Насърчават професионалното развитие на жените в градския транспорт

Проектът на Столичната община е на стойност 15.5 хил. лв.
1 авг 2014 15:40,
4
Насърчават професионалното развитие на жените в градския транспорт
Снимка: архив, БулФото

Столичната община ще насърчава професионалното развитие на жените, работещи в обществения транспорт. Това стана ясно при представянето днес на проекта „Младежко партньорство за европейско качество на обществения транспорт в столицата“.

Общата му стойност е 15,5 хил. лв. Той се финансира от Столична община и Програма „Европа“ 2014 г.

Проектът е насочен към жени на възраст до 35 години, заети в обществения транспорт на столицата, или проявяващи интерес към реализация в него. Очакваният брой на жените, които ще се възползват от проекта, е около 400, обясни ръководителят му и председател на "Младежки форум 21 век" Даниела Алексиева.

Общата цел на проекта е създаването на модел за партньорско взаимодействие между Столична община и младежки граждански структури за професионално развитие на жените, заети в този сектор и подписване на меморандум в края на септември, каза тя.

Сред специфичните му цели са запознаване на младите жени с политиките за съвместяване на трудовия и семеен живот, разработване на политики за подобряване качеството на обществения транспорт в столицата чрез стимулиране на професионално развитие на жените, заети в този сектор и други, каза още Алексиева.

„Днес въпросът не стои дали жените да работят, а как да улесним тяхното участие в трудовия процес“, заяви председателят на Съюза на транспортните синдикати в България към КНСБ Екатерина Йорданова.

Тя посочи, че ранното започване на работния ден в градски транспорт и късното му приключване представлява трудност за жените. Въпреки това тя подчерта, че този бранш на реализация остава привлекателен за тях, тъй като доходите в този сектор са два пъти над минималните.

Продължителността на проекта е 5 месеца. Той е започнал на 18 юни и ще продължи до 16 ноември тази година.

Още новини по темата четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Столична община
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
До На какви позиции преди 9 години
Категорично съм съгласен с мнението Ви. До гуша ми дойде да виждам как изхвърлят старци от превозните средства, а дори да не изискват документ от ***. И после сме "етнически нетолерантни". Една баба, работила цял живот за 200 лв пенсия и един ***.... думи нямам
3
1
 
2
 
! Отговори
Йордан преди 9 години
Това не е безмислена инициатива както може би се струва на някои а част от ционистката политика на синовете на Белиал за обезсилване и обезличаване на белия европейски мъж. Защо никой не сигнализира на комисията за дискриминация? защо разните му там комитети и комисии за дискриминация, расизъм и т.н. работят винаги във вреда да бялото европейско население и особено на белия европейски мъж с нормална сексуална ориентация? Защото срещу него се води политика на геноцид.
2
0
 
4
 
! Отговори
Страшимир преди 9 години
Учителката по руски език много краде. Измислила е безсмислена програма, отпуснала е бюджет за нея и ще си го консумира на хартия само.............Честито...........Много краде тая фъндъкова. Иначе каруците в София си препускат, Незаконните гаражни клетки се множат, абе от град станахме село!!!!
1
0
 
7
 
! Отговори
На какви позиции преди 9 години
ще бъде професионалното им развитие?Най-често ги виждаме като войнствени контрольорки, които налитат в орляк по две или три, ако установят, че някоя трепереща от паркинсон бабичка си е забравила пенсионерската карта. Непоколебими са в налагането на глобата, макар да я виждат, че е бедна. Или ако "заловят" ученичка без билет, ще я изхвърлят от тролея, без да ги е грижа, че спирката е до парка, усамотена е, а през октомври се мръква още преди края на учебните часове.*** обаче не безпокоят!