Ще пръскат срещу комари в София

18 хил. декара ще бъдат обработени
22 авг 2014 16:40,
8
Ще пръскат срещу комари в София
Снимка: архив Булфото

От 25 август в София започва нова обработка на зелени площи, градини и междублокови пространства с препарати срещу комари, съобщи пресцентърът на Столичната община /СО/.

От СО уточняват, че за това лято това ще е третата обработка на зелените площи срещу комари. Дейностите ще се осъществяват вечер, след 21.00 часа, при подходящи метеорологични условия, при сухо време и при прогноза без валежи за следващите 24 часа.

На 25 август по изготвен график се планира да се извърши третиране срещу комари в Градската градина, в градините "Чайка" и "Св. Седмочисленици", в Княжевската градина и в Борисовата градина.

На 26 август фирмите ще работят на територията на парк "Дружба", в ж.к. "Дружба 1", в парк "Братска могила" в кв. "Орландовци", в парковете "Заимов" и "Мир и Дружба" в "Студентски град", и в парк "100 години София" в "Младост".

Около 18 хиляди декара зелени площи в паркове, градини, транспортни трасета и междублокови пространства ще бъдат обработени с препарати.

Три фирми са ангажирани с извършването на дейността, възложена от Столичната община. Третирането ще продължи до началото на септември.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Софияпръсканекомари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Bubbles преди 9 години
За коссенето на трева, поне при нас редовно косят, но за пръскане на комари е крайно време да се случи, щото ме изпоядоха от всякъде, хем мрежи имам, не светя лампи на отворени прозорци и пак е пълно.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Третото пръскане срещу комари ?- вярно ли е ?А Колко пъти е косено , защото тревата расте толкова бързо от дъждовете , че трябва да се коси на всеки 2 седмици ??? По ги бива да отчитат , че е косено и пръскано !! Но комарите са на лице !Както с кучетата !
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2Da be, na sun. Za kosene - kosiha, dfori 2 puti. No sega trevata veche distigna choveshki rust, bez preuvelichenie. Razbira se, v centara na Sofija kraj zjultite paveta e idealna anglijska livadka. A kak shte unishtozjavat komarchetata v ednometrovata treva, hich ne mi e jasno. Edinstvenoto mi udovletvorenie e, che komarchetata letjat navsjakade i shte stignat i do Moskovska. A sa dobre predstaveni i v Metroto. Taj de - zjivinka, i tja iska da papa, osobeno sega pri Ebolata ...
5
0
 
4
 
! Отговори
Володя преди 9 години
Крадливата учителка по руски език пръска, коси, обезпаразитява само на книга където се вижда, че са похарчени "Едни пари" за нещо което не е направено. Мен ме ухапа кърлеж и сега ги съдя. Спечелих на първа инстанция сега остава и на втора. Аман от крадливи Селяни в София. Тази селска зараза много мрази този Град и като анонимни типове в Големият град само Цапат и рушат. Носталгията по нужника в задният двор на бащината къща е по-силна от Общественият интерес.
4
0
 
3
 
! Отговори
Комарче преди 9 години
Бзззззззззззззззззз ..... Шляп !
3
3
 
4
 
! Отговори
цък преди 9 години
Да, моя грешка. Не прочетох внимателно статията, а и се подведох по заглавието, което можеше да го напишат например така: "Ще пръскат отново срещу комари в София".
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До цъкНе си прав. В статията си пише, че това е третото пръскане против комари.
1
5
 
8
 
! Отговори
цък преди 9 години
То лятото свърши, те ще пръскат срещу комари. Направо на Коледа пръскайте, умници!