Санкции за 120 шофьори от градския транспорт в София

Извършвали груби нарушения на Закона за движение по пътищата
31 окт 2011 20:41, Красимир Ангелов
44
Санкции за 120 шофьори от градския транспорт в София
Снимка: Булфото

Над 120 шофьори от градския транспорт в София ще бъдат санкционирани за нарушения на Закона за движение по пътищата при работата им, съобщава МВР.

Двудневната акция срещу шофьорите нарушители бе проведена на територията на столицата от 27 до 29 октомври.

При нея са използвани мобилни системи за заснемане на нарушения на Закона за движение по пътищата, извършени от водачи на автобуси и тролейбуси на територията на София.

В хода на операцията служителите на реда констатирали, че водачите на автобуси в контролирания район на бул. „Сливница” – от Сточна гара до бул. „Константин Величков”, най-често не са спирали в т.нар. джобове на автобусните спирки, а се движели неправилно по пътното платно.

Друго системно нарушение е преминаването на червен сигнал на светофара.

Най-често нарушители са водачите на тролейбуси в централната градска част, особено в района на СУ ”Св. Климент Охридски”. Те системно не осигуряват предимство на пешеходците на сигнализирана пешеходна пътека, отчитат органите на реда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: градски транспорт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно днес сутринта пътувах за работа с трамвая. Та значи управлява го една кака, която повече от 10 спирки не си отлепи телефона от ухото и беше седнала така все едно беше в кафене с приятелки, още малко и щеше да си качи краката на таблото. И това е човек, който кара сумати народ в пиков час. Представям си пък когато е нощна смяна и няма задръсвания, как управлява, тогава сигурно дори не си прави труда да гледа пътя. И не е единствената. Често пътувам на първата седалка и имам видимост към ват
43
0
 
4
 
! Отговори
xa преди 12 години
Айде да дойдат да ми вземат пари за глоба като няма и шофьора билетчета...не стига, че имам желание да се возя и да си плая за това, като много хора не го правят, а и не ми дават шанс да си пусна левчето в касичката на градска мобилност...ем глоба нема да има.
42
0
 
6
 
! Отговори
525 преди 12 години
Като са почнали с грандския транспорт, няма да е зле да сложат будки за билети на спирките, защото мозъкът ми не възприема факта, че от теб се очаква да се блъскаш между 50-60 души, за да отидеш до шофьор, който не разполага с билети. Това е някаква изключително долна и глупава система за прибиране на пари от глоби!
41
2
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Реалността е, че КАТ и ДАИ системно не си вършат работата. Тези акции са подигравка с закона, в който има записани изисквания, които трябва постоянно да се спазват, а постоянното им спазването да се контролира от контролните органи, а не само по време на акция за някоя малка част от изискванията в закона.
40
2
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Само 120 нарушения за два дни?! КАТ и ДАИ пак нищо не са свършили. Всеки шофьор в градския транспорт извършва по няколко десетки нарушения на ден, като най-масовите са отнемане на предимство и засичане на други МПС-та и отнемане на предимство на пешеходци на пешеходна пътека, а преминаването на червен светофар и спирането извън "джобовете" на спирките са също доста често срещани.
39
3
 
9
 
! Отговори
михаил преди 12 години
освен това: говорят масово по телефона; ПУШАТ; слушат чалга; засичат автомобили; ПИЯТ през почивките; возят "приятели безплатно"; и още много други дребни магарии. не акция - постоянно ги контролирайте, и тези на маршрутките!! Мога да преглътна 100 мутри да нарушават закона, но всеки мишок и той да е недосегаем е смешно. И чак ако утрепе някой, тогава почваме да мислим къде е проблема!!! КАТ работете!!! Малко рушвет после малко работа. Да има баланс и хората ще ви уважават.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всичко добре, ама защо е само акция? Контролът трябва да е непрекъснат, 24 часа в денонощието, 7 дни седмично и 365 дни годишно. Иначе по време на акция ще карат безумпречно и като свърши пак ще си я подкарат както си знаят, т.е. ще си нарушават правилата защото щом са в СКГТ могат да си правят каквото си искат. Междудругото това важи с пълна сила и за маршрутките и за бакшишите. Карат си хората както си искат и се имат за недосегаеми.
37
5
 
19
 
! Отговори
Стоян преди 12 години
Това са най-долните ***-професионалните шофьори. За тях е удоволствие, да направят гадно на човек!!!
36
14
 
10
 
! Отговори
шофьора преди 12 години
Абе плюете шофьорите били чалгаджии ами що ВИЕ г-да не карате рейс или тези от БАН където вземат 3 пъти по малко и не са вземали скоро заплати !
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия от КАТ се бяха покрили преди изборите и ето ги отново с нов мерак за печалба !И това ако не беше милиционерски номер за привличане на избиратели Хак да ви е сега ще ви дерат яко сами си ги избрахте да не ми ревете по форумите
34
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всички рейсаджии са гнусни чалгаджии
33
2
 
22
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
Маршрутките са най-големите гангстери по улиците на София.Но за тях не става дума.Вероятно защото собствениците им "спонсорират" ченгетата на ЦВЪЦ.
32
1
 
6
 
! Отговори
777 преди 12 години
30 - да не би татко ти да кара рейс, че така сипеш медицински направления? аргументирай си изказването - най обичам такива, дето изтърсват някакво личностно ориентирано твърдение, което не могат да подкрепят.
31
1
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
Бакшишите намаляли като видели ,че ще ги хване червеното та да трупа апарата .....а ти умньо като видиш ,че идва червеното даваш газ кьм крьстовището и там газ и каквото стане ,да не би да останеш...а дано ти вземат и книжка и крьщелното свидетелство трябва да ти приберат и цял живот да се молиш на таксиджиите по спирките да те закарат.....
30
10
 
1
 
! Отговори
до 27 и 28 преди 12 години
Това което сте написали доказва нуждата ви от спешна консултация сьс специалист психиатьр--за ваше добро е да получите адекватно лечение....успех !
29
1
 
16
 
! Отговори
Цвети преди 12 години
Ще се сетите! :D Те си правят каквото си искат. Да не говорим, че возят вътре хора и изобщо не мислят за тях....
28
3
 
27
 
! Отговори
777 преди 12 години
всички водачи в градския транспорт са чалнати. няма един нормален. има такива, които изчакват тичащи хора и тъкмо си мислиш - "ей, този направи едно добро дело" и той ти парира съчовешкото удовлетворение с реплика от рода на "айде и тебе да те качим, ***" и т.н. винаги са сърдити на пътниците - опънати са като струни от нерви. по тази причина призив към всички - НЕ РАБОТИ нещо, ако не можеш да издържиш на напрежението, към което то предразполага.
27
4
 
22
 
! Отговори
. преди 12 години
Кво говорите ... не отварят предната врата , затискат пенсионери с вратите , никога не изчакват ако бягаш за рейс или пък те изчакват за да ти затворят под носа , дънят чалга , качват некви *** да си си говорят има и съвестни , но като цяло е като всичко в тая държава.
26
9
 
11
 
! Отговори
haho преди 12 години
Точно тези ли нещастни хора сте подгонили, бе *** - не влизали в джобовете, а осгурили ли сте им норално движение и работа. Може би има шофьори за наказание, но точно за тези неща ли.
25
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нарушават правилата,но до някъде ги оправдавам!Трудно е да караш автобус в София,носиш отговорност за хората в него и гледаш простотията на софиянци.Аз съм от провинцията,карам от 21 год.професионален шофьор.Веднъж в София трябваше да ида до една болница,но понеже не познавам всички кръстовища обърках и не успях да се престроя на време,дадох десен мигач леко навлязох в съседната лента и вие софиянци виждате че не съм от София по номера на колата,виждате че искам да се престроя и никой от вас ама никой просто не намали малко за да се вмъкна-само едно псуване и свиркане все едно вие сте безгрешни!Тогава видях в огледалото един автобус уплаших се да не ме закачи,но човека намали светна ми,даже свирна и ми даде път,другите коли зад него и те намаляха няма начин това нещо отне на човека само няколко секунди в които постъпи човешки!Много пъти съм ви виждал софиянци в нашия град карате като луди,но и си отнасяте акта от нашите куки веднага,или сте спрели като мен на кръстовище и гледате на къде да хванете,не знаете пътя нали?Само че аз не ви свиркам,не ви псувам виждам че не сте от града,леко спирам до вас вие ме питате и аз ви упътвам на къде да тръгнете!Така че напълно разбирам проблемите на автобусните шофьори но има други водачи които трябва много повече да се глобяват,не е лесно всеки ден да караш не кола а рейс дълъг 15,20 метра!Всичко уважаеми българи е до възпитание и разум,който съм убеден че особено на по младото поколение определено липсва!!!!!