Сметките за парно и топла вода на софиянци - до 150 лева

Това сочат данните за март за 93% от домакинствата
15 апр 2014 20:33, Александър Попов
24
Сметките за парно и топла вода на софиянци - до 150 лева
Снимка: Булфото

Мартенските сметки за парно и топла вода на 93 на сто от домакинствата в столицата са до 150 лв., показват данните на Изчислителния център на "Топлофикация София". През предходния месец фактури в този порядък са имали 88 процента от клиентите.

През март клиентите на дружеството са консумирали с 11 на сто по-малко в сравнение с предходния февруари. Данните показват, че абонатите на компанията са потребили и с 20 процента по-малко топлинна енергия в сравнение със същия месец на 2013 г. като причината е по-топлото време през март т.г.

Според изискванията на новите Общи условия на "Топлофикация София" ЕАД, в присъствието на нотариус днес са били публикувани на интернет страницата на компанията мартенските сметки за отопление и топла вода на клиентите. От 15 април започва да тече 30-дневният срок, в който могат да се заплащат дължимите суми.

Клиентите, които нямат просрочени задължения и заплатят мартенската си сметка до 30 април, ще получат 3 на сто търговска отстъпка, посочват от компанията.

Окончателните си индивидуални сметки столичани ще получат след края на отоплителния сезон, когато уредите в жилищата им бъдат отчетени и бъдат изготвени изравнителни сметки.

"Топлофикация София" има готовност да пристъпи към поетапно спиране на отоплението в столицата след Великденските празници, но само при наличие на три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от 12 градуса и прогноза за трайно затопляне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Запасен преди 9 години
Всички, които НЕ ЖЕЛАЯТ да ползват парно, да отидат в ТОПЛОФИКАЦИЯ и да го заявят ПИСМЕНО! Нищо няма да им струва! И да си пазят ВХОДЯЩИЯ НОМЕР, че може скоро да им потрябва...
22
0
 
0
 
! Отговори
Пижо преди 10 години
Стойнев добре ги подкара ЕРП.тата, време е и тези хайдуци да подпукат! Проверки до дупка! Какви 150 лева, толкова ги пращат на пенсионерите, които стоят на студено!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 10 години
И си я плащам, за да издържам сюрията работещи за монополиста мързеливци!
20
0
 
0
 
! Отговори
ТН преди 10 години
Няма по - големи ***, крадци, монополисти, че и манипулатори от Тохлофикация!!! Сметката ми е 300 лева за 3 радиатора боклуцииииииииииииииииииииии
19
0
 
1
 
! Отговори
ьь преди 10 години
До АнонименА по комунистическо парното беше евтино. Това е капитализъм. Нали го искаш капитализма- плащай сега на мафиотите и трай.
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
При тая жега пак изпростяха, а си мислех че ще пуснат предизборно гербераистко намаление. Съвсем се оядоха това Радослав Тошевците на Тошо Тошев дечицата.Цъфнал ГЕЕЕРРБ. Каленка Калинка, Калинка мая, хоп, хоп, хоп.
17
0
 
0
 
! Отговори
Оги преди 10 години
Това е сметка за домакинство. Ако приемем, че в останалия процент попадат жилища над 150-200 кв.м. едва ли има ново под слънцето.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
съгласен съм - кой, колкото изгори, но няма да е повеече от 150 лв. е, комунизъм брато.държавата генерира само несериозници така.
15
0
 
3
 
! Отговори
Непозната преди 10 години
А за останалите 7 % питате ли как е, без да е било кой знае колко топло в къщи.
14
0
 
3
 
! Отговори
жокер преди 10 години
С калкулатор изчислете колко ЕНЕРГИЯ заплащате към топлофикация за жилището си. С очудване ще установите, че сте излъгани неколкократно. Ако през някоя от годините сте ползвали електрическо отопление ще разберете истинските си потребителски необходимости и ще установите, че фактурираните ви от топлофикация са достойни за малко производствено предприятие.За сведение - ако на печката ви пише 2kW и е работила постоянно 5 часа (защото и е повреден терморегулатора и не спира), то сте разходили 10kWh
13
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей, големи плачковци. Ами не може топлото да ви е без пари. Идва от ТЕЦ-а, а не от Дядо Господ. Аз за миналия месец съм платил 76лв, заедно с топлата вода, като не съм спирал нито един от двата си радиатора.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Токът в България е най-евтиният в ЕС, но това балъците пишещи по-долу едва ли го знаят. Всеки грамотен, ползващ интернет може да го провери.Проблемът е в ниските доходи, а не във високите цени. Цените са си такива, че и по-високи, и то не само на тока.Защо никой не говори, че един евро-българин, взима на ден, колкото един немец на час ?
11
1
 
9
 
! Отговори
потребителка преди 10 години
В моя магазин искат да им плащам такса мощност, защото всеки ден някой доял кравите, после правел сирене, след това го доставял в магазина и не ги интересувало, че аз не купувам сирене от там.Чудя се кога ще си завоюваме у нас да има реална пазарна икономика? Може би след като се сменят поколенията и с тях мисленето...
10
2
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
evrei!!!ne beshe li toplo ????? temperatyrni rekordi???
9
1
 
10
 
! Отговори
потребител преди 10 години
Днес от магазина ми се обадиха, че дължа 56 лева и 48 стотинки за сирене, което съм щял да си купя през март. Аз обясних, че не съм купувал сирене, но те ми казаха, че има и лихви сумата, ако не си платя до утре.
8
1
 
11
 
! Отговори
k преди 10 години
Моята сметка за фев. беше 130 лв. парното не сме го ползвали апартамента е топъл. Сега е 120 лв. за март, пак не сме ползвали. Входа ни е малък и до тук коректен с консумацията т.е. не са се вързали всички нелегално. Сметките ми вървят както бяха миналата година с тази разлика, че тая година нямаше зима и не сме ползвали почти. Все още смятам, че проблема не е в комшиите, ами че топлофикация взима пари авансово (на който слага и лихва) и все се надявам да върнат поне 40% от сметките.....
7
0
 
10
 
! Отговори
Оп-са преди 10 години
До гения номер 2:Абе "унмико", извадил съм си топлата вода, която е фиксирана и си я знам всеки месец колко е, иначе сметката ми е 108 лева! Та 78 лева ми е парното, т.е. сградната инсталация, та да видим като изравнят какво ще покаже!
6
1
 
7
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА... преди 10 години
ТОКА СЕ ВДИГА С 20%....ЧЕСТИТО НА ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ!!!ПАРНОТО ОСТАВА ЗА НАЕСЕН----ЗА НОВИТЕ ИЗБОРИ/евентуално/....ха,ха,хаааааа....АМИ ...ОВЧия е пресметнал точно:/намалява ви тока с 4%----после го вдига с 20%/РАЗБИРАТЕ ЛИ СЕГА ....."грижата за човека" НА БКП????ДА МУ Е ДРАГО НА ЧОВЕК ДА СЕ ЗАПАЛИ .....ХА,ХА,ХААААААААААА../.ОТ РАДОСТ, БЕ/ !!
5
0
 
4
 
! Отговори
az преди 10 години
И като ги махнеш да не мислиш, че ще плащаш по-малко?
4
0
 
4
 
! Отговори
od преди 10 години
да колкото ВАЛЬО ПОРНОТО и румен ОВЧАРЯ върнаха парите !!??? тя баба цецка дърта скумрия на вальо поронто вместо 140 лв пенсиика да изтегли ,тя дъртата изтеглила 140 000 ЛВ от парите;)))))))