Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж

Хора от квартала хранели бездомните псета със сурови кокали
29 мар 2012 13:06,
259
Критично е състоянието на нахапания от кучета мъж
Лекарите във ВМА се борят за живота на нахапания от кучета мъж. Снимка: Булфото

Нахапаният от кучета мъж е в критично състояние, съобщиха от Военномедицинската академия.

87-годишният Б.А.Т. е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация.

Мъжът е с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. Има и голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза.

Още по темата

В момента лекарите се борят за живота му, настанен е в реанимацията на ВМА.

По повод нападението кметът на София Йорданка Фандъкова коментира, че граждани от кв. "Малинова долина" са хранели цялата глутница със сурови кокали.

"Това е недопустимо, ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", ядоса се градоначалникът.

Тя настоя в Наредбата за бездомните кучета да бъдат заложени санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.

"Предишният Общински съвет не успя да приеме Програмата за овладяване на проблема с бездомните кучета. Надявам се, че тя ще бъде приета бързо. И това изискване трябва да залегне в нея", категорична бе тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
3
 
3
 
! Отговори
mmm преди 12 години
Tolkova sme smeshni i jalki v ochite na horata ot normalnite darjavi, che me boli dushata, che sam ot Balgaria
162
1
 
5
 
! Отговори
До 205 преди 12 години
За съжаление си прав - като няма друг начин ще трябва сами да изчистим песовете от улиците.
161
0
 
11
 
! Отговори
пострадала преди 12 години
Ако някой не е виждал глутница кучета да се разходи между Младост з и бившата сграда на ВиК. Мен ме нахапа пред новата детска градина до 25 поликлиника и единственото което ме спаси да не съм на мястото на бедния старец бяха дебелите ми дрехи в големия студ и това че нямам страх от кучета. Ако беше дете щеше да е до там....Това са хищници и дори с нищо да не ги провокираш не можеш да предвидиш какво ще им скимне. Нападнаха ме без дори да лаят неочаквано в гръб.
160
6
 
4
 
! Отговори
Симеон преди 12 години
Не разбрах какво общо има храненето със сурови кокали?!?
159
7
 
24
 
! Отговори
p преди 12 години
Спасението е във вашите ръце:- Антифриз - 7-8 лв.- Хляб - 1 лев.- Някаква евтина кайма - 5 лв.--------Забърква се и се оставя да престои. Дава се на кучетата да ядат.Цена за материали: 20 лв.Цена за спокойствието да се прибереш вечер жив: БЕЗЦЕННО
158
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Младост4 до Академията и отсреща е пулно с кучета някой да направи нещо :( На кой да се обадя, кажете телефон?
157
2
 
6
 
! Отговори
дедо преди 12 години
в индия крави по улиците били свещенни, у нас кучета по улиците -свещенни са, егати излагацията, как не видех у европата такова нещо, абе прости сме си, тва е
156
1
 
2
 
! Отговори
И Топалов преди 12 години
Дай телефон ако може с нетърпение го очаквам
155
2
 
15
 
! Отговори
Иван Иванов преди 12 години
Хора сега е момента да пишете гневните си писма до Екоравновесие и до Четири лапи, а и до Столична община. Давайте хора аз вече писах и се обадих до Екоравновесие като даже ги заплаших със съд в Страстбург, защото в БГ съда не работи и е мафиотско недоносче....Пишете братя, обаждайте се и по телефона сега е момента поне малко да се размърдат...
154
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО ТУРКИНЯ!МАЛОУМНИЦА! НИЕ СМЕ В ЕВРОПА, А ВИЕ ДРАГА, СКОРО НЯМА ДА СТЕ!
153
1
 
5
 
! Отговори
конса преди 12 години
протестирайте бе хора!протест му е майката.ако си траете,значи не ви дреме,а само убивате време в нета.няма нужда от изтребване и т.н.просто да си върнем виетнамците!
152
2
 
9
 
! Отговори
Даа, преди 12 години
Явно в партия ГЕРБ приемат само след задължително покриване на норматива по наглост. Това показва изказването на Фандъкова. И последващи опреснителни курсове при вожда и учителя на българския народ.Редовни.
151
8
 
19
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
Да се обвиняват кучетата е все едно да се обвиняват гълъбите че *** по главите на хората.Вината е изцяло на общината и всички организации на които им е платено да решават проблема а не вършат нищо.Обичам животните, даже повече от хората които често са зли, но това е свинщина.
150
3
 
14
 
! Отговори
xxx преди 12 години
kill dem all - не може в 21 в. хора да умират заради бездомни ***, а на тия дето ги хранят и защитават мога само да кажа, че са за психиатрия
149
2
 
21
 
! Отговори
Ивс преди 12 години
И знаете ли какво става, ако ви нахапе бездомно куче? След като позвъните на няколко места няколко пъти, ви карат да снимате кучето (!!!) и в даден ден и час да го покажете на мястото, където ви е нападнало, сякаш то стои на едно място, и ако случайно го намерите, което в 90% от случаите е невъзможно, то хващат само него от цялата глутница! Е това ако не е простотия на простотиите, аз просто не знам какво да кажа
148
2
 
20
 
! Отговори
ивс преди 12 години
Какво е това безобразие, сто пъти звънях да подавам сигнали, мъжа ми го ухапа куче в 6 ч. следобяд в центъра на града, звънях в общината, оттам ме препратиха в екоравновесие, а оттам ми казаха, че природозащитниците били проблема, заради тях бездомните кучета са безпризорни!!! Докога безстопанствените животни ще се мотаят свободно по улиците? Колко човека още трябва да пострадат? И кой, питам кой даде на София и нейните глутници приз за най-добър град за живеене за годината??????Нелепо е!
147
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да вкарат режим и на собствениците на домашни кучета, като за оръжие
146
5
 
23
 
! Отговори
ЕУД преди 12 години
Ако имаме КМЕТ сега, може да се използва повода и за един месец да се избият на 100% всички *** и да се пусне едномесечно предизвестие всички ТЪРТЕИ от ЕКО-меко-Рафнофесие да си търсят нова работа. Да се забрани дейността на "4 лапи" в България!Ако имаме КУЧКАРКА - ще продължим да живеем в ***.
145
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вчера утрепах едно, вие спите ли
144
4
 
12
 
! Отговори
guni преди 12 години
Да! Но ако то нахапе детето ти (недай си боже), ще изкажат съжаления и ще кажат че предното правителство е виновно. Макар и днешната кметица да е на този пост от доста време вече...П.С. За абсолютен съд са всички организации, защитаващи правата на (правене на пари) животните!!!