Откриха токсично вещество в столичния "Хаджи Димитър"

То вече е преместено на безопасно място, няма опасност за населението
51
Откриха токсично вещество в столичния "Хаджи Димитър"
Няма опасност за населението в "Хаджи Димитър", уверяват от МВР. Снимка: Булфото

Токсично вещество е открито в столичен квартал, съобщиха от МВР.

Късно в четвъртък е получен сигнал от гражданин, че в района на квартал „Хаджи Димитър“ е изхвърлено силно токсично вещество.

Служителите на пожарната и столична община са го иззели и са организирали транспортирането му на безопасно място със специализиран автомобил на българската армия.

По време на транспортирането, в района на алея "Яворов", специализираният автомобил аварирал и се наложило материалът да бъде претоварен на друго превозно средство.

Извършени са всички необходими действия за съхраняването му според инструкциите, категорични са от вътрешното министерство.

При пренасянето на веществото не е имало опасност за живеещите наблизо. На служителите, които са имали непосредствен контакт, са извършени медицински прегледи.

Предстои да се уточни как токсичното вещество е попаднало в района на квартал “Хаджи Димитър”. С работата по случая се заема Столичната дирекция на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
1
 
! Отговори
ьаь преди 11 години
Човека от снимката ми прилича на автобояджия.
43
0
 
5
 
! Отговори
Оффф преди 11 години
Най-напред трябва да установим фактите, и чак след това да започнем да ги изопачаваме /Марк Твен/
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е 40 кг верно си е много...
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ти си хвърлил грамове "Около 40 килограма от токсичното вещество фосфин е открито в индустриалната зона на столичния кв. "Хаджи Димитър". Никой не е пострадал."ако беше ръснал дъждец къв майтап щеше да сане?
40
0
 
0
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Наистина мирише на чесън,доста странна миризма,но опасен не е...Щом всички сме живи след изхвълянето му в ***...
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как безопасен ? Пише много отровен, и се самозапалва!
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При взаимодействието на алуминиевия (магнезиевия) фосфид с влагата в зърнените храни или околония въздух се получава отровния газ фосфороводород (фосфин), който действа убийствено на вредителите и всички стадии на тяхното развитие. Този процес започва около 1 час след поставянето на таблетките в зърновия пласт. Скоростта на разпадане на магтоксина, съдържащ магнезиев фосфид е по-голяма в сравнение с тази на фостоксина и газтоксина, които съдържат алуминиев фосфид. При температура на въздуха 20оС и относителна влажност 60% за 24 часа се разлага 75% от съдържанието на магтоксина и 45% от фостоксина.
37
2
 
1
 
! Отговори
от 39 преди 11 години
Аз знам тези неща,защото и аз имах проблем със фосфин....Бях изхвърлил фосфин във тоалетната чиния, а после прочетох че е силно отровно и се отделя газ при смесване с вода,панирах се,но нищо не стана,така че е безопасен фосфинът.
36
0
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
Чети чичко гугъл !
35
0
 
1
 
! Отговори
от 39 преди 11 години
Накратко фосфинйт се получава при смесване на вода с прахообразният АЛУМИНИЕВ ФОСФИД...Веществото е АЛУМИНИЕВ ФОСФИД, а при смесване с вода той отделя газ фосфин...
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С водорода Р образува газообразен хидрид РН3, наречен фосфин. Фосфинът се получава по косвен път от Са3Р2 и солна киселина: Ca3P2 + 6HCl = 3CaCl2 + 2PH3 PH3 е безцветен газ, с миризма на чесън. Много отровен. Водните му разтвори имат основен характер, но по-слаб в сравнение с амоняка. При гниене на животински и растителни организми в отсъствие на въздух, се получават фосфин РН3 и метан СН4 . При съприкосновение с кислорода на въздуха фосфинът се самозапалва. С това се обясняват т.нар. блуждаещи огньове , които се появяват понякога в гробищата - фосфинът изгаря до ортофосфорна киселина с отделяне на топлина: РН3 + 2О2 = Н3РО4 + Q
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Газ е и е прахообразен,защото газът се отделя ,когато прахообразното вещество има досег с вода...И за такова нещо вдигнаха врява,за един фосфин,аз съм изхвърлял фосфин във тоалетната чиния...ако фосфинът не се смеси с вода не е опасен...
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лъжат от газ до прхообразно има разлика
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фосфинът, PH3 е безцветен, силно токсичен, отровен, запалим газ с неприятна миризма на чесън. Самозапалва се.Приложения Чистият фосфин се използва:в различни химични реакциив производството на полупроводници, като n-примесв производството на полупроводници, за епитаксиален силицийв производството на полупроводници, за легиране на избрани райони от силициеви полупроводникови пластинив производството на полупроводници, за легиране на поликристален силиций за свързващи поводници или определени кондензаторив производството на полупроводници, за формиране на борофосфосиликатно стъклов производството на полупроводници, за йонна имплантация.Съвместимост на материалите Метали: неръждаема стомана, въглеродна стомана, монел; хастелой. Пластмаси: Kel-F, политетрафлуоретилен, найлон. Еластомери: витон.Технически характеристикиМолекулна маса: 34.00Специфично тегло (въздух = 1): 1.18Мирис: на чесънРегистрационен номер по CAS: 7803-51-2
30
0
 
3
 
! Отговори
Choveka преди 11 години
Токсичното вещество, открито вчера край столичния квартал Хаджи Димитър, е фосфин, съобщиха от пресцентъра на МВР... Прахообразният материал е бил в пакети от 200 и 300 грама. "Агенция "Фокус""Фосфинът, PH3 е безцветен, силно токсичен, отровен, запалим газ с неприятна миризма на чесън. Самозапалва се.Е как така хем е газ, хем е прахообразен материал в пакети...
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно е калиев цианид/цианкалий/.
28
0
 
7
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
Хем токсично, хем безопасно. Нещо като, почти съм бременна. :) ***.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А в махалата е пълно с токсични вещества, всичките цегнета са такива, ама на...не ги отвеждат с аварийни коли
26
1
 
9
 
! Отговори
Локализатор преди 11 години
Аз пък локализирах над 240 източника на токсични вещества в Парламента. Тлова пъти съм звънял на Гражданска защита, но уви...казаха, че и те нямат нужната техника да се борят срещу тези закоравели източници
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някой са изака на софийски булевард, и айдееее токсично вещество, само си създават дейност тез държавни служители