След ремонта ще минаваме 5 пъти по-бързо по "Лъвов мост"

Фандъкова инспектира изграждането на кръстовището
Обновена: 23 апр 2014 20:30 | 23 апр 2014 16:22, Красимир Ангелов
67

Снимка: БТА

Трафикът при "Лъвов мост" в София ще се облекчи значително, като времето за престой в задръстванията там ще се намали от 10 на 2 минути, посочи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонта на кръстовището.

Столичният кмет посочи, че на този етап строителството върви по график, въпреки че се налага един от колекторите под земята да бъде преместен, съобщава "Нова телевизия".

Още по темата
Очаква се след приключването на ремонта движението да минава през два тунела под бул. „Сливница”, а над земята ще има кръгово кръстовище, което ще води към 5-те входа на метрото.

Както Dnes.bg съобщи, при старта на ремонта зам.-кметът на София Любомир Христов обяви, че ще бъде възстановен старият облик на Лъвов мост - "такъв, какъвто е обособен в годините".

По думите му първоначално са предвиждани три ленти в кръговото кръстовище, но новият проект предвижда 2 ленти. "Доказа се, че наличието на още една лента ще се отрази негативно на трафика и ще се затруднява движението", посочи в началото на февруари той.

Очаква се реконструкцията на моста да реши интензивния трафик по бул. „Сливница”. Според статистиката преди старта на ремонта около 60 000 превозни средства преминават между 7.30 часа и 19.30 часа всеки ден. Идеята е след изпълнението на проекта половината автомобили - около 32 000, да преминават по бул. „Сливница” и около 28 000 автомобила да преминават през кръговото, което ще бъде изградено на бул. „Мария Луиза”.

След реализацията на проекта в кръговото кръстовище ще се преминава за времето от 1 до 3 минути, а в кръговото кръстовище при ограничение на скоростта 50 км/ч времето за преминаване ще бъде 18 секунди.

Според еколозите основните елементи на вредните емисии в кръстовището ще бъдат намалени с почти 50%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До социолог - Борицов не е водач на Евролистата, не защото го е грижа за България, а защото е изключително ***, не знае чужди езици и чуждите лидери му се подиграват, че навсякъде се появява с преводач или някакви други герберасти, поназнайващи езици.И най- важното - Борисов сам знае, че не става за Европа.Иначе щеше да се сложи от раз за водач на листата, същото важи между другото и за Цветанов
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IMAME SI NII KMETICA,TUPA, SMOTANA JENICA,OT 'DE NAMERI BOIKO DA Q TURI,BARABAR SUS SELSKITE POTURI!!!
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Егати простите селяци!Да не се отприщва движението на Лъвов мост, щото щяло да се получи тапа на Сточна гара!Железни сте!Що не са ви научили да мислите, преди да ви научат да пишете?
53
1
 
17
 
! Отговори
Stoyan преди 9 години
Evala na kmeticata! Preobrazi Sofiq za otircatelno vreme.
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако до сега се минаваше с 50км/ч вече ще се минава с 250км/ч
51
1
 
2
 
! Отговори
Никой преди 9 години
Как пък го сметнаха?
50
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво ни интересува този *** район
49
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО СЕЛЯНИТЕ СЕ ВЪРНАТ ПО РОДНИТЕ СИ МЕСТА ЩЕ СЕ МИНАВА 20 ПЪТИ ПО-БЪРЗО БЕЗ ДА СЕ РАЗТУРЯ ЕДИН ОТ СИМВОЛИТЕ НА СОФИЯ
48
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 53 КОМСОМОЛЕЦ , ТИ ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ЛИ ИСКАШ ДА ПОСТРОЯТ НА МЯСТОТО НА ЛЪВОВЕТЕ ???2
47
1
 
8
 
! Отговори
gogo преди 9 години
Оградата на обекта прихваната с тел и завързана за краката на лъва.Сраааам!
46
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберската хунта причини много необратими тъпотии в градоустройството!
45
9
 
18
 
! Отговори
Баце преди 9 години
Схемата е ясна. Сега 9 месеца си късаме нервите, после ефект нулев защото на Раковска и на Ботев ще е страшно. Досега светофара накъсваше движението а сега всичките коли от М.Луиза и от сливница ще се изсипват без проблем на следващите. Та после ще има да правиме Раковска айде 9м пак нерви, после Ботев и така след 10г може и да се оправи трафика. А колко по добре щеше да е едно кръстовище на сточна гара, пробив към централна гара и зелена вълна по сливница. Ама прости хора глупави решения....
44
9
 
5
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Кмет от село=на село в кметството......
43
1
 
1
 
! Отговори
бай тошо преди 9 години
даже и малко по-малко...
42
2
 
1
 
! Отговори
н преди 9 години
Аз пък се питам по кой начин ще се стига пазара,ако си с кола? Навярно паркираш пред Столична община и носиш торбите паша за здраве!!!"Загрижени" за автомобилистите,както винаги за тези,които само минават през лъвов мост...
41
12
 
32
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Не знам кой какво работи, но с Евролистата БСП , ДПС , Цензурата и Атака показаха, че въобще не ги интересува какво ще става с България. Станишев , Сидеров , Бареков и Пеевски са водачи на листите и с никакви сладки приказки за народа не може да се обясни. Това показва , че само Б.Борисов наистина е патриот и мисли за силна Държава. Той също можеше да се пише водач, но предпочете да бъде честен с избирателите и никакви опорни точки на мутреса Моника нямат значение.
40
7
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Те от доста години са си отделна държава в държавата.Абе граница нямат ,ама как иначе ще си имат своя територия с *** де да ги храни ,а те да са администратори и власт.Не видиш ли ,че лев да капне от небето през София минава да му се порадват.
39
6
 
1
 
! Отговори
До шопиянец пенсионе преди 9 години
Ама вземете направете издръжката на всички градове като на шопето ,че 1000 към 500 не е държава ,а паразитизъм!И впрочем ,кога ще има реално отчитане на населението ,а не да си се водят от 20 години хора по места де не са се връщали ,за да пестят от днъци.
38
3
 
45
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
С две думи. Всички, които не им харесва в София могат да си отидат по селата. Тогава няма да има в цяла София задръстване, както беше по Великден.
37
9
 
10
 
! Отговори
Бръчков преди 9 години
Поредна простотия , от която на сточна гара задръстванията ще са толкова пъти по-големи , колкото пъти по-бързо се преминава по новият мост !!!