Сблъсъци избухнаха в лагера за бежанци във Военна рампа

50 от обитателите отказали да бъдат преместени в Харманли
Обновена: 30 юли 2014 21:34 | 30 юли 2014 21:27,
61

Снимка: Булфото

В бежанския лагер във Военна рампа в София е имало напрежение днес, съобщи БНТ. Над 50 души са отказали да бъдат изведени от лагера и откарани в Харманли. Стигнало се е и до сблъсъци, но без сериозно пострадали.
Още по темата
Според разказите на бежанците те разбрали, че трябва да бъдат изведени от лагера рано тази сутрин. Някои от тях отказали да напуснат стаите си, а после и да се качат в автобусите за Харманли. Пред БНТ бежанците се оплакаха, че са бити.

От МВР коментираха, че са се отзовали на повикване от страна на Агенцията за бежанците заради нежеланието на сирийските граждани да напуснат лагера. Комендантът на лагера съобщил пред БНТ 2, че за тези 50 души е изтекъл 14-дневният срок след получаването на статут, след който те трябва да напуснат лагера. Затова им е било предложено да бъдат настанени в Харманли, но бежанците отказали.

Самите те пък обясниха пред камерата на телевизията, че не разбират защо трябва да бъдат преместени. “Ние имаме работа тук, можем да живеем с по 25 лв.”, обясни Омар Тахар. Джуан Омар пък се възмути, че е избягала от войната, а се е оказала на място, където я удрят и бият. "Дойдохме тук и почнаха да ни бият. Същата работа. Дори да се опитат да ни убият, няма да излезем оттук”, категорична беше тя .

От Агенцията за бежанците заявиха, че сирийските граждани са били предупредени преди 2 седмици за изнасянето и те първоначално се съгласили. Местата трябва да се освободят за новодошлите бежанци, част от които вече са настанени в лагера във Военна рампа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
внимавайте , тия насят болести ,наркотици , а голяма част от итя ще излязат на работният пазар ще работят на черно , ще живеят на държавните лагери , а българина ще отива СЛУГА по англиско и немско , и затова заедно с червените маймунки да отиват там от където са пристигнали , както са дошли ейтака искам така да си заминат ,*** разбира само от бой
37
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да сме безкомпромисни с тези бежанци, които не спазват законите на България!!! За нарушителите - отнемане на статута и в бежански лагер от затворен тип!!! Само така мога да се съглася част от моите данъци да се харчат за гранични нарушители - престъпници!!! И задължително изучаване на български език! Иначе за каква интеграция става въпрос?!
36
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че кой бяга от живот на аванта ?? :))
35
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да си ходят там, от където са дошли! Като са дошли тук, трябва да изпълняват нареждания по правилата! Никой не ги е викал! Ако не са съгласни-екстрадирайте ги!
34
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До езичникбраво
33
4
 
29
 
! Отговори
езичник преди 9 години
нестига че се натрапват ами 5 недоволни. сякаш някой на сила ги е викал
32
3
 
30
 
! Отговори
Маршал Язов преди 9 години
До ятаганти свинско не ядеш нали ? И биричка не опитваш ? Почти да ти повярвам.
31
4
 
19
 
! Отговори
ятаган преди 9 години
До Рали1вярваш ли му на този *** дето ги плещи такива
30
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемът лесно се решава - искаш статут на бежанец - задължително да станеш християнин! Като не щеш - кръгом! Стига сме си играли на шикалки с тия - искали да живеят по европейски, ама с *** си табиети, Не може така - Европа затова е Европа , с ценностите си с християнството си. Иначе щяхме да сме на нивото на *** им държави. Ние като отидем при тях , все трябва да се съобразяваме с религията им, обичаите им, не пиели(уж!), не пушели. Айде стига лицемерен с тоя ислям!
29
1
 
45
 
! Отговори
мюсюлманин преди 9 години
Турция за мен е чужда държава а байрамите ги празнуваме ей тъй по навик. Дъщерята се носи като българка и турски едвам приказва. Та така я караме.
28
1
 
43
 
! Отговори
мюсюлманин преди 9 години
Умирам за свинска пържола и червено вино и гроздова ракия. Дреме ми на сика че било харам демек забранено.
27
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Връщайте ги обратно по-живо, по-здраво откъдето са си дошли
26
1
 
48
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Абе след като Асад обяви обща амнистия, защо нашите правителства не се сещаг?! Защото не са наши, еврейски и работят за нашето унищожаване!
25
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кво се тръшкат по земята като разлигавени келемета? Не стига че им дават всичко на готово ами и недоволничат...
24
1
 
37
 
! Отговори
IMERSKI преди 9 години
VSICHKI IMIGRANTI OBRATNO OT SAMATA GRANICA
23
34
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Супер са. Аз тази година приех Исляма. Това е религията на бъдещето. Добре дошли на братята ми.
22
3
 
50
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Голямата част от бежанците са изпратени тук, за да изпълняват плана за ислямизация на Европа. Затова от там се изпращат само деца (да не могат да бъдат върнати), затова и получават милиони чрез преводи-за да не се връщат обратно. В арабският свят видяха днешната мекушавост и пагубна състрадателност на европейския елит-да го сменим, докато не е късно!
21
2
 
50
 
! Отговори
Розичка преди 9 години
Никакъв бой!Да ги връщат в Сирия, Асад обяви, че ги приема.
20
3
 
46
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 9 години
За тия само тояга в главата, свинска мас в муцуната и в самолета за близкия изток или африка
19
4
 
38
 
! Отговори
Русия преди 9 години
Бългория е била много богата страна бре бежанци пристигат и днес и нощес както има една дума отделно джамии се строят под път и над път абе богата страна е няма какво да си говорим.