Кметицата се повози на новичък трамвай, от януари и ние

Тръгват четири нови полски мотриси по линия №1, чакаме още 16
Обновена: 29 ное 2013 14:49 | 29 ное 2013 14:13,
93

Снимка: БТА

Четири чисто нови трамвая тръгват в началото на януари по линия №1 в столицата, съобщи кметът Йорданка Фандъкова.

Тя заедно със зам.-кмета по транспорта Любомир Христов разгледаха днес в депото в "Красна поляна" първия трамвай от общо 20, чието закупуване се финансира по ОП "Околна среда".

Трамваят е полски, нископодов, оборудван е с климатик, има специални системи за сигурност и е снабден с видеонаблюдение. Стойността му е над 1,6 милиона евро.

Следващите три трамвая ще пристигнат през декември, а крайният срок за доставката на всички мотриси е краят на май догодина, обяви градоначалникът. Общата стойност по договора за доставката на трамваите е €33 784 726.

Фандъкова съобщи още, че в началото на следващата година ще започнат да пристигат и петдесетте нови тролея, очакват се и 126 нови автобуса.

Автобусите ще бъдат с газови двигатели, което гарантира по-нисък разход на гориво. Новите автобуси ще заменят почти 1/3 от старите коли, обслужващи маршрутите из столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
11
 
! Отговори
Bizon16 преди 10 години
Видях го по телевизията. Като космическа совалка е, ама не е за такива *** като нас. Казаха, че вътре имало камери, дано после да привикват вандалите и да ги карат да плащат щетите, а не само да прашасват записите някъде.То пък на *** или на сириец какво да му вземеш? Най-много да го пишат на бюджета.
81
2
 
10
 
! Отговори
Саздов преди 10 години
Колко ли време ще изкарат новите машини?като знам какви *** и вандали сме.това са машини за хора не за животни
80
3
 
7
 
! Отговори
Бръчков преди 10 години
3 200 000 лева за трамвай ??!! Браво , за Гинес може би става , но по шибаният релсов път в София , колко ще изкара ?
79
0
 
3
 
! Отговори
popov4anin преди 10 години
kakto i da e N 4 shte me razbere :D
78
4
 
13
 
! Отговори
Питанка преди 10 години
Тоя трамвай Станишев ли го е карал пак? Добре че не е изхвърлил Данчето някъде по завоите в гората до Семинарията.
77
8
 
20
 
! Отговори
расист преди 10 години
Айдееее, пак екстри за *** и "бежанците". Хем не си купуват билети, хем ще ги возят луксозно. На нас българите, само кучета са ни осигурили, да ни ядат по улиците.
76
0
 
35
 
! Отговори
vlady До Релсов преди 10 години
Новите трамваи са много по-лесни за поддръжка от старите кочини - има самодиагностика, която директно показва кой блок от системата за управление е неизправен и трябва да се подмени. Механичната част също е съставена от лесни за подмяна блокове и детайли, няма нужда от чистене, смазване, регулиране и т.н. БГ таралясниците нямат самодиагностика и механиката им е разчетена да бъде постоянно стягана, смазвана, регулирана и т.н. Да не говорим за икономията на електроенергия.
75
4
 
18
 
! Отговори
vlady До Ватман преди 10 години
В България се произвеждаха опасни морално остарели подобия на трамваи с примитивно непосредствено управление, опасна пряко действаща въздушна спирачка, примитивни талиги без гасители на колебанията и МРС само за украшения. Съответно имаше голям брой инциденти с отказ на спирачките, разхищаваше се огромно количество електроенергия под формата на топлина, да не говорим за лашкане, друсане и шум. Също вместо нормални електрически врати се монтираха примитивни пневматични със силен трясък.
74
0
 
8
 
! Отговори
gang преди 10 години
Нормални хора ще станем заживеем в нормална държава, в която се цени знанието и културата.Заплатата на учителите в началните класове е мерило за нормалност в държавата. Когато тази заплата достигне ниво близко до средното за страната 700-800 лв по статистически данни в момента тогава може да се каже,че държавата е нормална. До тогава ще е все така.
73
0
 
32
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
В Англия в автобуса има три камери и пише "Всяко вандалство се заснема и после ще ви глобим в троен размер и ще ви се запише в досието за цял живот. Не си рискувайте бъдещето". Не че няма драсканици, но поне не се троши и реже с ножове. Безотговорният дивак разбира само от тояга.
72
5
 
24
 
! Отговори
Ватман преди 10 години
Преди правехме трамваи, сега ги гледаме като космически кораби..
71
3
 
9
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
До Анонимен Обновените и чисто новите според тебе еднакъв ресурс ли имат? Като си толкова умен, що не си кмет?
70
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На гол тумбак щифте пищови, за такива пари може да подменят половината автопарк на Градския транспорт и на електро транспорта... Може да се пазаруват обновени използвани превозни средства, а не да купуваме чисто нови за ненормални суми!!!
69
1
 
19
 
! Отговори
ДИМ преди 10 години
ето за това сме на този хал, хората се радват на едно цвете на едно поникнало дръвче, а ние гледаме само да плюем ,и на наѝ красивото нешо на света българина ще му намери косура и ще го оплюе и ще го рзруши.правилото не искам аз да съм доре ама вуте да е зле все още важи.КОГА ЩЕ СТАНЕМ НОРМАЛНИ ХОРА
68
0
 
15
 
! Отговори
бири преди 10 години
ПО-ДОБРЕ ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ ДА ГИ ОПАЗЯТ ОТ МИРИЗЛИВИ И НЕЧИСТОПЛЪТНИ ,КАКТО И ОТ ОБИЧАЩИ ДА СЕ ХРАНЯТ В ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА.
67
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво
66
23
 
5
 
! Отговори
е преди 10 години
Кметицата вози ли се на лъскави лимузини или ползва стари таратайки? Информирайте ни!
65
1
 
54
 
! Отговори
BG преди 10 години
Еееееееех, Народе, Народе!!!! Това е нещо ново и много хубаво за всички ни!!! Защо не си кажем "Със здраве да си ги ползваме" и да спрете до там???? Защо на всичко хубаво, трябва негативно да се говори??? Еееееееех, Народе, Народе.....
64
0
 
19
 
! Отговори
а дано преди 10 години
очакват се и 126 нови автобусаЕ, айде дано подменят и автобусите по линия 310, че доскоро бяха Икаруси от преди Христа. Сигурно още са.
63
0
 
12
 
! Отговори
доцент преди 10 години
Зергите няма да пропуснат да ги о*ерат !