Пострадала от ада на "Цариградско" почина

Шофьорът на таксито бил пиян, карал с 1,8 промила
Обновена: 11 юли 2013 08:58 | 11 юли 2013 07:29,
169
Пострадала от ада на "Цариградско" почина
Снимка: Булфото

Жената на 25 години, която беше в клинична смърт след снощната зверска катастрофа на бул. "Цариградско шосе в София, е издъхнала, обяви пред bTV д-р Димитър Димитров от болница "Св. Анна".

Огледът на мястото на катастрофата, при която пиян шофьор на такси рани 12 души, продължи до късно през нощта. По информация на bTV водачът е карал с 1,8 промила алкохол в кръвта.

В 4 болници лекарските екипи се бореха за живота на тежко пострадалите.

Междувременно се появиха твърдения , че линейките са закъснели. Здравният министър Таня Андреева отрече каквото и да е забавяне. „Те просто са летели. При подаден сигнал в 8,25 часа, линейката в 8,30 часа е била на мястото на катастрофата и в 8,40 е била в „Света Анна”, обясни тя.

Още по темата
Очевидец, който е и лекар, обаче разказа, че линейката е закъсняла с около 20 минути. Дошла само медицинска сестра, а самата линейка карала с 160 км/ч, защото идвала от адрес извън София.

Детето, което пострада най-тежко и е в критично състоение, веднага е влязло в операционна зала. Майката на детето също е ранена, но е значително по-добре, обясни д-р Димитър Димитров.

В момента в „Пирогов” е настанен 27-годишен мъж със счупване на таза и с кръв в корема, намира се в операционната. Той също е в тежко състояние. Един от пострадалите отказал да бъде хоспитализиран в „Пирогов”, а малко преди полунощ и други двама пациенти на спешната болница са били освободени.

Водачът на таксиметровия автомобил е задържан в столичната полиция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
2
 
! Отговори
hou преди 10 години
Тъпчо,ти така ли всичко си обясняваш в живота? Ти сигурно за нищо не си виновен...бегай си у село,където се оказахте в подкрепа на тия ,с/у които е протеста.
140
17
 
12
 
! Отговори
Венелин преди 10 години
Най-логичното нещо е линейките да закъснеят, след като група ***, наречени протестиращи, са блокирали една от основните артерии на столицата. По Цариградско до спирката на Окръжна се стига иначе за 5 минути.
139
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Късмет са имали тия от лумпениадата,че не е пострадал някой от семейството ми. Убивам първия и останалите на ред. Да блокират стратегически булевард и да не могат да преминат линейките. И защо, защото не им харесва заканноизбраното правителство. Нали всички бяха. При кого България цъфна? При мутрака беше найзле.Бронирани лимозини, 700 лв. заплата, без да се стъпва на работа, а вие *** подскачайте и гласувайте за ГЕРБ. *** народ брей.
138
0
 
24
 
! Отговори
:(:(:( преди 10 години
ТЕЗИ БАКШИШИ СЕ МИСЛЯТ ЗА ЦАРЕ НА ПЪТЯ,, ДО СКОРО В РАЗГРАД ПОЧИНА ЕДНА ЖЕНА ПАК ОТ БАКШИШ И ТО МЛАДО МОМЧЕ,, А СЕГА И В СОФИЯ НЯМА КОНТРОЛ НАИСТИНА НА ПЪТЯ
137
14
 
11
 
! Отговори
коко преди 10 години
Протестираките причиниха катастрофата. Изход: арест за всички, съд, затвор, готово.
136
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А в момента говедата акат в Павлодар - поредното географско откритие на Баткоф :)
135
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За пияни убийци на пътя да няма милост! Да бъдат съдени по бърза процедура, а не да се търсят никому ненужни доказателства!
134
1
 
15
 
! Отговори
dk преди 10 години
много ми допадна 129тъй като съм от пострадалите и знам какво значи да си отиде невинна жертва от този свят и да остави 3 годишно дете сираче и желязна вдовица да се справя сама в този несправедлив свят се моля единствено да се случи това на тези ,които създадоха либерални закони за спасяване на убийци и на тези,които ги защитават в съда и които ги съдят според паритесамо така ще разберат на кого са служили и надявам се вземат мерки всеки да получи заслуженотоведнъж гледах марк
133
1
 
29
 
! Отговори
ДО 141 преди 10 години
Не спирката на градският транспорт, не мантинелата, не бордюра, не пътя, не хората чакащи на спирката имат вина г-не, г-жо,а... тоя ***, това безмозъчно, едноклетъчно "същество", което е било зад вулана на таксито. Пази боже, да не те среща такъв. Трябва смърт за такива.Ако бъде осъден, ще трябва да го храним, топлим, да му плащаме охрана. Защо...Ако остане на свобода, ще седне пак зад вулана и до следващата спирка...
132
2
 
7
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Трябва да се вземат мерки за сигурност на спирките. Бордюрите на самите спирки трябва да се ограждат отляво с ниски бетонови блокчета на разстояние 0,8 - 1,00 м и така дори кола да влети спирката, да се удари в блокчетата и да не стигне чакащите на самата спирка. Не е трудно. По 2-3 блокчета в лявата част на всяка спирка са достатъчни и вече няма да има такива инциденти. Преди 2-3 години едно х*мне с мощно БМВ пак се вряза пиян в спирка и изтрепа 3-4 души. Време е пешеходците да бъдат защитени.
131
1
 
32
 
! Отговори
Чубака преди 10 години
Пияния жълтур трябва да бъде обесен на площада незабавно.
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
141Какъв джип те гони да излиза пък от там? там изход от мола за цариградско няма! Изходът е по-надолу!
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
141Спирката е в БУС лентата. Таксито изобщо няма право да спира там!2. Таксиметровия шофьор е пиян до козирката и ако не е било там е щяло да бъде на следващата спирка!3. Всички спирки по цариградско са такива!
128
0
 
16
 
! Отговори
до 141 преди 10 години
Приятелю,отбивката за смесения магазин е мноооого по нагоре от спирката а и защо търсиш вината в другите.Пияният е за пребиване с камъни на място.
127
9
 
11
 
! Отговори
... преди 10 години
-Защо няма каменна мантинела преди и на спирката и кой е трябвало да постави такава?-Кой изобщо е лепнал спирката на това безумно място, след отбивка от магистрала?-Защо спирката е толкова критично близо до пътното платно?-Кой е джипът засякъл таксито за да излезе за паркинга на МОЛа?-Кой не е сложил видеокамери на отбивката и докога няма да има камери на такива места?-Колко други катастрофи има досега на други такива необезопасени спирки?-Къй как и защо е узаконил това пътно недоразумение
126
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
нищо няма да му направят, ще се отърве с ословна присъда ще видите гарантирам ви на 1000%
125
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да кажа,на платените ***,които порпагандират,че заради протестуращите се е забавила линейката,че на 200 метра от спирката се намира болница,в която са настанени някои от пострадалите!!Колко долно и гнусно може да паднете за 20 лв,за да напишете такава помия,вие не сте ***,вие сте на *** ***-***!
124
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Do da teji na protesta..abe la*nar sigurno 6ofiora na taxito se e napil za6toto ima protesti..zaslujavate takiva upravlqva6ti I da gniete v takava darjava basi tapanara 4esno!!! Hora se borqt za jivota si toi prostite mu vinovni... SRAM ste..
123
38
 
8
 
! Отговори
Да тежи на простеста преди 10 години
До даАбе, болкук, заради вашите ши*ани протести всички шофьори са изнервени, линейките бняма как да минат, за да прибирате по 50 лева за кибичене. Нема тежат на съвестта на всички кибици пострадалите! Вярно *** си е *** - негласувал, продал се за 50 лв. , ама ще оправя държавата. А и болшинството от протестиращите са пришълци.
122
0
 
6
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Фаровете не поматат трябва и акъл