Водата спира в някои части на столицата в четвъртък

"Софийска вода" ще извършва ремонтни дейности
Обновена: 22 юли 2014 16:32 | 22 юли 2014 16:32, Анисия Иванова
0
Водата спира в някои части на столицата в четвъртък
Снимка: "Софийска вода"

"Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата в четвъртък, 24 юли, съобщават от дружеството.

Във връзка с подмяна на спирателен кран в жк. „Манастирски ливади-изток” на 24 юли се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по Околовръстен път от бул. „Черни връх” до бул. „Братя Бъкстон”, кв. „Кръстова вада”, кв. „Кръстова вада” – по ул. „Никола Крушкин –Чолака”, кв. „Манастирски ливади – изток” – района около газостанция на бул. „Луи Айер”.

С понижено налягане на водата ще бъде в кв. „Горна баня” районът между бул. „Никола Петков”, ул. „Бойчо Бойчев”, жп линията София-Перник и местност „Подлозище”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Луи Айер” колелото на автобуса.

На 24 юли, във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. 3004  жк. „Люлин” 8, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. 3004 и ул. 376. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 3004 ъгъла с ул. 376.

След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Също в четвъртък във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Къпина” кв. „Княжево”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Къпина”, ул. „Горска теменуга”, ул. „Явор”, ул. „Витошки бор”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Жеравна” и ъгъла с ул. „Изгрев”.

На 24 юли във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Витоша”, кв. „Филиповци”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Витоша”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа дружеството ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Витоша” ъгъла с ул. „Трети март”.

На 24 юли във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. „Пъстър свят”, жк. „Студентски град”, се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 22:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на
ул. „Пъстър свят”  бл.4. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес пред бл. 4.

Също в четвъртък във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение по ул. „Андрей Ляпчев”,  жк. „Дървеница”, се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 18:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на бул. „Андрей Ляпчев” №7,№9,№11,№18, №20, №3, №10, №12, ул. „Канарче” №128, ул. „Зелена поляна”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес ул. „Канарче” ъгъла с ул. „Зелена поляна”.

Във връзка с подмяна на сградно водопроводно отклонение в с. Подгумер на 24 юли се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 16:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по ул. „Свети Димитър” от ул. „Стара планина” до ул. „Враняк”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Свети Димитър” ъгъла с ул. „Враняк”.

Във връзка с реконструкция на уличен водопровод на ул. „Ливадски път”, с. Курило, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на ул. „Чавдар войвода”, ул. „Оранжерийна”, ул. „Космонавт”, ул. „Искърско дефиле”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на ул. „Билка” ъгъла с ул. „Крушетата”.

На 24 юли, четвъртък, във връзка с диагностика на уличен водопровод  на ул. „Проф. Николай Генчев”, жк. „Студентски град”, се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 20:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района по бул. „Свети Климент Охридски” от ул. „Канарче” до №65, бул. „Свети Климент Охридски”, ул. „8-ми декември”, ул. „Проф. Николай Генчев” и ул. „Проф. Витали Танджер”. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа дружеството ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: бул. „Свети Климент Охридски” ъгъла с бул. „Андрей Ляпчев”.

На всички места, където ще се извършват ремонти, след възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването. Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0700 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx .
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: водаспиране
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари