Метрото до летището - готово над 60%

Фандъкова: 4 км нови булеварди очакваме още тази есен
11 апр 2014 16:10, Анисия Иванова
67
Метрото до летището - готово над 60%
Снимка: архив, Булфото

Строителството и в двата участъка на метрото, по които в момента се работи, върви по график. От бул. "Цариградско шосе" до аерогарата е изпълнен вече над 60%, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на лъча до летището.

"След една година вече ще имаме връзка на метрото с летището и нови около 98 хиляди души ще ползват ежедневно линията. Метрото продължава и остава един от най-успешните европейски проекти. Работи се активно и заедно се реновират и булевардите. 4 км нови булеварди очакваме още тази есен”, каза Фандъкова.

Още по темата
Кметът обясни, че очаква до края на годината да са приключили основните дейности. Относно цената на билета в градския транспорт тя заяви, че „европейските практики са да насочим гражданите повече към картите, за да не пътуват гратис“.

Фандъкова отново подчерта, че градският транспорт се модернизира усърдно, вече се движат нови трамваи и нови тролеи. Очакват се и нови автобуси до края на годината. “Напредва се със строителството на метрото, което е част от градския транспорт и е много удобно, особено сега при затруднението на движението по някои булеварди”, каза тя.

Кметът посочи, че метрото е алтернатива и припомни за гостите на София, които идват от магистрала „Тракия”, че буферният паркинг на Цариградско шосе е алтернатива, за да не се попада в задръствания, а при ползване на метрото е и безплатен.

Третият метродиаметър се планира по ОП „Транспорт”, каза още градоначалникът. "До момента е включен в плановете и мисля, че няма проблеми в това отношение. Няма проблеми и със съфинансирането на участъците, които се изграждат в момента”, каза кметът на София.

Имаме готовност с кмета на Букурещ да работим по проекти с допълнително европейско финансиране по линия на Дунавската стратегия, каза още Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
golqma rabota za6to ne mine prez ruski pametnik da i izpadat plombite vuzlovi puti6ta sa v okaqno sustoqnie!!
58
2
 
0
 
! Отговори
alkap преди 10 години
Ei onq Plevnqta shte se p0s3r3 da mu minava metroto prez biznes parka celiq selski mladus e razkopan.Do Drujba metroto e nai golqmoto iztpchvane na pari sluchvalo se nqkoga. Ima dve spirki ednata na gara iskar kudeto e neudobno za celiq kvartal
57
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На 12 април Йорданка Фандъкова навърши 52 години.Близо 30 години тя учи работи и живее в София.Колко от стотиците хиляди провинциалисти налазили столицата през последните две-три години са по-големи софиянци от нея.И защо факта,че е избрана от редиците на ПП ГЕРБ да я прави лош кмет.Важно е какво се прави на практика.
56
6
 
3
 
! Отговори
до 53 преди 10 години
И според теб Шварценегер е много успешен губернатор на Калифорния или е много умен може би с мозъка си на врабче.Това просто е реклама - не смесвай нещата.Фандъкова нито е много красива, нито много умна, нито световноизвестна.Просто послушна и вярна на Мутрата - тоя я остави след себе си за да замете следите от кражбите му.
55
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Метро по бул. цар "Борис" посока Княжево е в пъти по-необходимо, но видиш ли прави се до аерогарата, за да е още по-бързо придвижването до терминал 2 и хората да бягат в чужбина, и да слугуват защото тук не могат да живеят нормално.
54
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всичко е хубаво ама още на разбирам защо от три ленти на цариградско в участъка дето се ремонтира моста на 4-ти километър, така са сложени знаците по средата, че може да се преминава само в колона по един. От едната страна не може ли да се ползват двете платна, а от другото пак само едното. Кой вишист пак го е измислил. Танкове ли ще минават ???
53
1
 
22
 
! Отговори
До 35 преди 10 години
И как разбра,че това което пишеш е логично?Трябвало да бъде кмета на София софиянец?А Шварценегер,койо даже не е американец как така му позволиха да стане губернатор на Калифорния се чудя аз,тези прости американци?!Спрете да се делите на софиянци,селяни и всякакви други.Важно е не от къде си и какъв е номера на колата ти,а какво има в главата ти.Чак тогава току виж България е поела по правилния път...
52
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 49Втория лъч на метрото беше започнат 2008 год, защото тогава Мутафчиев (от БСП-то) успя да уреди финансиране за метрото по ОП Транспорт. Ако не беше успял, Ленторезът щеше да види втора линия метрото през крив макарон, а от там и столичани.
51
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименВиж проекта за трета линия...
50
1
 
13
 
! Отговори
vajno преди 10 години
Метрото е най-успешният софийски проект. Трябва да се разшири и да се обхванат повече квартали.
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боце и Котараците добре захлебиха покрай строежа на метрото. Когато го хванаха там с някъв млад мафот, дето бил гадже на не знам коя си доведена дъщеря на Боце, и го питаха къде са 500-те млн лв, откраднати чрез подставени фирми от строежа на метрото, Баце каза, че бил ударил някакъв шамар на въпросния лигльо и нещата приключиха.Никой журналист не посмя повече да попита - иначе медиите били на Пеевски де, всички знаем ...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Фандъкова, кога ще ни направиш метро и до Княжево. Имаме само един трамвай - 5, който е връзката ни с Центъра. А в западната част на София живеят почти 300 хиляди души (имам предвид от Руски паметник на запад, посока Перник)
47
12
 
3
 
! Отговори
alkap преди 10 години
palen proval i iztochvane na 500 miliona leva e tova metro.samo ste dam za primer sledniq marshrut Letiste- drujba- mladost- stud grad- durvolica-iztok- centyrVmesto da se prokara napravo Letiste -Drujba - Geo milev- centarIskam da vidq kak she blaskat kato stridi ama nqma da moga zastoto ne vlizam vutre
46
29
 
5
 
! Отговори
anonimous 82 преди 10 години
София е прекалено малък и сбит град за да има необходимост от метро,по-добре с тези пари да беха разширили булевардите и малките улици,да създадат пове4е алтернативни маршрути...
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Все още не са решени най-тежките проблеми на трафика - липсват метро станции на най-натоварените възли при хотел Плиска и на Сточна гара, както и връзка на БДЖ с летището.
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
44, строежът на втората линия не метрото беше почнат 2008-*** година и 2012 година метрото вече работеше. Никога преди това не се е строяло толкова бързо и ефективно!
43
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Фандъкова!
42
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И фирмите на Божков са много доволни от кмета на София - усвояват яко милиончета.
41
10
 
11
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
До Анонимен 31значи преди Метрото го правеше Бойко, тоест Премиера, сега когато вече не е премиер, метрото го прави кой - Кметицата ли ?------------- Всичко в София се "прави" от Бойко Борисов и ГЕРБ, ако не си разбрал. Това е от 10 години.
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Шоп 43Не според мен ти си повече софиянец от някой майничка например дето мьека по Раковска. За съжаление такива има много. Аз дори спрях да ходя на ресторант, защото много силно ми дразнят слуха и ми нарушават спокойствието.