Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"

От три производства две са на атакисти, обяви министър Цветанов
Обновена: 3 юни 2011 12:22 | 3 юни 2011 11:00,
153
Сидеров: МВР работи с двоен стандарт при "Баня Баши"
Снимка: Архив Булфото

„Целта от провокирания инцидент е постигната, дали едната, дали другата страна, но той е полезен реално и за ДПС, и за "Атака", заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов за сблъсъците между мюсюлмани и привърженици на "Атака" пред джамията в София.

По време на парламентарния контрол той отговори на въпрос на Волен Сидеров дали са установени мюсюлманите, нападнали участници в митинга на „Атака” при „Баня Баши“.

„Ще ви моля за обективност и детайлно обяснение на това – какво установихте до момента по време на разрешения митинг на „Атака” пред столичната джамия на 20 май. Активисти на „Атака” бяха нападнати от „мирно молещи се мюсюлмани” с тръби и камъни“, настоя Сидеров.

Цветанов отчете, че са образувани три досъдебни производства, две от които са срещу хора на „Атака“. По думите му обвинения са повдигнати срещу най-агресивните участници в сблъсъка.

„От проведените процесуално-следствени действия са установени: лицето, което се е намирало върху сервизно помещение на джамията, ритало тонколони и размахвало нож, лице, което е размахвало водосточна тръба, лице, хвърлило предмет по джамията, и други лица“, обясни силовият министър.

Още по темата

Човекът, който е ранил депутатката Деница Гаджева, остава неизвестен. Цветанов обясни частично свършената работа по конфликта с липсата на достатъчно доказателства и видеоматериали в началото на разследването.

Сидеров обвини министъра, че полицията действа с двоен стандарт.

„Има задържани само представители на „Атака”, а не от обратната страна. Каква е причината за двоен стандарт? Пред очите ни служителите освобождаваха т.нар. мюсюлмани, въпреки че те също участваха в сблъсъка – защо те бяха освобождавани още на място“, попита той.

„Нямаме никакъв мотив да прикриваме когото и да било. За нас е важно полицията да не бъде ползвана в политически говорения “, отговори Цветанов. Той призова да не бъде използвано МВР като страна в този спор.

„Колкото по-бързо затворим тази тема, ще бъде по-полезно за всички, които участваме в политическия живот“, категоричен бе министърът.

Всички факти и обстоятелства се докладват на Софийската районна прокуратура. Разследването продължава, припомни Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите - чужденци на самите себе си "*** народ" и "Първо се грижим за българите в България" - тези и други подобни изявления допълнително отчуждават задграничните българи, които и без това не поддържат особено топла връзка с родината.В своето изследване "Чужденци на самите себе си" известната във Франция българска писателка, есеистка и семиотичка Юлия Кръстева анализира смущаващата другост в човешката природа на личността, от където при определени обстоятелства изскачат подсъзнателни страхове - демони, които отхвърлят чуждото и разрушават човешкото във всеки от нас. Преди четвърт век, когато Кръстева работи върху книгата, във Франция живеят малко българи. Още по-малко са те в интелектуалните среди на Париж.Многото мини БългарииПо онова време понятието чужденец се свързва по-скоро с политическото, околкото с икономическото разделение на света. Чужденци са емигрантите - тези непознати други, които оцветяват европейската карта с различни по големина землячески общности; създават своята вътрешна система за взаимопомощ и комуникация и чак след четвъртото поколение престават да бъдат сочени с пръст от околните и стават французи, германци, холандци или испанци.Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Отчуждение и разколВ повечето случаи успешната интеграция на емигрантите не означава, че те задължително преустановяват контактите с прародината, нито пък, че разкъсват връзките вътре в емигрантската общност. Това важи кажи речи за всички, без българите. Както през миналия век, така и днес българската емиграция се отличава със своята раздробеност, несговорчивост и разкол. Човек би казал: едни мини Българии, разпръснати по света.Изследването на нагласите на българската диаспора в Европа показва драматичното отчуждение на българите от самите себе си. Над 80 на сто от емигрантите не са участвали в събития, организирани от българските общности, а една четвърт от интервюираните заявяват, че изобщо не се интересуват от случващото се в България. Тази национална специфика освен с културните особености на населението може да се обясни и с последователното пренебрежение на държавата към българската диаспора, за което вина имат всички български правителства от 89-та година насам.
145
0
 
1
 
! Отговори
do: 146 преди 12 години
znae6 li 4e za dumata ##***## ako te sadat v Strasburg , moje da plati6 10000 evro vednaga , pro4eti ZAKONTE na EC
144
1
 
4
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Болният ямболски психар Волен си търси загубената популярност. Вместо да се зъби на ***, да ходи да ближе *** на Мухобойко. Нали така говореше този импотентен ***, след което стана *** на герберастите. Волен е нещастен алчен ***.
143
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da izmetem tazi zgan misulmanska ot bulgaria
142
3
 
7
 
! Отговори
vfd преди 12 години
А *** с ножа? Него ще го съдят ли? Едва ли! Стига с тази псевдо толерантност. Пред камерите се мазнят, а после плюят всичко Българско и България! Това са ***, които изпълняват поръчки на партията майка! ***
141
4
 
4
 
! Отговори
до 143 преди 12 години
Ами с тази армия която имаме, ако рекат пак да колят къде ке бегаш?Бади умен, не буди лъва кога спи...Те това мога да ти кажем...Молчи си и си сърбай(духай) супата...
140
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен правителството в лицето на ГЕРБ определено взе най - добрите мерки, които се предполагат при така създалата се ситуация.
139
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само Волен и само Атака! Това е най - доброто за България!
138
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
138, клали са прадедите му и това не трябва да се забравя, без значение преди колко време е станало. Стига са ни насаждали тази толерантност. Турците са ни клали, а ние сега да им се молим да си направят още една джамия, в знак на извинение. Срам!
137
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва да се замислим, защо всички медии, премиера, президента, парламента скочиха срещу Волен. Какво искат да прикрият? Гласът на народа ли? Българи, не позволявайте да ни изиграят отново. Атака е гласа на народа. Това е партията, която беше създадена от недоволството на хората, породено от дългогодишното ограбване на страната ни, довело българите до просешка тояга! Длъжни сме да подкрепим Волен! Точно сега трябва да мислим за себе си като за едно цяло! И ще победим!
136
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено,че ще има задържани на Атака - та нали те отидоха пред джамията да създават скандали, да не би мюсюлманите да са отишли при Атака! Ей ....
135
2
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Абее... двоен стандарт. Волен може да си измисля всичко! Факт е че трябва да има наказани за нападението срещу депутатката от Атака, но и последователите на тази партия сами са си виновни - те създадоха ексцесията, те трябва да си платят!
134
0
 
4
 
! Отговори
еххх преди 12 години
Сидеров ти сега ли разбра,че МВР с двоен аршин мери...той и съда е така... и правителството такова...и аз го знам това от поне 20 години :) да им *** на комунистическата-демокрация на комунистическите отрочета ! :)
133
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
119, теб па кой те клал бе? Аман от прости хора с мислене от преди един век!
132
3
 
4
 
! Отговори
Славена преди 12 години
Сидеров няма какво повече да мрънка, Фандъкова нали взе правилно решене, само че за разлика от него е дипломатична и не тръгва на бой, защото знае, че трябва да се с следва закона!!!
131
0
 
3
 
! Отговори
Зак преди 12 години
И как хем си бил там за празника само, хем 10 дни си видял да чистят улици. Не ги оправдавам, ако е станало така, но пък ти като си измисляш истории, поне да са правдоподобни. А пък, ако е вярно, се сещам само за един "народ", който има обичай да празнува по десет дни празници, сватби, рожденни дни с цялата рода и махала. Да не си от тях случайно и да си ползвал трети март само като почивни дни, а?
130
2
 
9
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Към 134 за съжаление е така, еничарите на Цецо физкултурника са подучени да арестуват хора, викащи АТАКА - ПОБЕДА!
129
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи, ако викнеш АТАКА-ПОБЕДА - 10 дена чистиш улици. И ти се радваш на тази "свобода на словото"?
128
1
 
6
 
! Отговори
Mushmorok преди 12 години
Дядо Вазов най-добре е описъл мисленето на "мирните" мюсюлмани:ТРИУМФЪТ НА ТУРЧИНАС кръв гяурска утолихмеЖаждата си, ей Аллах!Ний душмана поразихме,И байрака си побихме Върху неговия прах!С името на МохамедаМръсния стъпкàхме кръст!Ей Аллах! Каква победа!Черна кръв се вредом гледа, Знак на страшната ни мъст!Българи! О *** робове!Смърт ли вий креехте нам?Тъй ли чупите окови?Тъй ли вдигате ножове Срещу славния Ислям?!Вижте, как ви зле измачкаВас пророковият гняв!Сичк
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с това толерантство. Защо се страхуваме да защитаваме своето и само говорим врели некипели. България няма нужда от повече джамии.