За седмица обработват молбите за щети след градушката

Пострадалите да прочетат застрахователните си договори
Обновена: 9 юли 2014 11:21 | 9 юли 2014 11:19,
9
За седмица обработват молбите за щети след градушката
Снимка: БТА

В рамките на седмица се очаква застрахователите да се справят със заявленията за покриването на щетите от градушката, която вчера нанесе сериозни поражения на коли и сгради в София. Това заяви пред БНР секретарят на Асоциацията на застрахователните брокери Васимир Радулов.

Той посъветва пострадалите предварително да прочетат договорите си.

Още по темата
„Всеки един със застраховка "Авкокаско" трябва да види точно какви клаузи има в сключения договор. Има договори, които касаят само кражби и там няма как гражданинът да очаква обезщетение за щетите. Същото важи и за застраховките на жилищата“, обясни той.

Радулов допълни, че хората, които днес се наредиха на опашки пред офисите на застрахователите, имат различни опции да заявят обезщетения.

Собствениците имат възможност да получат възлагателно писмо, т.е. да бъдат обслужени във фирмените сервизи на съответните марки автомобили или в оторизирани сервизи, с които застрахователите работят.

„Имат възможност да получат обезщетението при предявяване на фактура и сумата да им се преведе по сметката. Всичко зависи от застраховката, която те са сключили. Важно е да се знае, че ако е сключена през застрахователен брокер, гражданите трябва да го потърсят, за да им съдейства при предявяване на щетите. При неправилно попълване на заявлението това може да се отрази при обезщетяването“, предупреди експертът.

На въпрос покриват ли компаниите щетите, когато застраховката се изплаща на вноски, Радулов отговори, че всеки застраховател има различна политика. Някои дружества при заявена щета очакват да бъде изплатена цялата сума по застрахователната полица и след това обезщетяват. При други компании това не е така.

Васимир Радулов подчерта, че още снощи застрахователните фирми и брокери са започнали работа. За да бъдат описани щетите, офисите ще работят с удължено работно време и са отворени допълнителни пунктове. Някои от застрахователите са започнали да приемат заявления за щети във всичките им офиси, а не само в ликвидационните.

Повече икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: градушкаавтокаско
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 9 години
Бе каква коректност. Вися от 5 сутринта и си се подхилкват две момичета приемащи документи и се черпят с разни брокери оценителите. До обяд в Армеец бяха минали 70-80 коли, а след мен останаха петстотин поне. На гаджето и се обадих в 9 да ходи в 11 вече беше минала 127 била по ред като се наредила. Няма да казвам коя компания, но каза че била впечатлена от организация - по 3 минути на кола. Кой се е пекъл половин ден на околовръстното ще ме разбере. Това не зависи от договорите дето подписваме.
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде, започна се, че застрахователите не били коректни... Четете какво подписвате, това се казва в статията. Българинът се слави с това, че има нулева финансова и застрахователна култура. Не застрахова имоти, например. Нещо, което в цяла Европа е първото, което човек прави. На мен застраховател никога нищо не ми е отказал, защото знам какво подписвам, какво покрива и как да си подам иска. Било то нещо за жилищата ми или за автомобилите ми.
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не помни от небето да е валял град с размери на големи орехи и яйца, как се случва такова нещо? Кой учен ще ни разясни?
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Армеец на Сливница съм сега.Тия "ЗАСТРАХОВАТЕЛИ" не им дреме. На обяд да и си ползват час обедна почивка. Има стотици чакащи.
3
1
 
5
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 9 години
Бог бие все по-силно,и все по на често!
2
8
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
За съжаление , едва ли ще ви отговорят на тези 'НЕ коректни" ( за тях....) въпроси........ а и , едва ли , ще ви изплатят "обещетенията" за добре свършената работа на КЕМТРЕЙЛС самолетите им.... която се видя вчера късния следобед над София.... но все пак....... може да опитате! :)))))))))))))))))))).........
1
11
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 9 години
.... Предлагам вместо към Застрахователите и Софийска Община.... молбите да се подават към представителите на формированието "НАТО" в България :) ;) :) Придружени с 2 "НЕ коректни" за тях въпроса - 1. КАКВО СЕ РАЗПРЪСКВА В НЕБЕТО НАД ГОЛЕМИТЕ БГ ГРАДОВЕ ОТ САМОЛЕТИ , КОЕТО ПЪРВО СТОИ КАТО "СЛЕДА" А ПОСЛЕ "СЛУЧАЙНО" СТАВА НА ОБЛАК , КОЙТО "СЛУЧАЙНО" СЕ ИЗВАЛЯВА НАД БЪЛГАРСКИ ГРАД? И 2. КАКВО С ТОЧНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ ТАКА НАРЕЧЕН "НАТОВСКИ ЩИТ" , РАЗПЪНАТ НАД БЪЛГАРИЯ И ОТ КАКВО НИ "ПАЗИ" ?!?!