Обявиха грипна епидемия в Софийска област

За 7 календарни дни се спират учебните занятия
20 яну 2014 18:07,
9
Обявиха грипна епидемия в Софийска област
Снимка: архив, Булфото

Заболяемостта от грип и остри респираторни инфекции в Софийска област достигна 318 промила, съобщи д-р Александър Златанов, директор на РЗИ – Софийска област.

По думите му анализът на епидемиологичните параметри показва значително нарастване интензивността на епидемичния процес във всички общини на областта.

Според него данните от от общопрактикуващите лекари и болничните заведения за ежедневно регистрираните заболели надхвърлят епидемичните стойности. Отсъствията на учениците в училищата също се повишават.

"Тези данни ни дават основание да обявим грипна епидемия на територията на цялата Софийска област считано от утре с всички произтичащи от това противоепидемиологични мерки и преустановяване на учебните занятия от 21.01.2014 г. за 7 календарни дни" обяви Златанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В нашето училище отсъстват по 2-3 ученици от клас,което си е съвсем нормално.Защо трябва да излизаме във ваканция в края на срока?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те сегашните деца само пред компютрите седят, така че най-много някой компютърен вирус да хванат.
5
1
 
18
 
! Отговори
родител преди 10 години
Грипна ваканция - радост за децата и кошмар за родителите! Но всички сме били деца и си спомняме за неочакваното щастие наречено грипна ваканция ... А иначе същата няма никаква профилактична стойност.
4
0
 
15
 
! Отговори
НагоренПопокатепетъл преди 10 години
Подобни грипни ваканции са много странни. Уж се намалявал рискът децата да се разболеят. Но аз си спомням от детските ми години, че по време на тези ваканции ние ходихме да играем с приятелите и волно или неволно, пак се разболявахме, рано или късно. Така една седмица не учехме заради ваканцията и още една да се лекуваме. Но нека се радват децата, ние навремето скачахме от радост, когато чуехме "грипна ваканция".
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не,София-град е друга област
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз това се питам, но май че не е. София област е различно от София-град.
1
0
 
12
 
! Отговори
анн преди 10 години
Ще задам много глупав въпрос,но ме интересува дали и София-град ще е във ваканция ?