50-годишна жена е блъсната от кола до пешеходна пътека в София

Пострадалата е откарана в болница с рана на главата
Обновена: 18 юни 2012 11:04 | 18 юни 2012 10:58,
15
50-годишна жена е блъсната от кола до пешеходна пътека в София
Снимка: архив, Impact Press Group

Пешеходка е била блъсната при катастрофа, станала тази сутрин на бул. „Георги Софийски” в София.

50-годишната жена е пресичала булеварда. Наблизо има пешеходна пътека, но не е ясно дали блъснатата е преминавала по нея, съобщи bTV. Жената е откарана в болница с рана на главата.

От Центъра за градска мобилност отклоняват движението на тролеи номера 2, 8 и 9. Линиите се движат през Руски паметник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: пешеходна пътека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
зззззз преди 11 години
Пресичала си е точно на пешеходната пътека, тролея е спрял, за да пресекат пешеходците, а таксиджията е връхлетял. Добре е да знаете преди да коментирате ( 9 и 14 ). И жената е на 28, а не на 50 г.
10
3
 
0
 
! Отговори
ФФ преди 11 години
С София КАТ пазят само шофьорите, щото ги рекетират след това.А за правата на пешеходците нехаят.( не могат да им вземат пари).
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Овци (8 и 10), прочетете си последните промени по закона за движение. За уеднаквяване с европейското законодателство и при нас беше прието, че без значение къде на тротоара се намира пешеходеца, ако той е доближил края на тротоара и се готви да стъпи на платното, водача на превозното средство трябва да намали с готовност да спре. Понеже вие нямате желание да спирате, за това блъскате хората. И защото карате с +40-50 км. спрямо ограничението...
8
6
 
2
 
! Отговори
до 9 преди 11 години
А не щеш ли да слезем от колите и да ги дърпаме,та поне някой пешеходец да уцели пътеката и да пресече на място!
7
3
 
11
 
! Отговори
бхг преди 11 години
*** шофьори.Като карате бързо разбира се че ще ви е трудно да съобразявате траекторията и поведението на пешеходците с неразвитите си мозъци.Пробвайте да шофирате с 30км/ч и ще ви е много по лесно
6
10
 
18
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Време беше"журналистчетата" са спрат да търсят сензации и да споменават когато блъснатият пешеходец е "до" пешеходната пътека. Пешеходците в България са като овце - пресичат където им хареса и после се жалват колко лоши били шофьорите и как не ги пазели!
5
7
 
25
 
! Отговори
ВВ преди 11 години
Когато съм в колата-пешеходците ми се виждат като пуснати на воля овце!Когато пресичам като пешеходец-се питам кой им даде книжки на тия ***!Това е истината-гледната точка!А истината е ,че не трябва да се пресича на пешеходна пътека,защото ти като пешеходец си мислиш,че си с предимство,ама не е така.И не може да скачаш трупешката на пешеходната пътека-без да се огледаш-иде ли ,не иде ли кола!
4
2
 
19
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
....мене лично ме е страх да прасичам на пешеходна пътека....много от шофьорите не са наясно с тази маркировка на пътя и в повечето случаи рискуваш да те премажат на нея отколкото да спрат и ти дадат предимство...., но е вярно, че пешеходците също нямаме нужната култура на пътя.
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро гледах един образ как на пеш. пътека само намали скоростта и викаше на пешеходците да не се влачат, след около 30 м. от пешеходната спря, слезе от колата /явно за малко/, вътре останаха хора и тръгна да пресича. Не чух какво казва, но по ръкомаханията ми стана ясно, че май шофьорите му бяха криви, че не спират да пресече където не трябва. Е това сме в по-голямата част - нарушители и като шофьори и като пешеходци. Ама като няма глоби, така ще е
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знам къде е блъсната, но ми прави впечатление, че всеки пресича където му падне. Не може на 20 метра да има кръстовище със светофар и да пресичаш пред минаващите на зелено коли. България сигурно е страната с най-много далтонисти, масово се пресича на червено пред засилените коли. То човек ако сам не се пази и Господ не може да му помогне!
1
1
 
17
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Специално там има няколко пешеходни пътеки и светофари ...