Усилено градят бул. "Копенхаген", свързващ "Младост" с "Дружба"

Скоро пускат връзката със Самоковско шосе при Горубляне
8 ное 2013 17:05,
7
Усилено градят бул. "Копенхаген", свързващ "Младост" с "Дружба"
Усилено кипят ремонтните работи по бул. "Копенхаген". Снимка: Facebook

Ремонтът при надлеза на бул. "Цариградско шосе" и новостроящият се бул. "Копенхаген" в район "Младост" ще завърши до Никулден, обеща столичният кмет Йорданка Фандъкова, която се запозна на място с изпълнението на ремонтните дейности.

"При предишното ми посещение, при надлеза на бул. "Цариградско шосе" имаше леко забавяне. Исках да разбера дали са влезли в график. Трябва да приключат до Никулден. Казах им да не правят компромис с качеството при наближаващите дъждове", коментира тя.

В същото време се извършва и пробивът при бул. "Копенхаген", който ще свързва столичните комплекси "Младост" и "Дружба", допълни кметицата.

"Това са два проекта, по които се работи едновременно и очаквам до края на другата седмица, да бъде установена връзката със Самоковско шосе, което създава големи проблеми с трафика", настоя Фандъкова.

Строителството на бул. "Копенхаген" в участъка от ул. "Обиколна" до "Самоковско шосе" включа изграждането на нов път с две платна и с по три ленти за движение, обособено трамвайно платно, тротоари, озеленяване, канализация и водоснабдяване, улично осветление.

Столичният кмет пресметна, че от 2007 г. досега 40 млн. лева са инвестирани в ремонта на мостови съоръжения в столицата.

"84 моста сме реконструирали изцяло, сред тях са надлез "Надежда", Сточна гара, "Драган Цанков", Ботевградско шосе. Остават големите съоръжения по Цариградско шосе. Около 10 милиона са предвидени за реконструкция за първия етап на Цариградско шосе. Той включва мостовите съоръжения на 4-ти километър и разклона за аерогарата", добави Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Датата си е 07.11.2013 не те знам кво виждаш. Но с малко уточнение, че булеварда ще стига само до автокъщите на Горубляне, а не до Младост.
6
1
 
1
 
! Отговори
G.I.JOe преди 10 години
Странното е , че тряба да го пуснат на 11.11.2013, поне по табела. Ама като гледам през джама, ще е ноември 2014.....
5
0
 
0
 
! Отговори
Кибик преди 10 години
Скоро ама надали.
4
2
 
6
 
! Отговори
Амаду преди 10 години
До мичоБраво, след толкова гадини един кмет да мисли за софиянци. - Дори да си объркал гОдини с гАдини - пак е вярно и добре ти се е получило !!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
+ mejdu 4 i 8 sedmici- mejdu 8 i 12 sedmici
2
5
 
1
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
Haide da zalagame sled kolko sedmici shte sa nalaga da zapylwat dupkite ...
1
5
 
13
 
! Отговори
мичо преди 10 години
Браво, след толкова гадини един кмет да мисли за софиянци.