Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
1
 
2
 
! Отговори
ikonomist преди 12 години
KOLKOTO DO SIGNALA ZA FAL6IVITE BOLNI$NI,4e bil daden ot NOI,mhogo sa zakasneli s signala-dokato narastne na 400 bona.NOI e PENKELER-za6to tq se zanimava s bolni4ni,trydovi zlopolyki i ima zqla armiq ot DARJAVNI SVOI CLYZITELI v t.4. PRAVISTI,za da za6titavatCOBSTVENITE SI GRE6KI,da balqt pla6taniqta na bolni4nite listi i naroda da mre,a TE KAK XYBAVI$KO SA SE YSTROILI-v nai xybavite zgradi,s nai-moderna texnika,s nai-korympiranite clyziteli,s pravila rabote6ti protiv potenzialnite pensioneri
272
0
 
2
 
! Отговори
danakoplatez преди 12 години
Yjacqva6to e tova,4e TAKAV PE4EN OPITEN LAJEZ i to vi6it GY6NA pa4kite ot NEPLATENA OTPYSKA,a neinite vranizi-vi6isti sa bez dostoina rabota i bez vazmojnost da se pensionirat s promqnata,koqto neiniqt BOLEN mozak izmisli ,za6toto ako iskat pensiq TRQBVA DA PLA6, TAT ZA VREMETO V KOETO SA SLEDVALI,a tq otkradna tqnoto pravo,ne tq ,a te da razpolagat s OSIGYRITELNITE SI VNOSKI.Tq be izpolzvana ot GERB,za6toto e iskala da bade na tozi post i POSTAPKITE I SA SAMO ZA NARODEN SAD i tova vreme e do6lo
271
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
Анонимен!!! пак не си в час..... Този сигнал за източването на пари за фалшиви болнични е подаден от НОИ, и то доста отдавна и когато една материя не ти е позната по добре не взимай отношение. Намери си друго място и си плюй колкото искаш.
270
3
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Плаче и подсмарча! Когато се заигра с мутренското управление не подсмърчаше, а съскаше. Да е знаела тогава с кого се заиграва, нали е много умна!
269
2
 
10
 
! Отговори
гласувал за ГЕРБ преди 12 години
Няма какво да се чудим. Електората, отново бе подлъган в обещанията си, от Борисов и неговите приближени. ние от известно време забелязваме насаждането на тоталитарна диктатура от Борисов и неговите хора. Според мен, това трябва дас ес пре. Въпреки, че БСП ни прецакаха многократно, то и новите ни избранници не се окаезаха това, което очаквахме. На изборите няма да гласувам за ГЕРБ повече никога, а и съм сигурен,ч е изборните резултати ще бъдат манипулирани от вътрешни хора.
268
1
 
4
 
! Отговори
ikonomist преди 12 години
6te bade li cadena Mitreva za prestapleniq po slyjba i ako ne,za6to prokyraturata ne se sezra?
267
2
 
5
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Възхитен съм от големия език,с който те е надарил Господ.Интересно ми е дали като ГЕРБ паднат от власт пак ще го употребяваш.А големия език не пречи на Н.В.Цецко да провери защо не спиш спокойно,ако не се си платил дължимото.Твой доброжелател-Коко
266
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много ,много правилно решение на ГЕРБ !
265
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ХА СЕГА ДА ВИДИМ ЗАЩО ПЛАЧЕ ДРУГАРКАТА-АМИ ТО ДНЕС ИЗЛЕЗЕ ИЗТОЧЕНИ 400 000ЛВ ОТ НОЙ С ФИРМИ ФАНТОМИ ЗА СРОК ОТ 6 МЕСЕЦА ХА ДА ВИДИМ ЗАЩО ТВОЙТЕ КАДЪРНИ НАЗНАЧЕНИЯ СА ПРОСПАЛИ 400 000 ЛВ БОЛНИЧНИ И НИКОЙ ДА НЕ РАЗБЕРЕ ?ИЛИ СИ ДЕЛКАТ ИЛИ СА В СХЕМАТА НА ДРУГАРИТЕ ?
264
2
 
7
 
! Отговори
Obichat Boiko.. преди 12 години
V tozi kontroliran sait ima 5-6 plateni Gerberasti koito mi pushat za komuneta, komunisti i cherveni bokluci i t.n.Da, pravi sa v edno, komuneta otdavna nema ama trebva da ima vinoven ili prichina.Za 2 godini ednolichna vlast ne upravlenie, tehnia lider, vodach, Slunce ni go zabi takuv, che ako ne gi razkarame shte budem po-zle i ot Africa. Boko, kazvat mu Tikvata, niama intelekt, niama poznania, niama nishto s koeto da ni vpechatli.Da, ima se po-golema ohrana i zashto?Nali narodeca go obicha?
263
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТУК Е ПЪЛНО С ЧЕРВЕНОГУШКИ
262
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
262браво
261
9
 
27
 
! Отговори
Митева преди 12 години
Никой от това правителство не е в час. Надявам се на изборите народът да е в час, защото Държават никога не е била в по-окаяно състояни, никога не е управлявано от по-неграмотни,злобно невежи хора. Дано да има прадсрочни избори и тогава Бойко и Симеончо и Трайчо и Цуцко Цветанов и всичките айде........................
260
0
 
11
 
! Отговори
Възмутен преди 12 години
До 245Не само Бойко не е в час но и Г-н Анонимен. До 2006г. приходите по ДОО, ДЗПО, ЗОВ, УПФ се внасяха в НОИ и КОНТРОЛА по вноските от тези фондове се извършваше от ревизорите в НОИ.Всички фирми до една се ревизираха всяка година и събираемостта беше два пъти по добра. След 2006г.приходите се събират от НАП.Те не ревизират фирмите и половината изобщо не внасят вноски.Следят си само ДДС и не го връщат на фирмите и още много неща мога да напиша Г-н Анонимен.Може да не го знаеш това но ББ трябва
259
1
 
10
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
До "Ох" 258-ми. Горката принципна герболетка, не може да мисли и само каквоти и каже вожда го повтаря като папагал. Ти нещастнико, защо смяташ, че си много принципен, да те питам, ако беше на нейното място изобщо нямаше да постъпиш честно, защото е най-лесно да се подаде оставка, вместо да отстояваш принципите си. Едно е ясно в това ваше малоумно правителство нищо принципно не остана, само малоумно и обожаващо Тиквобойко.
258
1
 
9
 
! Отговори
Д-р Лекува Герболеза преди 12 години
То аз на това управление само една част от анатомията му виждам, сещате ли се коя? Ще ви помогна, не е мозъка.
257
11
 
6
 
! Отговори
ох преди 12 години
Горката принципна пенсионерка! Защо веднага не каза , че е подлагана на натиск , защо като не е съгласна с начина на формиране на бюджета не го каза публично и не си подаде оставката , защо си взе парите от отпуските , когато на другите беше забранено , защо получаваше хонорар като консултант на министър Т.Младенов въпреки че е висш държавен служител ? И като я изритаха олеле колко съм честна , олеле колко съм принципна. За съжаление не е първа и няма и да е подледна Все принципри не навъдиха.
256
0
 
3
 
! Отговори
знаещ преди 12 години
221 има други форми смесени с-ми и т.н. но тук bg не работят лошотук вс танццуват леткис /дано знаеш какво е/ всеки има нещо отзад само държавата няма а пенсионерите нямат отпредсолидарност истинската дума и мисълта че първо трябва вс да дадем после да вземем вялно че колкото толкова но това е простата истина виж германияникой не трябва да очаква при 600 лв доход за получава 600 лв пенсиячастните фондове са измислица и далавера вс е измамапо-добре единна държавна пенсия
255
0
 
7
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,За глада, пенсийте и хрантутниците, Общините и ДържаватаПърво За Глада:- Останалия без доходи се нуждае от помощ. Още Великият Кан Крум е казал какно да правим... Който няма нищо, да му се даде толкова че да не проси!А днес:... Конституция - Чл. 51. (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане. (2) Лицата, останали временно без работа, се осигуряват социално при условия и по ред, определени със закон.Второ - За Пенсиите!- Пенсионното ВЗАИМНООСИГУРЯВАНЕ, се прави само срещу внесени осигуровки върху доходи в миналото от труд и доходоносна собственост и се прави от плащащите осигуровки в настоящето - работещи и работодатели. Това взаимно осигуряване трябва да е отделено и независимо от всички други социални плащания, които са нейно Конституционно задължение на Държавата...!!!Каквито например са помощите за навършилите 75 години...Конституция - Чл. 51. (3) Старите хора, които нямат близки и не могат да се издържат от своето имущество, както и лицата с физически и психически увреждания се намират под особена закрила на държавата и обществото.Трето За хрантутниците...!!! - Особено важно е Основанието за "Отказ от социална помощ". То следва да е безкомпромисно при "Отказ от заемане на предложено работно място"..., защото е нарушение на Конституцията....Конституция - Чл. 48. (1) Гражданите имат право на труд. Държавата се грижи за създаване на условия за осъществяване на това право. Четвърто - Ето къде е мястото на Общините и Държавата...!!! - Всички общини Трябва да регистрират фирми за "Облагородяване на общината", където с полагането на нискотехнологичен труд, безработните граждани, да си изкарват прехраната...!!!- Неграмотен се ограмотява за 6 месеца. При отказ без помощи и на борсата...- За 3 месеца се взема професия... При отказ без помощи и на борсата...- След това на борсата и на Жизнен минимум от 135 лева..., защото 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд!!!Пето - За нерегистриран на борсата никакви помощи...!!!
254
0
 
2
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
dagaqДълбоко, дълбоко грешиш....Прочети т.3 от коментара ми по-долу...