10 минути гратис в синя и зелена зона с нова наредба

Очаква се съветниците в София да я приемат през ноември
Обновена: 10 юли 2014 20:58 | 10 юли 2014 20:52, Веселина Йорданова
11
10 минути гратис в синя и зелена зона с нова наредба
Снимка: архив, БулФото

Безплатно паркиране за 10 минути в синя и зелена зона предвижда да въведе Столичната община в нова наредба, която се очаква да бъде приета през ноември.

Тези дни проектът ще бъде качен на сайта на общината, съобщи председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

Наредбата ще запази философията на сегашните правила за паркиране в столицата, но предвижда някои новости.

Сред тях е освобождаване от таксата за паркиране за 10 минути, за да могат например родителите да оставят децата си на училище, уточни Зафир Зарков от транспортната комисия към СОС.

10-те минути гратис ще се регламентират с безплатен талон, който ще бъде раздаван от служителите на Центъра за градска мобилност. Самите граждани обаче ще въвеждат часа на паркиране и ще го поставят на предното стъкло на автомобила, обясни Зарков, цитиран от БТА.

Друга новост в подготвяната наредба предвижда живеещите по настоящ адрес също да имат право на локално платено паркиране в зоните.

Всеки, който живее по постоянен или настоящ адрес в синя или зелена зона, ще може да си купи стикер за паркиране, като представи свидетелство за управление на МПС, големия талон на автомобила, документ за собственост или договор за наем на жилище, както и документ за собственост или лизинг на автомобила, обясни Зарков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
dsada преди 9 години
Ей мрънкачи....вие може ли да сте доволни изобщо???Безработни лигльовци!!!!....това ще е голямо улеснение за много хора, ама вие само кусури знаете да намирате....излезте малко от тея панелки и се разходете из Европа, да видите, че навсякъде е така....
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами май няма достатъчно парички, за тлъстите крадци в кметството и така искат да прилъжат хората да започнат да паркира уж за по 10 мин и хоп изведнъж скоба или колата е потеглила към паркинг, за 10 мин не можеш да слезеш от колата дори и да се изпикаш...Колко само са долни и низки тези в общината за пари и децата си биха продали...
7
2
 
2
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Я стига с тези наредби бесните селяни и без това правят някакъв луд трафик по Шишман правт по 5 кръгчета , с тази тъпотия малките улички ще миришат постоянно на изгорели газове защото тарикатите сменят локацията!
6
0
 
3
 
! Отговори
ЗооПарка преди 9 години
Айде сега да върнете Загубения Елен,където му е мястото.
5
0
 
3
 
! Отговори
Име преди 9 години
Много глупаво, а докато намериш някой зелен да ти даде 10 минутното талонче и за това време могат да ти сложат скоба :D Нещо схемата не е както трябва...
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се подмествам на всеки 10 минути, какво се случва?
3
0
 
7
 
! Отговори
Загрижен преди 9 години
Ще назначат ли хронометристи за целта?
2
0
 
6
 
! Отговори
нико преди 9 години
Дори една дупка в закона да има всички ще минат през нея - направете паркиране по минути или секунди както мобилните оператори но безплатно ,още един генератор за корупция на тия който ще мерят и контролират минутите !
1
10
 
5
 
! Отговори
калъф преди 9 години
Калъфи *** комунистически, кой ще ви ги мери тия 10 минути?Аман от ***, това е невъзможно, популлисти прости!