Евакуираха 19-етажен блок в столичния квартал "Борово"

От пожарната проверяват дали да допуснат обратно хората в сградата
Обновена: 22 май 2012 10:38 | 22 май 2012 09:28, Красимир Ангелов
99
Евакуираха 19-етажен блок в столичния квартал "Борово"
Пожарната евакуира 19-етажен блок в Борово. Снимка: Булфото

Всички живеещи в блок 231 в столичния квартал "Борово" са евакуирани и не се допускат до блока, тъй като има проблем с 19-етажната сграда, съобщи пред "Дарик" директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов.

Той бе категоричен, че преди да приключи огледа, никой няма да бъде допуснат в сградата.

"Нещата се нормализират, а първоначалният страх у хората отминава", обясни още комисар Николов. Той допълни, че в Перник са повече пораженията, където има напукани стени и множество паднали комини.

Още по темата

Имаме информация за напукани стени и паднали мазилка. 18 СОУ се оглежда и всеки момент очаквам решение дали днес да има учебни занятия там", добави още Николов.

Dnes.bg припомня, че в следствие на силния трус от сутринта 16-етажен блок №460 А в столичния кв. "Надежда-4" - между ул. "Бородински бой" и ул. "Бели Дунав", е усукан.

Екипите на пожарната и на полицията са на място, евакуирани са жителите му.

Проблеми има и в жилищен блок в "Бъкстон", както и в три сгради в Студенски град, всички живеещи са изведени от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
16
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Михаиле ти си пълен ***, травестит или просто пълен неудачник, явно нищо не става от тебе и затова така говориш....то бива бива да си ***...най-доброто нещо което можеш да направиш хейтър нещастен, е да се разкараш от БГ възможно най-бързо !!! Тук място за болни мозъци като тебе няма, жените в БГ отдавна са поумнели и с *** като тебе не се занимават
66
2
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 11 години
Ти не си наред с главата....заминавай в Унгария да те *** в звездата скапана
65
17
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само който не е бил в Унгария може да каже, че българките са най-красивите жени. И нашите стават, обаче там ги имат в повече!
64
6
 
4
 
! Отговори
Liybo преди 11 години
мИХАЙЛЕ нещо си се объркал особено за франция
63
37
 
30
 
! Отговори
Михаил преди 11 години
И аз ще се спасявам - я към Франция, я ъм Чехия. Те и без това унгарките, чехкините, а и някои французойки са повече стока от родните грозотии, които се смятат за хубави, но не са. Пък на нашите пачаври и характерите им ужасни. Никога не се женете за българка!
62
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който е в ЕПК ще бере грижи. Абе, който е в блок.Хубаво е да си в къща.
61
1
 
4
 
! Отговори
до калин преди 11 години
Верно си много просто и комплексирано същество.
60
2
 
10
 
! Отговори
Мен преди 11 години
"Евакуиране" в случая означава че са изведени всички от сградата и не се допуска никой в нея, не че някой е дошъл и ти е помогнал да слезеш по стълбите или с асансьора. А драмата е наситина за авантата. Според мен държавата трябва да прекрати практиката за глупости да се дават помощи. За това има застраховки и застрахователи.
59
5
 
15
 
! Отговори
до калин преди 11 години
калинчо,момче глупаво,на яки трусове издържат предимно ,добре направени ПАНЕЛКИ,а не къщи,и тухлени блокове....ама на зелените тикви трудно се обяснява това...А тия били евакуирали...и реагирали адекватно-и как са реагирали,че не е ясно?
58
2
 
36
 
! Отговори
Знаещ преди 11 години
Никой никого не е евакуирал. Бяхме слезнали долу от страх. Има пукнатини по тухлените преградни стени, но те не са опасни. Нито се е наклонил блока, нито е пропаднал, нито е усукан. Някои от собствениците са извикали телевизията, за да си издействат помощи за ремонтите. Медиите не информират, а дезинформират търсейки сензация.
57
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Господ сезира ДНСК с това земетресение...
56
4
 
29
 
! Отговори
Питане преди 11 години
Хора, може ли някой да ми обясни какво означава "усукан" блок ? А колкото до новото строителство - в последните 20 години около нас се построиха маса нови блокове, гледах как, кой и с какво ги строят и до сега се чудя, как хората дават луди пари и живеят в такива неща!
55
7
 
23
 
! Отговори
Спокойно преди 11 години
Спокойно, Фидосова паднала от леглото, докато сънувала:) Щели да я връзват вечер за леглото, за да не всява паника в електората!
54
3
 
6
 
! Отговори
до 60 преди 11 години
Абе джазмена с уискито,не ти ли прескачаше диска? ХА ХА
53
3
 
17
 
! Отговори
с.до 65 преди 11 години
Щом си имал 20 метра дистанция си направил много добре,че си излязъл!Аз обаче съм в центъра където уличките са малки и тесни и ако стане наистина дебело всичко ще се срути върху мен!Така,че беше абсолютно безмислено да излизам!Притрепери ми де!:)
52
4
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 11 години
Тоя па!?! Ако ни тресне некой астероид, такива като тебе пак некви комунисти ше бълнуват! хаха!Сигурно и като имаш дришня, пак псуваш БСП-то.... мухаха!
51
8
 
31
 
! Отговори
попа преди 11 години
Събрали се гърци, румънци и сърби да се жалват на Господ, че българите при ББ били много "добре", с "финансова дисциплина",даже и Обама ги бил похвалил зарад "блестящи резултати". Помолили се да им прати земетресение, че да спре развитието им и съседите да ги настигнат. Бог се съгласил и - цяла Букурещ, Ниш и Солун в руини..."Какво стори, Боже-защо нас ни люлее???"- проплакали комшиите. "Оп, грешка пичове - сори, ползвал старата карта на България" - оправдал се Господ.
50
7
 
32
 
! Отговори
Ина преди 11 години
Чета коментарите и не мога да повярвам колко ни е *** народа - не стига само, че пишете на латиница, ами толкова много грешки говорят за неграмотност и освен това отново си изливате злобата, въпреки че в такива моменти хората се обединяват. Прав беше баща ми като ми казваше, че нашият народ е ***, завистлив и мързелив, а аз не му вярвах. Но простотията няма равна!
49
4
 
10
 
! Отговори
върху Деси преди 11 години
Ама Деси, какво "безотговорно отношение на компетентните органи", та не са евакуирали ***, които са преустройвали с тонове желязо и бетон блока си? как органите могат да спасят простаците от този блок от самите тях. А и защо? Те сами са си го търсили. Сега аз ли да плащам за тяхното малоумие. Изобщо да не ги евакуират. Такива не могат да бъдат спасени. Защото не могат да бъдат спасени от собственото си празноглавие.