Кой иска да рисува графити пред паметника на НДК?

В 12 часа там започва графити фест, ще има и награди
26 сеп 2010 08:18,
19
Кой иска да рисува графити пред паметника на НДК?
Снимка: Булфото

На 26 септември от 12 часа във и около огражденията на паметника край НДК започва осмият Национален "Монтана" графити фест.

Събитието се провежда с подкрепата на Община София, а специален гост ще е кметът Йорданка Фандъкова.

Девет екипа ще се състезават за първото място в графити турнира. Отбори от София, Русе, Силистра, Бургас, Велико Търново и Благоевград ще се борят за голямата награда – пътуване до Барселона с посещение на единствената в Европа фабрика за графити материали, както и графити сесия с майстори на графитите от Испания.

Състезанието ще протече в две части – рисуване на скица по зададена тема в рамките на 1 час и същинска графити сесия върху огражденията на паметника.

Надпреварата ще приключи в 19.00 ч, а новият победител ще стане известен в 20.00 ч.

През целия ден, под зоркия поглед на двама от най-опитните български райтъри – ARSEK и ERAZE, всички деца ще могат да рисуват върху специалната детска стена.

Как се рисува със спрейове и маркери, къде се правят графити и къде – не - на тези и много други тънкости ще бъдат научени посетителите в детската ГРАФИТИ работилница.

В 16.00 ч започват и концерти на ELECTRIC DRAGON, ATILA and Shano Crew, OGI 23, Q-check и FYELD, изпълнения на Цирк CUMBO, Огнено шоу , POWER JUMP шоу, BMX и други.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: паметникндкграфити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
2
 
! Отговори
Фани преди 13 години
Известно ли е на кметицата, че в цивилизования свят графитите са криминализирани и че тя насърчава противозаконно поведение. Имам нещастието да живея близо до НДК и вместо да следи за спазването на реда, общината насърчава и дори редовно организира вдигането на невъобразим шум в центъра на жилищен квартал. Ако се измерят децибелите, ръководителите на общината ще трябва да плащат солидни глоби, ако бяхме цивилизована страна, разбира се.
18
2
 
1
 
! Отговори
декан преди 13 години
Правя *** - значи съществувам!
17
1
 
1
 
! Отговори
кучето от крайния преди 13 години
Вашите деца са, а ги хулите!Нас също ни хулеха зарад поведението, което не бе нищо друго освен начин на протест,което после се превърна в навик на живот. Всеки иска да бъде забелязан, дори и жителите на бл. 20.Вижте ме, та аз съм все още жив, макар и полу. Половината на едното цяло. Отритнат съм от обществото на сигурността и охолството.Какво ми остава друго, освен да си препрочета есето на Торо и да си направя една татуировка на китайски дракон на интимните си части,че да ги покажа на света....
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може ли да ги рисуваме с динамит ?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
11, то ако има по-високи заплати младия българин ще ги дава за алкохол и концерти xD
14
1
 
4
 
! Отговори
Noq^ преди 13 години
Отиди в Рим и ще видиш какво значи грозни графити. Тук е добре!
13
0
 
12
 
! Отговори
archi преди 13 години
Аз пък се сетих защо данъчните не правят проверки на тези градински концерти? Знаят ли колко бира се изпива без да се дава касов бон?
12
5
 
9
 
! Отговори
;) преди 13 години
То в София вече няма шопи- те се изселиха, заради селендурите....
11
4
 
27
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
С графити и концерти няма да задържим младия българин. Работа трябва и по високи заплати.
10
4
 
20
 
! Отговори
до селянина Melone преди 13 години
Пожелавам ти да си построиш ново жилище за десетки хиляди евро, да платиш солидно за фасадно боядисване и някоя сутрин да го намериш надраскано, пък и да е с най- "прекрасните" графити. Ама какво ли ти обяснявам, сигурно никога няма да си в това положение. Щом Испания ти е страна за пример, нямам коментар.
9
6
 
6
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Ти хубаво спомена за Мидрид, но на българина колко му е заплатата, та се мерим с Мадрид. Нека първо ги стигнем по заплати, а не да ходим да работим у тях защото дават повече пари! Иначе относно купоните сме ги достигнали и задминали! И не само в петък както е у тях, ами и през седмицата а най лошото е когато са в неделя.
8
10
 
18
 
! Отговори
Melone преди 13 години
Добре е графитите да бъдат заснети и качени в някой сайт, преди да бъдат надраскани от разни лапета със спрейове, както стана с предишните. Само за сведение на *** от форума: в страни като Испания, фабрики дават няколко хиляди евро за професионални графити върху стените на складовете им.
7
6
 
13
 
! Отговори
Mozaka преди 13 години
До селянин: на мене от октомври я качват с повече ;-)Ама, бате, влзни ми в положението - аз не свършвам трудовия си ден в 16:30 като в провинцията и не бегам да храня кокошките и прасето, един вид, нямам допълнителен доход като теб!
6
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
млад човек = наркоман
5
33
 
7
 
! Отговори
Селянин преди 13 години
Гадни шопи получавате по 1500 лева заплати докато провинцията умира от глад по-нагли от най-наглите!!!
4
13
 
20
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Не си много в час, явно си живееш някъде на село или на тихичко местенце! Ще те питам ако на другия ден си на работа или имаш малко дете, а ти дрънчат прозорците. Или дъщеря ти се прибере пияна и дрогирана от такава простотия. Мястото не е навсякъде и на всяка цена да има мероприятия! Културата на един народ не се определя от купоните, а от други неща! Това е умишлено зомбиране на подрастващите!! А между впрочем и дървета и храсти умират от постоянното им препикаване!!
3
7
 
23
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
То хубаво,че се организира състезание за графити, лошото е че след това продължават да цапат където им дойде. Влакове, автобуси, подлези-всяко място от поне един метър не остава незасегнато. Все едно че е Бронкс или Харлем.
2
26
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На колко години си ***, ***. Баси и тъпата пенсионерка дето си. Шумно и било. Ами млади хора са, не са отишли на седенка с плетките. Щот си ограничена, та затва не знаеш какво става в Мадрид след петъчната фиеста по улиците. Тотален погром и мръсотия. Ама си имат община да чисти и после нищо не личи. Не са ти виновни младите, оня дет трябва да чисти е виновен - концесионера.
1
16
 
24
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Тези прояви на общината са много хубави, но дали така трябва да се правят? Снощи в Градската градина имаше 3 концерта на три места в градината. Беше ужасно!! Страхотен шум, мръсотия, пияни млади хора, защото се продаваше бира, а сега градината прилича все едно е имало погром!! Защо трябва да се тормозят живущите с такива шумни прояви, не може ли да се правят на места където не живеят хора/ Ами в Борисовата градина/ И така се възпитават млади алкохолици!! Да не говорим че дървета и трева се съси