Метрото в София продължава без държавно финансиране

Фандъкова: Обещаните 10 млн. лв. не са осигурени
Обновена: 12 юли 2014 10:34 | 12 юли 2014 10:05, Анисия Иванова
115
Метрото в София продължава без държавно финансиране
Йорданка Фандъкова. Снимка БТА

За първи път метрото в София ще се изгражда без държавно финансиране, казва в интервю пред "Труд" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че на 1 август ще започва изграждането на метрото по бул. "Черни връх" до ул. "Сребърна". Това ще наложи стеснения по булеварда в два участъка. "Обещаните 10 млн. лв. за тази отсечка не бяха осигурени до този момент.  Ще се опитаме да се справим без тази помощ", казва кметът.

Това обаче не е добър знак за съвместна работа по такъв стратегически национален обект, коментира Фандъкова.

Поради строителните дейности шофьорите е добре да използват Южната дъга на Околовръстното шосе, бул. "Симеоновско шосе", новото кръстовище.

По думите й строителните дейности в София, вървят в срок. "Закъснение има при реконструкцията на трамвайната линия на бул. "България".

За останалите проекти засега няма забавяне. За ремонта на бул. "Цариградско шосе" няма да се направи никакъв компромис. На 15 септември ще бъде пуснато основното движение", обещава кметът.

Столична община предвижда намаление на цените на някои карти и въвеждане на нови - тридневна карта "София", която ще важи и за музеи. Целта е да има истинска тарифна политика. Тя ще е такава, когато бъде въведена цялостна тикет система. Добре биха се отразили едни почасови карти за пътуване или спрямо разстоянието, но това не може да се приложи без системата, допълва Фандъкова.

Има прекалено много задачи в София и съм изцяло съсредоточена върху това да не допуснем забавяне на ключови проекти и тяхното спиране, казва тя в отговор на въпрос дали ще оглави листа в София за предстоящите предсрочни избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
2
 
! Отговори
Cофиянец преди 9 години
Рядко жена може да бъде успешен шеф, но Фандъкова засега се справя. Дай Боже да се справяш и занапред.
81
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво на Фандъкова!
80
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 105Господине (или госпожо),Изглежда не сте веве (още) в час и не сте разбрали, че никой не го интересува дали някой от роднините му в миналото си е исвеждал свинете по Пиротска, та да се нарече гордо "софиянец", каквото и да значи това.Иначе в останалата си част коментара Ви е приличен, като се изключат комплексаро-катунарските Ви изблици...
79
3
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Ако не се строй се казва, че са откраднали парите , когато се строй пак същото!!! Голяма злоба и простотия има в нашия народ.
78
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В София живеят,учат и работят около милион и половина души,които не са от София.За разлика от пришълците,дошли през последните няколко години,Фандъкова е почти 30 години в тоя град.Понеже дълги години се разграбваше държавата без да се прави нищо,сега ви се вижда странно,че някой иска да направи София нормален град,за да можете вие *** да има къде да работите и живеете.Да има къде да ходят селянчетата ви на градина,да ходят селянките в МОЛа,да си барате макарите по Витошка ***.
77
14
 
3
 
! Отговори
Володя преди 9 години
Учителката по руски език я харесват само уличните ***. Много краде. Ще кажа как. Думата е Амортизация............Цацаренко да си пусне сам СМС. Тя не е от Град София и не познава нуждите на хората.
76
7
 
25
 
! Отговори
Пламен преди 9 години
Добре, че имаме такъв кмет, жива и здрава да ни е !
75
19
 
8
 
! Отговори
Софчето преди 9 години
Ето я и послушната даскалка протеже на Мутрата. Как е с кражбата? Вървят ли схемите? Мутрата доволен ли е? Поне да бяхте проявили малко вкус, докато лапахте от Витошка, заприлича на селски мегдан в центъра на София. Да не забравя и да кажа по-бързо да усвоявате парите от големите копаници и ремонти по улиците, че докато ги направите ще вземем да остареем. Дано поне да изкарат няколко месеца преди да се разпаднат. Предлагам да вземете и малко ноу хау от Скопие, та кича и безвкусицата да са пъл
74
19
 
8
 
! Отговори
Жорката преди 9 години
Строи й се на крадливата сврака, та две не вижда! Още Ал Капоне го е казал : "Където не се строи, не може да се краде!"Основен постулат на мафията. Такъв е и принципът на цялата общинска пасмина, под скритото ръководство на голямата Тиква. Не че разноцветните общинари не пъхат мазни ръчички в голямата софийска каца с мед. А кметицата е една безлична пионка, возеща се в брониран мерцедес.
73
22
 
5
 
! Отговори
дърто комуне преди 9 години
ГЕРБ са дърти,мазни,преяли,безмозъчни,атрофирали комунисти.
72
26
 
9
 
! Отговори
дърто комуне преди 9 години
ГЕРБ разрушиха България.
71
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от комунисти пари като от ..
70
21
 
5
 
! Отговори
шоп преди 9 години
На тая не й ли омръзна да краде,не се ли наяде вече!!!
69
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами общинарите да си свият разходите- да си намалят заплатите, па и персонала, който и без това е раздут и да престанат да *** за пари, защото са от НАШИТЕ ДАНЪЦИ - ДРУГАРКО ФАНДУПКОВА
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Анисия, научи се на пунктуация, моля те...
67
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най много обичам клишета за безмозъчни - комунистите са безмозъчни, ниско интелигентни, рушители, грабители... Да се чудиш, как сме стигнали девет милиона и бяхме водещи в земеделието в цяла Европа, че и промишленост и електроника развита имаше! В момента няма активен политик без да е бил в досег със службите или управляващата компартия. Няма ли най после да почнем да ги оценяваме по делата им в момента ?!?!!!!!
66
29
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да, бе - тя самоковската даскалица по руски език, направо прелива от интелект.Също като Шефът си - малограмотният *** от село Банкя.
65
35
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Платените герберастки *** налазиха форума. Явно Банкянският *** е получил от Доган полагащият му се дял, за ролята му в сценария по съсипването на КТБ---------------------------Мразим ви безплатно, червени ***!
64
35
 
18
 
! Отговори
НИКОАГА ВЕЧЕ БСП преди 9 години
Където управлява ГЕРБ има развитие. Където червените *** избират текезесари за кметове има безработица, кал, дупки, кръпки и прахоляк в изобилие.
63
25
 
8
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Ужас! Продайте се пак на изборите, продавайте си личното мнение, за 20, 50лв, две кебапчета и...... В България никога не е имало честни избори!!! Всеки път едно и също! 25г едни и същи които нищо не вършат! Е *** да си, *** да си, ще ги изгониш! Все едно да наемеш някой на работа, той да не бачка 25г и ти да го къткаш? Толкова ли да сме прости?