Евакуираха 19-етажен блок в столичния квартал "Борово"

От пожарната проверяват дали да допуснат обратно хората в сградата
Обновена: 22 май 2012 10:38 | 22 май 2012 09:28, Красимир Ангелов
99
Евакуираха 19-етажен блок в столичния квартал "Борово"
Пожарната евакуира 19-етажен блок в Борово. Снимка: Булфото

Всички живеещи в блок 231 в столичния квартал "Борово" са евакуирани и не се допускат до блока, тъй като има проблем с 19-етажната сграда, съобщи пред "Дарик" директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Той бе категоричен, че преди да приключи огледа, никой няма да бъде допуснат в сградата.

"Нещата се нормализират, а първоначалният страх у хората отминава", обясни още комисар Николов. Той допълни, че в Перник са повече пораженията, където има напукани стени и множество паднали комини.

Още по темата

Имаме информация за напукани стени и паднали мазилка. 18 СОУ се оглежда и всеки момент очаквам решение дали днес да има учебни занятия там", добави още Николов.

Dnes.bg припомня, че в следствие на силния трус от сутринта 16-етажен блок №460 А в столичния кв. "Надежда-4" - между ул. "Бородински бой" и ул. "Бели Дунав", е усукан.

Екипите на пожарната и на полицията са на място, евакуирани са жителите му.

Проблеми има и в жилищен блок в "Бъкстон", както и в три сгради в Студенски град, всички живеещи са изведени от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
9
 
! Отговори
12345 преди 11 години
еййй 29! И аз не сам от София ама не сръвнявай Западна България те.. кои как говори с вашите *****лски гласчета!!!Комплексите другаде!!!
27
13
 
17
 
! Отговори
2 преди 11 години
Труса е бил на дълбочина 4 км - на колкото се добива шистов газ.Ето Вижте какво ни чака, когато почнат да набиват хидро-ударно всякакви химии в земята ни!Има доказана връзка между зачестилите земетресения и добива на шистов газ в райони, където това се прави! - така че природата ни предупреждава, да не бъдем лакоми и да жертваме всичко на всяка цена!
26
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как набутаха държавата като не строят Белене! Знаете ли колко евтин щеше да ни е тока :)
25
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
София е центъра на вселената,а софиянците са най-хубавите ,най-умните и работливи хора....КОЙТО НЕ ГОВОРЯТ МИЕКО.Горкичките,сигурно родните им къщички по село са изпада ли
24
5
 
20
 
! Отговори
инж. преди 11 години
Панелните и ЕПК сгради не са по сигурни от новото строителство. Коефициентите за земетръс преди 50г и сега доста се разминават в полза на сигурността. А след като официално "Евро код 8" измести "Наредба номер 2" след някоя годинка, въобще не може да се поставят на кантар панел и нова сграда. Друг е въпроса обаче при изпълнението на сградата, ако някой на своя глава реши да пести от армировката.
23
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-здраво нещо от панелния блок, но ... при едно условие.Не трябва да има дори минимални промени в неговата конструкция. Всяко изместване на тежестта и махане на дори неносещи стени увеличава риска за разрушаване при земетресение.Надявам се сега след предупреждението, защото в България само тогава се вземат мерки, да бъдат санкционирани *** с къртачите и нещата да бъдат оправени. В Англия един прозорец не можеш да си направиш, тук цели стени махат. После защо не сме европейци?
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не му пука на никого и все някой ден българската простотия и нехайство ще даде своя "кървав" плод!
21
4
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
И при блоковете и при къщите, тухлата се използва само за пълнеш.............както и да е, явно неоснователни са били обвиненията към стоителите за некачествено строителство
20
2
 
9
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Разбирам, че почти никой не е спал тази нощ, но спора който водим ми се струва безсмислен. Разликата между моята грешка и тази, която визираш е в последствията от тях! За балконите проблема е при всички сгради, но това е отдавна изтъркана тема.
19
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Живея в чужбина. В хотела до нас, стр.инженери не позволиха поставянето на теракота при ремонта, защото основите не били изчислени за такава допълнителна тежест.Питам се - в България как всеки слага каквито се сети плочки, където му е удобно, вкл. по терасите, които загражда за да се "разшири"? Някой знае ли за каква тежест на сградата са проектирани и построени основите? Изобщо, пука ли му на някого?
18
1
 
4
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
ами съдейки по чучурките за отводняване, бит рябвало да има 6 балкона.би трябвало
17
2
 
25
 
! Отговори
хахаха преди 11 години
Панелките са много по стабилни от всяко друго строителство----справка земетръса Вранча и резултата от него в Свищов-всички панелки бяха в първоначалния си вид,а колкото до новото демокритично строителство-бай бабо да не те стига-пълна анархия и безконтролно строителство....!!!
16
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добър ден, аз съм строителен инженер, бихте ли ми показали тая панелка, дето издържа девета степен по Рихтер?
15
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки, който се прави на разбирач пише как не трябвало да се паникьосват хората, как трябвало да стоят под здравите части на сградите като трегери пр., да не ползват асансьор...А някой да напише нещо за това, че сулю и пулю *** живеят по балконите си щото са изкъртили каквото сварят в апартаментите си, нещо присъщо за една друга етническа група?Не случайно за подобно нещо в нормалните страни се влиза в затвора пък било то и за няколко дни.Смятам, че трябва да се вземат мерки.
14
2
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
15, в стражица бяха паднали само къщи, чистата тухла пада най лесно, няма ли железобетон е *** работата
13
1
 
8
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
ЕПК визирах. Двете разменени букви в случая не са проблема :)
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля, че подобен проблем имаше с блок в бургаския квартал "Лазур" след земетресенията в Турция през 1999г. За да се укрепи и подсили основата на блока бяха изляти бетонни стени с арматура до 4-5 етаж.
11
3
 
9
 
! Отговори
Доктора преди 11 години
5, "трябва да се оттървем от цялата така наречена "наука"" ...Но преди това трябва да почнем да си пием хапчетата, нали :)
10
1
 
16
 
! Отговори
Стефан преди 11 години
И двата пострадали блока в София - в Борово и Надежда са ЕКП, а не панелки. При панелките по опасни са достграояванията на балконите, защото не се знае кой какво е строил.
9
1
 
8
 
! Отговори
do 4 преди 11 години
само ако ти ми отговориш,как @евакуираха 19-етажен блок@ хахахахах,или имат предвид жителите на блока :D