200 медици излязоха на протест пред Александровска болница

Причина за стачката е липса на актуализация на бюджета на НЗОК
Обновена: 11 юли 2014 15:28 | 11 юли 2014 14:06,
5
200 медици излязоха на протест пред Александровска болница
Снимка: Булфото

Над 200 медици протестират пред Александровска болница. Протестът е заради липса на актуализация на бюджета на НЗОК, съобщава БТА.

Още по темата
От 1 април тази година НЗОК дължи 1,6 млн лева на болницата за надлимитна дейност, каза директорът на лечебното заведение д-р Костадин Ангелов. По думите му в момента болницата има дълг 5 млн. лева, от които 4 млн. са просрочени.

Протестиращите настояват за оставката на управителя на НЗОК Румяна Тодорова. Д-р Ангелов посочи, че болницата получава от НЗОК лимита си за бюджета в края на месеца, когато той вече е изчерпан. Което означава, че болницата не може нищо да планира.

Той посочи, че към момента все още не се знае с какви средства ще разполага болницата през този месец.

Към протеста се присъединяват университетските, общинските и областните болници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
Да сте видели джипи с касов апарат?! Няма и да видите.Само държавните здравни заведения са закъсали . Защо здравната каса или държавата не налее пари в държавните здравни заведения?!защото всички от всички партии имат изгода да не става това.Как пък никой не пое отговорност да проведе тази пуста реформа?!защото много хора ще изгебят много пари.
4
0
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
ВМЕСТО ПРОТЕСТИ ДА СЕ СПРАТ ДОГОВОРИТЕ С ЧАСТНИТЕ КЛИНИКИ И ЗДРАВНАТА КАСА. ПИТАМ И ОТГОВОР НЕ ИСКАМ- ЗАЩО СТАЧКУВАТ САМО СЛУЖИТЕЛИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ЗДРАВНИ ЗАВЕДЕНИЯ?! КЪДЕ СА ЧАСТНИЦИТЕ?! ЗАЩОТО ТЕ ТОЧАТ АМА МНОГО ЯКО ТОЧАТ ЗДРАВНАТА КАСА.ТЕ СИ ИМАТ ПАРИ ЗАЩО ДА СТАЧКУВАТ. КОЕ ИМ Е ЧАСТНОТО СЛЕД КАТО СКЛЮЧВАТ ДОГОВОРИ С ДЪРЖАВАТА - ЗА ДА МОГАТ ПО- ЗАКОННО ДА ИЗТОЧВАТ.
3
2
 
4
 
! Отговори
чупакабра преди 9 години
На тези така наречени "медици" , никога не им стигат заплатите , както и рушветите .
2
0
 
8
 
! Отговори
здравно болна преди 9 години
НЕ РАЗБИРАМ ОТ МНОГО НЕЩА, НО РАЗБИРАМ ТОВА, ЧЕ В НАШИЯТ ПРОПАДНАЛ ГРАД ИМА ТРИ ЛЕКАРИ ДЖИПИТА И ТРИМАТА НЕ ДАВАТ КАСОВИ БЕЛЕЖКИ ПРИ ПРЕГЛЕД, КАТЕГОРИЧНО ПОТВЪРДЕНО ОТ НАЙ-МАЛКО 200 ДУШИ С КОИТО СЪМ РАЗГОВАРЯЛА. Е , 20 РАБ.ДНИ х 100 ЛВ УКРИТИ ОТ ДЖИПИТО СА 2000 лв+ ДРУГИТЕ 4000 /НА ДВАМА ОЩЕ/ СТАНАХА 6000 х 12 МЕСЕЦА И СТАНАХА УКРИТИ 72000 ГОДИШНО ОТ ЕДИН ГРАДМАЛЪК И, КАТО СИ ПОМИСЛИМ КОЛКО ДЖИПИТА В БЪЛГАРИЯ УКРИВАТ ТЕЗИ ДОХОДИ, КОИТО ТРЯБВА ДИРЕКТНО ДА ВЛЯЗАТ В НЗКО , ТЯ СТАНА, КАКВАТО СТАНА!
1
0
 
9
 
! Отговори
калинко преди 9 години
Още при управлението на герб определени болници започнаха да харчат безконтролно,след това искаха допълнителни пари,като плашеха със стачки,получаваха поисканите пари,а здравеопазването,и по точно качеството на услугите срещу тези пари не се подобряваше а всичко отиваше за скъпи лекарства,които се договаряха от болниците,демек за комисионни.И сега борбата е затова,като от протестите и евентуалната актуализация ще намаже шефа на лекарския съюз,който крещи до крешчендо и шайката около него.