Безплатно училище по самозащита за деца

От 5 юли в София
1 юли 2010 16:28,
16
Безплатно училище по самозащита за деца
Снимка: БГНЕС

Виждали сте сцени във филми: Момиче се движи в безлюден паркинг. Внезапно към нея се приближава нападател. Момичето запазва самообладание и с няколко отмерени движения и удари успява да блокира мъжа. Докато той се присвива от болка, девойката скача в колата си или успява да избяга на оживено и безопасно място.

Така е във филмите.

В реалния живот, когато момичето посегне да удари нападателя, той дръпва ръката й и я изкарва от равновесие. Разярен от нейния опит да се защити, мъжът събаря жертвата си на земята. Момичето, притиснато от нападателя, не може нито да се защити, нито да избяга.

И все пак...

Това е ситуация, за която децата могат да бъдат подготвени. От 5 юли Алфа-Клуб „Да оцелееш” организира безплатно Лятно училище по самозащита за деца и младежи (от 12 до 18 години).

Занятията се провеждат в понеделник, сряда и четвъртък от 17,00 часа в Тренировъчен клуб Алфа на бул."България" 15. Телефон за записвания: 02/ 858 88 61.

Проектът е подкрепен от Столичната община по Програма Европа – граждански проекти и европейски практики, 2010.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 9 години
Aikido e nai-dobroto karate.
16
0
 
0
 
! Отговори
// преди 13 години
Заблудените сте тези които мислите ,че силата е решаваща при сблъсък... напишете в youtube руска система ... / разработвана от спецназ и кгб система за самозащита съчетаваща няколко бойни изкуства / и с двестата си кила мутро ще ти се види тясно пред един обучен в този стил човек...
15
1
 
0
 
! Отговори
pnecho преди 13 години
Наистина ли има някой дотолкова наивен за да не кажа ***, който са мисли, че проблема с нападенията над жени по безлюдни паркинги, улици или градинки може да се реши, като жените и децата се обучават да надвият физически нападателя си?Не е лошо хората да се занимават със спорт, но е опасна илюзия да се смята че така може да се повиши сигурността им! Единственият спорт, който в някаква степен може да повиши личната ви сигурност е спринтовото бягане!
14
0
 
0
 
! Отговори
siniqt ricar-wien преди 13 години
po-dobre e taka, brawo na alfa.ako nqkoi mingqnin gaden napadne deteto na toq koito e protiw tiq kursowe-toi 6te ima togawa da se oplakwa-olele deteto mi.i wtoro-naistina ciganurite trqbwa da budat ozapteni.az su6to sam treniral kyokushin karate,i koito me napadne6e,burzo pada6e po grab.taka 4e ne e lo6o decata da trenirat.
13
0
 
0
 
! Отговори
fs преди 13 години
Po dobre nikoi da ne se zapisva na podobno mqsto.Tova e zabluda,poneje v nego nqma istinski prakticheski boi a samo trenirovka.Tiq deca shte izlqzat sus samochsutvie ot zalata znaqt nqkoq i druga stoika i kato im izleze edin boksior shte gi capne v nosa i zubite za nula vreme,a tova e dostatuchno da prikluchi boq.
12
0
 
0
 
! Отговори
sgt.Hale преди 13 години
да озаптят сиганята и тази школа за самоотбрана ще е ненужна екзотика....
11
0
 
0
 
! Отговори
Вес преди 13 години
Абсолютно си прав. Онзи ден бях свидетел на.. дано не е убийство. Една тълпа *** и *** тръгнаха след едно момче с камъни и пръчки. И го нападнаха в гръб. Той обаче успя да се защит, отне пръчката от единия *** и явно от адреналина го нарита много яко. *** така и не стана, но полицаите хванаха момчето моментално и най-вероятно следващите 3-4 години ще го размотават по съдилища. За съжаление точно тези хора получават ефективни присъди. Може би умря човек, но се държеше като животно
10
1
 
1
 
! Отговори
Жельо преди 13 години
.....Бойко се е смахнал.....тотално!!! И той чупеше тухли с глава и сега не разбира какво е: "Общвствен договор". И още: "Държавата, нощен пазач"П.С. Трябва да се обърнем към ЕС за помощ докато не се формира ново МВР Както в Афганистан, Грузия, Прибалтика..........Украйна е спорно но има шанс. А дечицата не са виновни, че пият странен 'ЧАЙ'
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дааа... много хубаво.но повечето деца злоупотребяват с това което тренират
8
1
 
13
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Всъщност това не е много добра идея. 16-17 годишни *** просто ще започнат да злоупотребяват с тези бойни умения.
7
4
 
5
 
! Отговори
5225 преди 13 години
Браво на клуб АЛФА браво.
6
1
 
11
 
! Отговори
... преди 13 години
И ако се приеме "престъпление от омраза" като отежняващо вината обстоятелство и нападателя се окаже ***, турчин или гей - гледай какво става. И главата да ти разцепят пак ти си виновен.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще им дадат на децата малко фалшиво самочувствие та да стане още по лошо-- по добре е да ги занимават с лека атлетика - много помага- е не си гсрои и няма с какво да се хвалиш,,,
4
1
 
13
 
! Отговори
В действителност преди 13 години
Нападат те, ти се защитаваш, обезвреждаш противника с удар/и. Оня става, вика ченгетата и казва, че си го набил и те прибират. Ей това е действителността. В Българаия си виновен до доказване на противното. Трябва да чакаш да ти разцепят главата и после, евентуално да се защитиш. Не дай си Боже да стане нещо по-така. Не може да се защитаваш превантивно.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
MMA-- Спорт за борци понаучили малко удари ( лошо ) с юмруци ,за изпълненията им с крака не говоря--- и ще кажа ; докато ударите с лакът и ударите с глава и бъркане в очите не бъде разрешено -- постоянно ще гледате как всички срещи се печелят от борци ;които с едно бързо гмуркане довеждат нещата до селски бой ,ама и в него има лакти...
2
3
 
2
 
! Отговори
BTG преди 13 години
Даа. Най-доброто е, затова доминира в ММА турнирите! :Р
1
2
 
2
 
! Отговори
taekwondo преди 13 години
taekwondoto e nai dobroto boino izkustvo.