Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"

Общинaрят предлага за почетен гражданин изрисувалия паметника
23 юни 2011 15:19,
280
Мартин Заимов иска София да е "в крак с времето"
Мартин Заимов е в крак с времето Снимка: БТА

Общинският съветник от "Алианс за София" Мартин Заимов е поискал авторът на преобразяването на Паметника на Съветската армия да бъде обявен за "почетен гражданин на София".

В петък неизвестен автор изрисува съветските войници като американски комикс герои под мотото "В крак с времето". В понеделник паметникът беше изчистен още по тъмно. Измиването на боята беше организирано и платено от „Форум България – Русия“.

Анонимният творец все още се издирва, а районната прокуратура образува досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител. След случката кметицата на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че ще включи и пространството около паметника на Съветската армия, както и цялата Княжеска градина в системата за видеонаблюдение.

Пред журналисти Заимов каза, че предложението му било отхвърлено, тъй като за целта трябвало да се приложи автобиография и писмено съгласие от предложения кандидат за почетен гражданин.

Още по темата
За сметка на това общинският съветник настоял срещу паметника да се постави платно със снимка на изрисувания барелеф.

Заимов събира подписи от общинските съветници за внасянето на доклад по въпроса с Паметника на Съветската армия.
Иначе на днешното заседание на Общинския съвет Мартин Заимов и общинската съветничка от ДСБ Грети Стефанова се появиха с тениски със снимка на боядисания паметник с надпис "В крак с времето".

Заимов съобщи още, че е бил поканен от лидера на РЗС Яне Янев за кандидат-кмет на партията за София. Общинският съветник отговорил, че би се съгласил, ако е кандидат на дясното пространство – не само на партиите, а на гражданите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
7
 
11
 
! Отговори
Марс преди 12 години
До ShaMana...Поне калко да беше запознат с историята, а...? Този паметник почита съветската ОКУПАЦИОННА войска! Тук руски войски не са загинали (на нашия фронт)!
105
2
 
10
 
! Отговори
до 85 преди 12 години
Хората ги е боляло еднакво от жестоките рани , независимо дали са били от Вермахта или Червената Армия. Това показва безсмислието на войната, като месомелачка на хора.
104
3
 
13
 
! Отговори
колега преди 12 години
Мартин Заимов е поредният, който не пропусна да се "окичи" със славата на неизвестният извършител на бояджийските работи.
103
5
 
13
 
! Отговори
ШУТ! преди 12 години
Нереализиран кмет - реализиран шут!Ще направи всичко, само и само да е в светлината на прожекторите!колко хубаво е,че е никой и от него нищо не зависи!
102
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Alo pensionerite. Voinata svyrshi. Nikoi ne pomni a i ne iska da si spomnia kakvo e bilo koi i kak e umiral. Na nikoi ne mu puka veche. I taka triabva. Niamam namerenie 100 godini da gi oplakvam.
101
7
 
8
 
! Отговори
Цецо - до № 73 преди 12 години
Не виждам никаква подигравка в това, че някой художник (според мен доста талантлив) е подходил към този паметник с очевидно чувство за хумор. Нито го е счупил, нито го е залял с киселина, нито го е повредил по някакъв друг начин. На мен лично доста пизитивни усещания ми донесе тази новина, предполагам на повечето хора също?!? И какво, за няколкостотин лева пак си го върнаха в предишното състояние, даже го и поизмиха, че беше доста прашясъл...:)))
100
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде продават фанелките?
99
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
евала, и аз поздравявам бояджиите, ако четат коментарите.не може ли пак да ги изрисуват, може в други герои
98
7
 
7
 
! Отговори
Патриотът преди 12 години
ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ВСИЧКИ БИВШИ И СЕГАШНИ ПОДРЪЖНИЦИ НА КОМ ПАРТИЯТА... ПАРТИЯТА - МАЙКА А ИМЕННО БКП : ДРУГАРКИ И ДРУГАРИ ПАМЕТНИКА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ НАИСТИНА НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ИЗРИСУВАН ПО ПРОСТАТА ПРИЧИНА ЧЕ ИЗОБЩО НЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ТАМ КЪДЕТО Е СЕГА !!! МНОГО ПО ДОБРЕ БИ СТОЯЛ ТАМ ПАМЕТНИК НА ЕДНА БЪЛГАРСКА ХАЙДУШКА ЧЕТА И НАД НЕЯ ИЗВИСЕН ДА КАЖЕМ ХРИСТО БОТЕВ ИЛИ НЯКОЙ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ВОЙВОДА !!! ЗАЩОТО КАКВО КАТО СМЕ БИЛИ ОСВОБОДЕНИ КАТО ВЕДНАГА ОТНОВО СМЕ "ПОРОБЕНИ" НО ПО ДРУГ НАЧИН !!!
97
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе хубаво беше нашарил паметника - изкуството не трябва да се трие!
96
8
 
4
 
! Отговори
До 87 преди 12 години
Ами, живота ти казва "Майната ти" на теб.Че, ние сме си виновни за всичко.И аз не обичам руснаците, но никой не ни е виновен. Те ли са виновни, че сме имали продажни политици, начело с Г.Димитров. Те ли са виновни, че имаме Р.Овчаров, Р.Петков, Сергей и останалата продажба пасмина Първванов и сие. не ги обичам, но не обичам и лумпенизацията и профанщината. А това с паметника беше точно такова. Ти не уважаваш едните, друг не уважава другите, ако всички започнете да боядисвате, какво ще стане???
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Москва си ожъна това,което сее вече 65 години.Това са Вашите творения,товарищи!Затова в другите европейски държави реагират различно!Защото там никой не Ви е обичал толкова силно,та чак да изтрещи от любов!И случилото се е най-малкото,което може да очаквате.Само малко ни оцветиха живота.Децата на децата,чиито мозъци промивахте и явно не успяхте.Честито!
94
1
 
6
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Ти явно не си ходил в казарма и не знаеш, че при война, ако има мобилизация и откажеш да воюваш, ще бъдеш съден от военен съд и разстрелян като дезертьор. Този закон важеше и в България, докато имаше казарма.
93
6
 
13
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Реституто-седераско *** боклуче!
92
0
 
7
 
! Отговори
Тоя, да не е роднина преди 12 години
на Берия ? Довчера със Сталин , днес против , а утре ще си дърпа свинските очички по азиатски .....
91
9
 
8
 
! Отговори
ShaMana преди 12 години
... живота си за това. Цяла европа го оценява, само нашия *** акъл не може да го осъзнае. Историята не трябва да се унищожава. Трябва да се помни и трябва да се учим от нея. Но като гледам нищо не сме научили за толкова години. Нашия народ не само че не прогресира ами регресира. Подвластен на чужди думи и мисли. Неспособен да мисли за себе си. Проповядващ чужда пропаганда и тъпчещ собствените си традиции. Паметника почита войните загинали тогава а не съветския съюз. Жалко, че никой не го вижда
90
10
 
9
 
! Отговори
ShaMana преди 12 години
Народ глупав, племе заблудено. Гледат съвременна пропаганда и плюят по паметта на хора били се за чужда свобода. Вие мислите ли, че съветските войници са си мислели за комунизъм или за други подобни глупости. Нормалния войник се е бил за край на тиранията, за въдворяване на ред в анархията която е царяла. Или забравяте, че нашата мила родина е била заедно с нацистите за известно време ... Кажете ми кой е лошия тук. Чужди войници се бият за нас отново и никой не го оценява. Колко хора са дали ...
89
5
 
8
 
! Отговори
ОК преди 12 години
И тоя *** искаше да става кмет на София, политик. Тези американски чалга герои на тениската му са символ на лузърите, мухльовците, които всеки подритва и прецаква и те мечтаят да придобият магически сили и да бъдат бели хора!!! Май че си е уцелил зодията - на мушмороците!
88
4
 
6
 
! Отговори
Вайс преди 12 години
Още един *** в България се обозначи по категоричен начин. Не знам как се раждат такива ***, като този Заимов... Между другото БРАВО ЗА КОМЕНТАРА НА 73.
87
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
78 е много прав,за жалост на разни безмозъчни пишешти глупости тук.