Продължава почистването на улиците в София след градушката

Чистят се шахти, ремонтират се и светофари
10 юли 2014 11:04, Красимир Ангелов
1
Продължава почистването на улиците в София след градушката
Снимка: БТА

Продължава почистването на София във вътрешнокварталните улици на всички райони на града след падналата във вторник силна градушка, информират от Столичната община.

Работи се за осигуряване на проводимостта на дъждоприемните шахти. Отстраняват се и повреди на светофарни уредби.

Получените и обработени сигнали в общинския оперативен център през телефон 112 са над 700. На телефона на Столичния инспекторат са получени 770 сигнала, които са обработени.

По данни на Столичния инспекторат вчера са почистени около 90 процента от улиците, по които се движи масовия градски транспорт и 30 процента от главните улици в жилищните кварталите на града.

Продължават да работят и екипи на звеното за аварийна спасителна дейност и доброволци от доброволното формирование на Столичната община.

Фирмите, ангажирани с поддръжката на зелените площи, почистват и алеите в парковете. Ще се работи на територията на Южен парк, парка при НДК, Борисова градина.

Според прогноза за времето в София на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, преди обяд днес ще бъде слънчево, следобед и през нощта срещу петък ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи и гръмотевици.

Възможни са интензивни валежи, градушки и временно усилване на вятъра, с по-голяма интензивност през нощта срещу петък, се посочва в съобщението.

От Столична община напомнят на гражданите, че при обстановка на силен вятър и буря, трябва да избягват да бъдат на открито, както и да обезопасят незакрепени предмети по балконите на жилищата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: градушкачистенесофия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото за което съжалявам е за пораженията по дърветата в София. За тях не пише нито един скапан журналист и не говори нито един мръсен общинар! Същевременно се радвам за пораженията по автомобилите ,даже ми е СУПЕР КЕФ!!!