Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,НЕ МОЖЕМ ДА ПРИЕМЕМ ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ФАШИСТИМИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ ОКОЛО ПРОЯВАТА НА ЗДРАВ РАЗУМНаглостта на Фашисоидите и историческото Невежество на някои българи, е смайващо Паметника на Съветската армие е в чест на победата над всички проявления на Световния фашизъм!Задайте си въпроса - Между кого и кого основно, се води Втората Световна война?Отговора е - Между Нацистка Германия, Фашистка Италия и Милитаристка Япония, основно срещу Антифашистките - Франция, Англия, СССР и САЩИстината за България ли?- 1936 година, въведена е Военно-Монархическа диктатура, Монарха е на върха на властта, приемат се порофашистки и фашистки закони, разпуснати са партийте, а България подкрепя Агресорската ос Рим-Берлин-Токио!- 1941 година съдействаме на Нацистка Германия, да превземе Сърбия и Гърция, но армията ни, освен в присъединените български земи, с -ви Български Корпус участва в окупацията на Сърбия и води сражения със сръбски партизани!!- 1943 година Монархо-Фашистката власт обявявя война на САЩ и Англия, участва във въздушните сражения, а след като те са съюзници със СССР, то войната е и срещу СССР Номера на щрауса не минава!!!Въпрос:- Когато през Септември 1944 година, една от Съюзническите армии е на Българската граница Каква може да очаква Монархо-Фашистката власт на Бългаската държава, която воюва Активно на страната на Германия???Точно така:- Обявяване на Война и ОКУПАЦИЯ!!! Само, че окупация НЯМА, а Червената Армия, която е заела около 15% от територията ни, СЕ ИЗТЕГЛЯ през октомври в Румъния и ЗАЕДНО продължаваме войната, като даваме 35 000 жертви, но не можем да измием Монархо-Фашисткия ПОЗОР!!!- От 1945 година, осъдени, като държава АГРЕСОР, плащаме репарации до 1968 година!!!Та, намесата на Червената армия, 35 000 СВИДНИ БЪЛГАРСКИ ЖЕРТВИ и твърдата позиция на Сталин на Потсдамската Конференция, спасяват България от ПОСЛЕДИЦИТЕ НА МОНАРХО-ФАШИСКАТА ДИКТАТУРА У НАС, защото Сърбия, Гърция и Румъния вече били уточнили ОБЩИТЕ СИ ГРАНИЦИВЯРНО Е По яростно настояване на Чърчил, пред Сталин губим беломорска Тракия!!!Ето затова е този паметник насред София, но скулпторната група ТРЯБВА, ДА СЕ ДОПЪЛНИ по подходящ начин с по един Американски, Английски, Френски и Български войник, за да благодарим на ВСИЧКИ ИСТИНСКИ МЪЖЕ дали живота си за свободата!!!
265
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две предателски фамилии има в България - Луканови и Заимови. Мартин Заимов е издънка от предателската фамилия Заимови.
264
0
 
0
 
! Отговори
Decho преди 12 години
Защо Мартин Заимов прецака гражданската дискусия, като предизвика сесия на общинския съвет по същото време? Гадни политически номера от човек дето се е предложил на пазара за всеки, който реши да го купи преди избори!
263
0
 
2
 
! Отговори
оли боже преди 12 години
мартинчо, не дяда тебе е трябвало да вържат на релсата-мизерен ***. предател си-и това е полагаемото за всеки предател-а твоето предателство е родово.дяда ти ще се обърне в гроба от срам.вие сте ВАНДАЛИ. Само те рушат историята.че счупи и паметниците на дяда си бе ***!
262
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
254 ама има ли още такава партия? защото тия които я създадоха взеха каквото можаха и беж..а сегашните малки групички са просто фигуранти
261
0
 
7
 
! Отговори
Соня преди 12 години
Не е нужно да оскверняваме историята си, за да бъдем модерни...
260
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 12 години
ТИ В КРАК ЛИ СИ ОБЩИНАРЧЕ?ЗА СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ ПАМЕТНИКА ЛИ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ?ВСИЧКОТО МАРА ВТАСАЛА, ЧЕ........................
259
2
 
8
 
! Отговори
Ния преди 12 години
Не мисля, че е правилно да се рисува върху паметниците.
258
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тя може да е в крак и без да сквернят исторически паметници!
257
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой не трябва да забравя откъде е тръгнал и трябва да пази историята си.
256
0
 
8
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Тъпочифутин.
255
0
 
14
 
! Отговори
Люлин 1 преди 12 години
Мартинчо.............мартии.....айде момчето ми........легни си.....и почивай в мир. ЧАО........
254
2
 
13
 
! Отговори
читател преди 12 години
Семейство от потомствени предатели, възложителя не е важен - имперска Русия, Съветския съюз, МВФ, Англия... Поне един е получил заслуженото. Дано и другите го последват.Предателството им е в кръвта.
253
1
 
12
 
! Отговори
до 263 преди 12 години
След 1989г той е син на баща си ,английски шпионин, работил против България.До 1989г. е бил внук на дядо си.
252
0
 
1
 
! Отговори
АМАН, преди 12 години
ОТ РЕКЛАМИТЕ МЕЖДУ СПАМОВЕТЕ...
251
2
 
14
 
! Отговори
Антикомунист преди 12 години
Искам да питам този Заимов - внук на онзи Заимов, как би реагирал ако види паметника на Владимир Заимов пребоядисан в крак с времето като клоуна от Макдоналд??? Защо върнаха името на градинката на Заимов, а този скача срещу съветската армия. Нали дядо му е предал родината си - България и като действащ офицер от Българската армия е предателствал в полза на Съветската армия. Нищо не разбирам - толкова ли бързо се забравят корените на ***!!!
250
1
 
5
 
! Отговори
до 260 преди 12 години
Наистина не е хубаво да се оскверняват паметници, но хората които подкрепят рисунките се радват на оскверняването без да влагат смисъла на рисуваното. Просто поясних смисъла а не че одобрявам рисуването върху паметник.
249
2
 
4
 
! Отговори
Bob преди 12 години
До 259:А ти що си мислиш, че аз не съм "в крак с времето" в този му смисъл, а...? :)Имам и още, много ПО-ХУБАВИ снимки, ама те са сложени по ДРУГИ сайтове... Сещаш се какви, нали... Искаш ли да ме (ми го) видиш...? :)
248
0
 
9
 
! Отговори
до 258 преди 12 години
Не никой не разбра иронията. Ако искаш да изказваш някаква ирония не мястото да рисуваш по паметници. Рисуването по паметници се определя като вандализъм и оскверняване на паметник на културата, което в нормалните държави се наказва с до 2 години затвор без да се замислят в "иронията" и тем подобни глупости.А за тези които казват че това не е паметник, паметниците ги определя министерството на културата, независимо дали си съгласен или не, дали ти харесва или не и има протекцията на закона.
247
0
 
2
 
! Отговори
do Bob преди 12 години
Бе аз като гледам и твойта снимка и ти ми приличаш на гей. Само *** би се снимал гол до кръста, и да си гледа в гащите какво има, все дно негово а го е взел назаем.И цялата тая глупава картинка отгоре на всичкото си я качил и в Интернет и то снимка на профил. А щом ти е снимка на профила се предполага че тя ти е най-хубавата, което е още по-смешно.