен от български песни и скандирания “Долу ГМО”, охраняван е от полицията.

Още по темата
 

След като раздадоха по няколко домата и краставици на депутатите, представителите на ВМРО се присъединиха към протеста на еколозите.

От депутатите единствените, които уважиха протеста, бяха председателят на СДС Мартин Димитров и депутатът Ваньо Шарков.

“При такова обществено мнение депутатите няма какво да обсъждат вътре в зала, а да се вслушат в гласа на обществото”, заяви Мартин Димитров.

Той добави, че сините депутати ще се борят по всички възможни начини срещу допускането на генномодифицираните организми в страната по един или друг начин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
0
 
0
 
! Отговори
ГМО преди 14 години
Прави ми впечатление, че след преравянето на десетина статии и коментарите към тях по темата не намерих нито на едно място транскрипция на абревиатурата "ГМО". Добре де сещам се, само че факта че се вика за и против абревиатура ме притеснява. Колко от тия хора разбират достатъчно, за да могат да преценят каквото и да било? Не съм микробиолог, макар дачета това онова като остане време, но ми се струва, че и за *** трябва да е ясно, че за да занесеш два заека в Австралия няма нужда от ГМО.
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
122, твоите деца ,ако още ги няма след ГМОто никога няма да се роядят , а ако ги има вече - техните деца ще са *** вследствие на това ,че родителите им са набивали гмо. Затова колкото и далече да избягаш от тук и да обгориш земята ни , и ти и твоите деца ще страдате. Жалки егоистични безхаберни ***.
119
0
 
1
 
! Отговори
Хурка преди 14 години
Колкото и да се старае човек да яде "чисти" храни, това няма как да стане в България. Просто изчакваме кой колко може да поеме... не само ГМО, а и стотици други ***, с които са пълни трапезите ни... Холивудските драми биоряпа да ядат!
118
0
 
7
 
! Отговори
горо преди 14 години
МОНСАНТО е поделение на военните и тяхната цел не е ни изхранят, ами просто да редуцират световното население... НАИСТИНА е така !!!
117
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аборигени!Всичко прието за нормално в цивилизования свят в българия се посреща на нож!Моите деца така или имначе няма да са тука.
116
0
 
15
 
! Отговори
Umna преди 14 години
Hora, hora, ne viarvam na politicite, dori i priemat ZAKON za TOTALNA ZABRANA na GMO, to pak shte se konsumirat, pak shte gi ima v hranata ni. Kak predi godini imahme velikolepno plodove i zelenchuci, Balgaria iznasiashe svoiata produkcia po sveta i ni znaeha s vkusnite i chisti plodove i zelenchuci!!!Da mu se ne vidi i politikata, i tezi pusti pari i interesi, koito nikoga ne sa v polza na horata.Upravliavashtite, namerete nachin da zashtitite naroda si ot edin drug, strashen OKTOPOD!
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Явно при теб модификацията е извършена с твоето доброволно съгласие! Децата ми са там, да спасяват теб и други такива празни кратуни. ***! *** и ти - да са повече, защото наистина са малко!
114
8
 
3
 
! Отговори
"стана беля&quo преди 14 години
Що слагате минуси,бе червенушки?Нали от Испания ги внасяхте,да не би от "великия Съветски Съюз"!?Тиквеници непоръбени!
113
0
 
20
 
! Отговори
Оператор в скотобойн преди 14 години
Приемането на закона за ГМО е достатъчно основание за нов народен съд и пълнене на ями с изедници на обикновените хора!!! Ще ви настигне корумпирани ***!!!!
112
0
 
9
 
! Отговори
Истината преди 14 години
GMO = БАВНА СМЪРТ
111
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Нека г-да журналистите ни покажат кой как е гласувал поправките за ГМО! Тогава ще видим кой е "За" и кой - "Против". Инак всеки може да излезе и да говори каквото иска пред множеството протестиращи...
110
0
 
10
 
! Отговори
Калин Вълчев преди 14 години
Да си вади оставката от джоба! Ще го вземем да ни пази входа :)
109
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А ако разрешат гмо-тиквата с какво ще го кръстосаме,аз предлагам да го прикараме на мъжкият слон в зоопарка!
108
1
 
2
 
! Отговори
Petar Georgiev преди 14 години
EI 109 TI MAI SI NOV NA TAZI PLANETA.ZA KOI AGITIRA6 BE BRATO? TE VSI4KITE SA EDNAKVI !!! KRADECA VIKA DRAJ TE KRADECA PRILI4A6 MI NA PALAHA OT MEJDUZVEZNI VOINI,KOITO SE HILI6E ULIGOVRESNKI LEGNAL DO DJABA.:)))))))
107
1
 
14
 
! Отговори
Nerealen преди 14 години
Е не,просто еу невероятно какви ТЪПНИ има в този форум. ДА, има ГМО и сега в храните ни, но е минимално. След приемането на закона на ГЕРБ за ГМО ВСИЧКО ще е ГМО, защото НЯМА глоби за замърсяване на чисти терени!!! Освен това никой не може да докаже, че ГМО е напълно безопасно за консумация, НИКОЙ!!! Извадете си главите от задниците и вижте, че Щатите натискат Бойко за ГМО-то, инак ще си оттеглят подкрепата. и няма да има конграчюлейшънс!!!
106
0
 
4
 
! Отговори
парламентарист преди 14 години
Не се напъвайте, ББ така ни каза
105
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
заблудени!Трябваше да викат: "Долу правителството"
104
2
 
6
 
! Отговори
ГМО-управници преди 14 години
Същата работа!Когато стана аварията в Чернобил,*** мълчаха като пу..и,но си внасяха за тях храни от Испания!:(
103
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Видяхме ГМО памука в Индия колко е "устойчив" на следващите реколти-скапа се като тиква през март месец ! А на ИДИОТИТЕим предлагам да се замислят как растенията са се запазили милиони години без намесата на престъпниците от биотехнологичните компании!??
102
0
 
0
 
! Отговори
селянин здрав преди 14 години
Благодаря за коменатара и описанието ти както на коментар 84 - Бай!