Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...

Не се занимавам с наркотици, заявил шампионът пред властите
Обновена: 28 окт 2011 14:39 | 28 окт 2011 07:00, Красимир Ангелов
391
Боевски за дрогата: Скъса ми се чантата, купих нова и...
Снимка: Reuters

"Чантата, с която пътувах до Бразилия, се скъса и отидох да си купя нова в град Камбуриу. Въобще не съм предполагал, че вътре ще има скрити наркотици. Но ето каква беля стана..."

Това заявил Гълъбин Боевски по време на разпита пред бразилските власти, след като в понеделник  бе арестуван на летището в Сао Паулу с 9 кг кокаин, съобщава „24 часа”.

Олимпийският ни шампион е задържан заради съмнително поведение, преди да се качи на борда на полет 6826 на авиокомпания "Иберия" за Мадрид.  От испанската столица той трябвало да продължи към София.

След направената проверка е намерен кокаин, който бил скрит в стените на чантите и общото му тегло било 9,07 кг. Самият Боевски категорично отрекъл дрогата да е негова.

След обяснението му, че си е купил нови куфари в Бразилия, разследващите му поискали квитанция, но той не могъл да представи такава. Не си спомнял и името на магазина, в който пазарувал. При разпита било изяснено само, че покупката била направена в търговски център в град Камбуриу, щата Санта Катарина, съобщава още вестникът.

15-годишната дъщеря на Боевски Сара, която пътувала с него, също потвърдила това пред разследващите органи. Тя уточнила, че двамата купили чантите три дена преди пътуването обратно за България.

Шампионът и дъщеря му са в Бразилия от 15 октомври. Кацнали в Сао Паулу, а оттам през Навантес същия ден стигнали до град Итажаи, където Сара трябвало да участва в тенис турнира за купата "Санта Катарина". Те отседнали за седмица в местния хотел “Витория”.

Още по темата

В крайна сметка момичето отпаднало на ¼ финал и двамата се приготвили да пътуват. Така по думите на Боевски заради скъсаната чанта отишли до съседния на Итажаи град Камбуриу.

“Не се занимавам с наркотици и никога не съм участвал в такива неща, не съм бил арестуван или разследван до този момент. Нито пък дъщеря ми някога е имала нещо общо с наркотици. Не вярвам въобще тя да е свързана по какъвто и да било начин", е заявил още Боевски пред бразилските власти.

Пред местните органи на реда той премълчал за олимпийските си успехи, а отбелязал само, че има спортно образование и в момента е фитнес инструктор.

Както вече е известно, от Министерството на външните работи (МВнР) официално съобщиха, че  Олимпийският ни шампион по вдигане на тежести е задържан с 9 килограма кокаин. Оттам са готови да предоставят на щангиста всяко необходимо съдействие за намирането на адвокат.

В родния град на шампиона Кнежа също останаха шокирани от новината за задържането на Боевски.

“В Кнежа уважаваме Гълъбин Боевски. Той е най-успелият ни спортист за всички времена. Прочу ни по света и затова заслужено стана почетен гражданин на Кнежа”, каза избраният за трети мандат кмет Симеон Шарабански.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
голям лъжец
339
0
 
6
 
! Отговори
Ana преди 12 години
Alchen i prozzzz
338
1
 
26
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
БЪЛГАРИНО!! ЕТО ТИ ПОВОД ЗА ПОЗИТИВНО МИСЛЕНЕ: ТОЗИ Е ШАМПИОН,БОГАТ,ФИТНЕС-ЗАЛИ,СЛАВА,БМВ-ТА,ДЪРА-БЪРА..... АМА СЕГА ЩЕ ПОЛЕЖИ 20-ИНА ГОДИНКИ В БРАЗИЛСКИЯ ЗАТВОР... А ТИ - БЕДЕН,БЕЗРАБОТЕН,АМА?? - СВОБОДЕН!! ЖЕНА ТИ-ДО ТЕБЕ, ДЕЦАТА СПЯТ СПОКОЙНО ОТТАТЪК,ПРИЯТЕЛИТЕ-НА ЛИНИЯ.... А? КОЕ ИЗБИРАШ?....
337
0
 
24
 
! Отговори
Раник 56 преди 12 години
Като знам ,че се прибирам в България си купувам чанта ,която тежи 12 кг .НЕ ,че нещо ама ...искам да платя такса за Свръх багаж ....та поне фирмата Превозвач - да е на печалба . ха ха ... От правилата за превоз на пътници с багаж -едно от изискванията е 25 кг . Багаж . На нашенеца само сака му тежи 12 кг.Не ме разсмивайте Скъпи Сънародници .
336
0
 
20
 
! Отговори
кнежанин преди 12 години
уля се нашия шампион, сега вече ще стане гражданин на Бразилия
335
0
 
4
 
! Отговори
prezident преди 12 години
Да бе, преди ако те срещне може да мине и през теб, сега много мил и добър, като опре ножа до кокала, едва ли не на мравката път е правил преди...
334
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
i az izkam da izkaram barzi pari obache ne mi stiska i za tova mnogo se kefia kato se izdani niakoi.s visshe obrazovanie sam, rabotia ot sutrin do vecher ama i az neznam zashto i za tova mrazia chujdia uspeh i se radvam na chujdoto neshtastie. a narkomanite se chte nameriat s kvi gomna i falchiv alkohol da se troviat mama im mrasna - i vse poveche shte stavat !
333
3
 
22
 
! Отговори
До 322 преди 12 години
Защото такива като Боевск, дори и да ги поддържаме, тук ни се качват на главите, живеят като бейове, мачкат обикновения гражданин, не плащат данъци на тези пари, но развиват бизнес с тях и ги перат.Ако ще не сънародник, съгражданин и съселянин да ми е, това рефлектира на мен и на цялата държава. Защото още хиляда такива като него влияят на 10хлд. честни данъкоплатци.И освен друго, това си е престъпление навсякъде по света.Да, сънародник ни е, но по тази логика да оправдаем и убийците.
332
9
 
8
 
! Отговори
coca-cola преди 12 години
явно никой от вас коментиращите не може да си позволи да консумира кока. за нисшата класа само ракия!
331
2
 
20
 
! Отговори
стефан преди 12 години
искал е бързи и сладки парички и сега ще си плаща...(*** глава затрива ) никой не му е крив,и аз искам 100 бона за няколко часа но не съм готов да платя тая цена....
330
5
 
5
 
! Отговори
Шами преди 12 години
По едно време той беше е Гербер
329
12
 
4
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Браво на БТВ. Те първи разкриха случилото се. Поздрави за журналистите!
328
1
 
2
 
! Отговори
prezident преди 12 години
Здрав Разум Поддържа ги, ако не са престъпници и наркотрафиканти, и много зависиот причината.....
327
3
 
47
 
! Отговори
Прав е преди 12 години
Нали е щангист не е почуствал, че чантата тежи празна 15 кила -- Гълъбине, Гълъбине, тъпо *** си ти!
326
1
 
3
 
! Отговори
325добавен от: teko преди 12 години
baaabababBhahaha qko e towa, da.
325
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
sega ste mu se skysa hylkata na muleto na BB
324
3
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
Не е виновен, семейството му писало до президента на Бразилия и бла, бла, бла ... Абе, що точно на него се случи? Не е случайно и да си носи отговорноста, а това че бил някакъв шампион в някакъв смешен спорт на никой не му дреме. Конкуренцията го отстрелва и това е. Не съм чул Михаел Шумахер или Валентино Роси да прекарват дрога, хахаха
323
1
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Как може да купиш празна чанта, тя да тежи все едно, че в нея има една твърде голяма диня (10 кг) и това да не ти направи впечатление ? На тази приказка няма да се хване и дете от забавачката.
322
0
 
8
 
! Отговори
Генича преди 12 години
Голям спортист беше , но и той се подлъга !
321
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много му е глупаво обяснението! Такъв *** ли е, че да не разбере за теглото на чантата?