Отвлякоха дядо, за да подпише договор за GSM

Служителката в магазина казала, че е в негов интерес
Обновена: 24 апр 2014 14:06 | 24 апр 2014 10:53,
102
Отвлякоха дядо, за да подпише договор за GSM
Снимка: Нова телевизия

Мъж на 81 г. е бил отвлечен, за да подпише договор за мобилен телефон на стойност 1200 лв. Похитителите отвлекли Любен Минев от Женския пазар и го закарали в офис на мобилен оператор в град Елин Пелин, съобщи Нова телевизия.

35-годишен мъж, облечен в сив костюм, заговорил възрастния мъж. Той посъветвал Любен Минев да не си купува цигари от предлаганите на пазара контрабандни, тъй като тютюнът бил мухлясал. Предложил да му покаже как изглежда тютюнът и го завел до автомобил, паркиран в близост. В колата имало двама мъже, единият от тях бил шофьорът.

Без да се усъмни, възрастният човек се качил в автомобила. Измамниците казали, че не могат да спрат на бул. "Мария Луиза", където искали, и трябвало да продължат. Обещали на измамения да го откарат до вкъщи, но вместо това продължили в друга посока. Човекът се опитал да излезе от автомобила, но той бил заключен. Тогава разбрал, че е отвлечен.

Първоначално Любен Минев решил, че целта на похищението е грабеж. В този момент на един от измамниците му се обадили по телефона, за да му кажат, че в Елин Пелин имало много изгодни промоции на стоки.

Похитителите пристигнали в Елин Пелин и паркирали автомобила пред офис на мобилен оператор. Един от тях водил дълъг приятелски разговор със служителка в офиса. Възрастният мъж бил извикан в магазина и бил представен като дядо на болно момиче. Служителката взела личната карта на Минев и записала данните му върху договор, който той подписал. Обяснила му, че било в негов интерес.

Впоследствие станало ясно, че възрастният мъж е подписал договор за мобилен апарат на стойност 1200 лв., който трябва да изплаща в продължение на две години. Въпреки че мъжът е на 81 години, в договора, който е подписал, било записано, че е зает на трудов договор.

Полицията се е заела със случая. Засега обаче липсват следи от похитителите. Ако отвличането не бъде доказано, Любен Минев ще трябва да изплати телефона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде е Лазаров?!!?
60
1
 
7
 
! Отговори
извод преди 9 години
навсякьде по света има мафия но тукашната е кокошкарска както и оделни полицейски служители Чеснто казано страх ме е от избори, на пред изборно време всички политици ухажват тарторите а те от своя страна се чувстват с развьрзани рьце и се чувства конфортно
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мой познат имаше същото премеждие преди няколко години, но му предложили 150 лв. завели го в офис на м-тел, но не около женския а чак на Красно село, след което го накарали да подпише два договора за апарати с карти, прибрали си телефоните дали му картите като естествено му казали, че няма да има никакъв ангажимент, та мое мнение е че тази мрежа си съществува и има и други жалби, но МВР не си изп лнява задължанията да уведомява гражданите както за телефонните измами
58
1
 
20
 
! Отговори
морския преди 9 години
Сега полицията пак ли ще си дреме? Всички скъпи, а и не толкова скъпи могат да се проследят!
57
1
 
25
 
! Отговори
Гневен преди 9 години
do 86 ако искат и нокиа 3310 ще засекат така че... Да притиснат продавачконсултанта и ще стигнат до измекярите, ако това беше моя дядо н ми се мисли... Е*ал съм ги и в операторите (няма значение кой е ) ще потроша всичко...Първо ще започна от мутрата на консултанта.
56
1
 
19
 
! Отговори
бг преди 9 години
До Анонимен 76-много манипулативен и подвеждащ коментар! Стига с това бай Тошово време,че ми писна да го повтаряте като мантра! Мутренските години,ПОСТКОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ПРЕХОД,ограбването на народа и олигархията са с КОМУНИСТИЧЕСКИ КОРЕНИ!Статията е за тормоз,който от години се упражнява над българите и е срамно за полицията,че оставя да бъдат тормозени и ограбвани толкова много възрастни хора!
55
1
 
17
 
! Отговори
вн преди 9 години
Кой е мобилният оператор?
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Офисите на мобилните оператори са ЗАБИТИ с камери за наблюдение. Вътре е Биг Брадър, че и отвън- няма как хората да не са записани на камерите. Дори в Елин Пелин със сигурност са сложили камери, няма как да имаш стока за 20 000 ? в магазина и да не сложиш елементарна инсталация със СОТ. Сега служителката да дава показания за начините с които си изкарва бонусите за таргета. Щом се е полакомила да обработва стареца как телефон за 1200лв. е в негов интерес...
53
1
 
29
 
! Отговори
!!!! преди 9 години
Как не ги е срам, бе?! Нагляри!
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кои взе ТЕЛЕФОНА да се проследи бе и в затвора
51
2
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
На времето инспектор Гешев, държеше айдуците в желязна ръка, без ДНК лаборатории и мощни компютри, без ЕС, НАТО и т.н.
50
1
 
8
 
! Отговори
Никой преди 9 години
До попа,ОК де да гласуваме. И за кой? Ти май всичките ги изброи в графата на която не трябва да се дава право да управляват ;).
49
1
 
21
 
! Отговори
Народна Некадърна Ми преди 9 години
В Бг полицията пет пари не става!Много са ми смешни куките в България.Хора облечени в униформа които получават заплата ей така.
48
2
 
10
 
! Отговори
попа преди 9 години
Знам, че всички констатирате сериозността на случая и давате идеи какво трябва да се направи, но всъщност това, което трябва да направи всеки един от вас, е да гласува на изборите - за да не позволи купените *** и турски гласове, бабичките-комунисти, герберастите и т.н. да потопяват още надолу тази изстрадала държава. Виждате докъде я докарахме, щото самите ние нехаем и се оставихме на беззаконие и анархия. Затова умната и на изборите не да ви мързи да идете од урните.
47
2
 
44
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
"Полицията се е заела със случая. Засега обаче липсват следи от похитителите. Ако отвличането не бъде доказано, Любен Минев ще трябва да изплати телефона."-ТОВА МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ ЕДИНСТВЕНО,ЕДИНСТВЕНО,ЕДИНСТВЕНО В БЪЛГАРИЯ!!!В страните със свястни управници договорът моментално ще бъде анулиран,а служителката незабавно подведена под съдебна отговорност!Най-много до седмица ще бъдат открити похитителите, и за отвличане,може и доживот да ги "наградят"!ТОВА Е!!!
46
1
 
62
 
! Отговори
Борислав преди 9 години
До dИ договора е невалиден, защото е записано, че дядото е на трудов договор. Служителката злоупотребява с положение и изготвя неверни документи. Никой няма да даде кредит на 81-годишен пенсионер, служителката трябва да бъде приведена под наказателна отговорност за съучастие и изготвяне на договор с невярно съдържание с цел облагодетелстване.
45
1
 
17
 
! Отговори
Българи преди 9 години
До Турчинтака е аркадаш, делим се на кви ли не марсианци , зерги и други , и си прават с нас квот си искат. Неграмотноста ни е най-големия враг не нацианалност и религия.
44
4
 
43
 
! Отговори
RUMEN преди 9 години
КОЙ Е МОБИЛНИЯТ ОПЕРАТОР?ТОЗИ ТРЯБВА ДА МУ ВЗЕМАТ ЛИЦЕНЗА. КАКВО ПРАВИ КОМИСИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПОТРЕБИТЕЛЯ? ОБЕДНА ПОЧИВКА? НЯМА ЛИ ДА СЕ СЕЗИРАТ И ДА ГЛОБЯТ ПОНЕ ОПЕРАТОРА ЗА ТЕЗИ ПРАКТИКИ. ТО ТАМ ШЕФА ГИ Е НАЛОЖИЛ НЕ СЛУЖИТЕЛКАТА!
43
2
 
25
 
! Отговори
marsian преди 9 години
В самолета няма пилот !Пропадане ,пропадане ,пропадане .
42
3
 
31
 
! Отговори
Турчин преди 9 години
Така е в ***. Само кражби, далавери, убийства. Държава няма. Комунисти, псевдо националисти, турци агенти на ДС гледат да откраднат колкото може и да живеят охолно в чужбина. Който избяга се спасява.