Пускат в експлоатация част от "Ломско шосе" през юни

Новото пътно платно е с шест ленти за движение
Обновена: 5 май 2011 15:37 | 5 май 2011 15:36, Красимир Ангелов
13
Пускат в експлоатация част от "Ломско шосе" през юни
Снимка: Булфото

Участъкът от бул. "Ломско шосе" между улиците "Хан Кубрат" и "Бели Дунав" ще бъде пуснат в експлоатация още през втората половина на юни, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя инспектира строителните дейности на булеварда, които се финансират заедно със строителството на втория лъч на метрото по ОП "Транспорт".

Фандъкова уточни, че в началото на септември ще бъде пуснат и участъкът по булеварда между ул. "Хан Кубрат" и надлез "Надежда".

Реконструкцията на булеварда, която върви заедно със строителството на метрото, обхваща пътните платна и прилежащите тротоари.

Новото пътно платно е с шест ленти за движение, включително лента за паркиране и велосипедна алея. Ще има 350 дървета, от които вече са засадени 180.

Изгражда се ново улично осветление, а всички участъци на кръстовища по булеварда ще са с достъпна среда за инвалидни и детски колички, както и със специална настилка, която е за хора със зрителни затруднения.

Общата стойност на проекта за строителството на булеварда е 5,6 млн. лв.

Кметът съобщи още, че през тази година ще се ремонтират и три от общо 16 мостови съоръжения на надлез "Надежда".

Изпълнителният директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев посочи от своя страна, че предстои началото на довършителните дейности по две вече изградени метростанции – "Надежда" и "Хан Кубрат".

Братоев посочи, че все още не е подписан договорът с "Метровагонмаш" за доставка на нови метровлакове.

През тази седмица КЗК се произнесе срещу жалбата на другия участник в процедурата – испанската фирма "КАФ", но тя може да обжалва решението и пред ВАС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
2
 
! Отговори
Вили преди 12 години
Аз като съм от Лом може ли да се движа с предимство? :D
11
2
 
8
 
! Отговори
РК до 8 преди 12 години
Единственоното разширение идва от премахването на трамвайните линии.И горе-долу се връзват нещата,преди бяха по 2 пътни платна в посока,а сега с махането на линиите на трамвая се добавя по още една лента в посока и стават три.На думи не звучи зле,но реалността мисля,че ще е друга!Едното платно отново ще е заето от паркирали автомобили и за движение остават две,но като се има на предвид,че и преди доста шофьори използваха трамвайните линии за пътна лента, може и да има подобрение,но то ще е .....
10
1
 
6
 
! Отговори
12 преди 12 години
Какви шест ленти...това са глупости, неверни неща ...то дали ще има място за по две ленти в двете посоки не се знае...!!!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По документи "до 7", по документи както винаги
8
4
 
7
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Всъщност тогава не го преасфалтираха, а подменяха трамвайните линии (което също е пълна безмислица щом само след две години ги демонтираха завинаги..)
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платното не е по- голямо от това което беше преди. Къде са повечето ленти и какво ли не?? Няма даже сантиметър в повече! Чак сега бутат сградите в южната страна ,ама улицата е готова и асвалтирана с много високи тротоари. Иначе новите плочки по тротоарите са хубави.
6
0
 
12
 
! Отговори
Ей така се напъваха преди 12 години
И когато преасфалтираха почти целият булевард преди 3-4 години,за доста милиони,за да могат по-късно,да го разкопаят пак (асфалтиран вече) и да се напъват отново. Жалка,до болка позната история!И да го направите,ей мушмороци.
5
1
 
8
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
жалкия си живот.Вземи излез по чужбина да видиш кво е чистота ,а не да говориш, че всичко е било нормално .Ти да не си някой от общината,а.Такава мърсоч като София няма НИКЪДЕ-оставяш си прането на простора и утре е кафяво от прах и ***,завали ли дъжд-пешеходците са се омазали до колената и т.н и т.н.Айде със здраве и гледай как след 5 год ще почнат да разширяват отново булеварда,да къртят направеното и пак 2 год кал,мизерия и прах
4
1
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 12 години
Е как няма да съм злобен бе пич,ми направо съм озверял .Всяка година -240лева данък за колата плащам и карам като на сафари по тея дупки.Преди булеварда беше трагедия разбира се ,но по план съборетините от страната на Надежда1 трябваше да изчезнат и там да е южното платно на новия булевард в комплект с локално с две платна.Можеше да се направи страхотно, но на фандъкова винаги не и стигат парите,а такива кат теб с критериите от третия свят ,чакат само да им се подхвърли трошичка и са доволни от
3
8
 
5
 
! Отговори
Do 2 преди 12 години
Каква е тая злоба в тебе бе човек.Преди повече ли ти харесваше булеварда с всичките си дупки и задръствания.А може би не си и минавал от там.Потрай още малко и като го пуснат ако имаш очи критикувай.А на такъв голям обект няма как да няма прах и мръсотия все пак има изкопни работи.Явно българите си заслужават мизерните улици и дупки защото и когато хората правят нещо пак се намират плювачи като теб.
2
7
 
12
 
! Отговори
166 преди 12 години
"Новото пътно платно е с шест ленти за движение, включително лента за паркиране и велосипедна алея"-Кви са тея *** работи сега,значи остават за движение 2 ленти в посока ?-или по една?Нали булеварда трябваше да се разширява бе? Кво стана ,а?Остана си със стария габарит,нали лъжци мръсни.Само лъжете и нищичко не прайте май,май.Нали по ПУП трябва да има и локални даже и остров между платната,лъжци. Такава мърсотия,кал и *** не съм виждал никъде ,даже и в Африка.Ама идват избори май.
1
3
 
8
 
! Отговори
DRUGARKI I DRUGARI преди 12 години
DAITE NIE DA SI PLIUEM PA BOIKO DA SI STROI BALGARIATA