Анатомия на едно управление

Христина Митрева подала оставка, за да не блокира работата на НОИ
Обновена: 18 май 2011 18:43 | 18 май 2011 16:01, Екип на Dnes.bg
279

 

Само година след като ГЕРБ назначиха Христина Митрева като управител на НОИ, парламентът освободи жената, която от 1997 г. работи като експерт в системата на осигурителния институт.

На пресконференция Митрева разясни какво е преживяла за 1 година управление на ГЕРБ.

Още по темата

Ето хронологията на събитията, които представи бившата шефка на НОИ, от назначаването й на поста:

1. 2009 г. – с назначаването й от ГЕРБ дават списък на Христина Митрева от 17 имена на техни привърженици, които трябва да заемат директорски постове в регионалните центове на Осигурителния институт. За да избегне силния натиск, Митрева поставя всички шефове на изпит. Резултатът : 4-ма директори на ГЕРБ, за които Митрева твърди, че са изключително добре подготвени, 18 от „старите“ шефове се преназначават.

2. Актуализацията на Бюджет 2010 г. и Бюджет 2011 г.: Въпреки изказаното мнение от Митрева, че трябва да се актуализира и бюджетът на НОИ, това не се случва.

3. Два месеца управителката на НОИ е подложена на изолация от страна на финансовото и социалното министерство. От нея страда и работата на института, а оттам – и всички граждани, уточни Митрева. С принципала си министър Тотю Младенов се виждат само на съвещанията на Надзорния съвет. НС приема Закон за надомната работа без участието на експерти на НОИ при обсъждането му. Не се търси позицията на института и по въпроси, които са пряко свързани с работата му.

4. Христина Митрева научава за оставката си от медиите.

5. При срещата й с финансовия министър Симеон Дянков в понеделник той ясно е казал, че съвместната им работа трябва да приключи. По думите на Митрева, е заплашил институцията с още по-голяма изолация.

Христина Митрева прогнозира, че след няколко месеца ще се проведе реалният дебат за бюджета, а именно – събираемостта на данъците. Тогава според нея ще се заговори за истинския проблем – обективната картина на пазара на труда и на икономиката.

По време на цялото си изказване в НОИ Митрева многократно беше аплодирана от колегите си, които я изпратиха на крака. Тя самата на няколко пъти се просълзи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
2
 
! Отговори
emigrant преди 12 години
mai kato gledam nqma samo 200 000 xilqdi dyshi da napusnat bg ste badat malko pove4ko,po dobre kasno otkolkoto nikoga- po dobre ostavete bratqta *** da si opravqt darjavata ako moje da se nare4e takava,kogato nqkoi iska da si varshi rabotata v bg,da spazva nqkoi moralni principi vinagi ste se namerqt drygi da my klacnat glavata,a vie po forymite dobre pishete i se obijdate edin-dryg ,no nakraq vlasteimastite vi go nabivat i bez vazelin,gerberi,besepari,depesari.....
212
3
 
4
 
! Отговори
мишок преди 12 години
Много плач - най-сетне някой ще хвърли камък в блатото и ще трябва да има промени в тази застинала институция - от времето когато са и поставяли алуминиевата дограма (разбирай ранен социализъм)
211
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
na naroda my pisna veche da vi gleda naglite obrazi svinski vseki den edni i sashti mysyri
210
2
 
15
 
! Отговори
милда преди 12 години
Този гаден номер на Дянков вече не се търпи. Безсрамници! Митрева си беше точно на мястото си, но разбрахте защо е неудобна.
209
5
 
3
 
! Отговори
Щ2 преди 12 години
до 205 -добавен от: Не разбирам!И си прав и не си: В напредналите демокрации държ. администрация се не сменя, а само политическите длъжности. Костовото правителство беше приело такъв закон за несменяемост, но Царя го отмени.В Б-я обаче и държавната администрация е силно политизирана и по-точно кадрите на БСП. Те са от друга школа и друго тесто замесени. Ръководството на БСП 20 год. тотално саботирва всякакъв напредък в реформите. Отседналоста 12 мес. за изборите за да не идват от Турция н а
208
0
 
4
 
! Отговори
PAKETA преди 12 години
MITREVA OT RAZSEQNOST GY6NA 30 bona,no Ministarat na truda i cozialnata politika,cad i prokyratyra i zelokypniqt balgarski narod VIJDAME i ve4e ne vqrvame na DQNKOV i Totu Mladenov...
207
4
 
6
 
! Отговори
paketa преди 12 години
Mitreva ne samo trqbva6e da bade osvobodena ot rabota,no i SADENA za GENOZIT sprqmo sirazite ,neka BOG q cadi za salzite na osirotelite deza,koito tq razplaka.Te 6te q sadqt edin den,za6toto neinoto ypravlenie na NOI e istori4esko i nqma da bade zabraveno.Neinite salzi sa salzi na ymrqla lisiza!
206
7
 
25
 
! Отговори
КОМ преди 12 години
Голямо браво на тази мъжка българска ЖЕНА.
205
6
 
26
 
! Отговори
Human преди 12 години
...бат Бойко, от днес загуби още един глас за изборите на есен. То бива *** и подмолна политика, ама твоето вече мина границата.
204
18
 
7
 
! Отговори
Не разбирам преди 12 години
Не разбирам какво лошо има Бойко да е дал списък със 17 човека ?това е нормална практика, като се смени управлението да се сменят и шефовете на по ниско ниво, дори е записано в законанали не мислите, че ако /недай Боже/ ДПС спечели изборите, ще остави хората на Атака , или пък обратнотоили преди Царя като спечели също махна всички областни управители на Костов и сложи свои хоракакво лошо виждате в това??
203
9
 
8
 
! Отговори
реален преди 12 години
и на мен да ми спрат такава заплата не само ще рева ами и ще се тръшкам от ят стига толкова циркови дянков ще я замести
202
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Моя дядо казваше:Жена като ти плаче, куче като спи, и комунист като ти говори - вяра да нямаш"Дято ти е бил ***!
201
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а защо не попиташ тези дето ги защитаваш те по колко пенсия взимат...ще имат ли смелстта да си признаят....айде не говори като незнаеш....
200
2
 
14
 
! Отговори
stihia преди 12 години
Да не говорим пък за толкова много пенсионери с фалшиви документи,взимащи вашите пари...що не почнете тях да плюете а???Бойко да вземе да се опомни,много си повярва!Хората гладуват той реже ленти на тъпите магистрали.Но и неговото време ще дойде.....Не успя да си намести 17 човека в системата на НОИ,Сега ще видим какво ще стане с новия управител.....иска ли мястото ще трябва да лансира "Бойковите" хора....Казвам го със съжаление...няма да е никак лесно,пък и ние няма да си траем вечно!!!
199
0
 
25
 
! Отговори
Възмутена преди 12 години
Нали сега разбрахте кой е премиер? дянков. Той решава какво да се случва в държавата. След всички събития от началото на седмицата няма какво да ме разубеди в противното. Чудя се с каква съвест си ляга вечер въпросният...За къде са му са всичките тия пари, джедай ли мисли да става?! Каква е тая алчност от това природно недоразумение...Никой не го иска, прави и гафове, защо не е УВОЛНЕН?! Пфу, гнус ме е вече от всичко тука...Просто ни прогонват, трябват им територии и бедни хора.
198
3
 
20
 
! Отговори
stihia преди 12 години
Последните мнения на незапознати в сферата доказват манталитета на българина!!!Каквото ви кажат,вярвате и плюете по набелязаните.Г-жа Митрева е единствения свестен управител на НОИ от доста години насам!!!А причината да стане неудобна на управляващите е очевАдна.Чест й прави да каже истината,евала!Жалко,че се предаде на поредните новоизлюпени долни човечета с власт!А по повод оставените без пари деца..ми има си закони,като не се спазват няма да има пенсии.
197
12
 
8
 
! Отговори
до 197-ми преди 12 години
теб да ти спрат заплата от 3600 лева и ти ше ревешверно сега ще взима пенсия 700 ама тва е нищо
196
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Га гушна 30-те бона парички, не ревасега реве
195
15
 
9
 
! Отговори
Стоянчо преди 12 години
Моя дядо казваше:Жена като ти плаче, куче като спи, и комунист като ти говори - вяра да нямаш
194
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Анатомия на едно управление"Че какво толкова му има на анатомията? *** до *** , нищо друго.