Фандъкова иска наказани за умрелите животни в зоопарка

Случаят е подаден и на СДВР, зоопаркът отваря утре
Обновена: 28 авг 2014 16:06 | 28 авг 2014 16:06, Веселина Йорданова
24
Фандъкова иска наказани за умрелите животни в зоопарка
Йорданка Фандъкова. Снимка: БТА, архив

Столичният кмет Йорданка Фандъкова поиска строги санкции за отговорните лица за храненето в зоопарка в София след установения пропуск в контрола на качеството на храната.

Още по темата
В зоологическата градина през уикенда починаха 3 гаура, 2 яка, козирог и камила, а днес стана ясно, че най-вероятната причина за това са пестициди в храната на животните.

Лабораторните изследвания, направени от Ветеринарномедицинския институт към БАБХ, са показали наличието на отровните съединения в част от закупената за животните храна – трици.

Случаят е подаден и на СДВР, съобщават от Столичната община.

Замърсените храни са спрени от употреба, доставени са нови и преживните животни са под постоянно ветеринарномедицинско наблюдение.

Продължава цялостната проверка, разпоредена от кмета на София в зоологическата градина.

След направените заключения, че няма опасност от разпространяване на заразни и паразитни болести, зоопаркът ще отвори врати за посетители от утре, 29 август. След няколкото смъртни случая той беше поставен под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то като погледнеш само директора на тоя зоопарк,и ти става ясно,ходих миналата година,голяма мизерия е там,как живеят горките животинки,абе така е,мизерия и за хората и за животните в тая държава,нека да направим едно хубаво нещо-всеки да получава еднакво и политици и народа,еднакви заплати за всички,и зависи от нас да го направим,стига сме стояли пред тия компютри бе
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Ti, choveche, chouval li si, ili chel li si za plana Ran-Ut. Napraven e v zorata na demokratsijata, ot 40 "bulgarski" ucheni (povecheto bivsji komunisticheski funktsioneri ili partijni izmekjari, mnogo ot koito i do dnes ni pouchavat po mediite i obuchavat detsata ni na "pazarna" ikonomika) POD DOBRONAMERENOTO rakovodstvo na dvamata veliki ucheni-savetnitsi ot USA. Ta po toja plan Bulgaria sled 20-tina godini trjabva da stane 5.5 miliona - ot hrana, zdravopazvane, ejologja, stres.
13
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 9 години
Наистина е пълна мизерия този зоопарк и защетниците на животни трябва да са по-активни.Директора прилича на клошар он Сточна гара.
12
1
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
А за ягуара, който застреляха, защото нямали пушка с упйващи стрели?!?! Тия зоопаркове са жалка картинка! Само измъчвате животните?!!
11
0
 
3
 
! Отговори
Поли преди 9 години
Зоопарковете трябва да се затворят! Това са концлагери за животни, особено българските!!! А Фандъкова ще поеме ли отговорността, за смъртта на стотици кучета в приюта Сеславци, които умират от всякакви болести??? А за изпоотровените домашни и бездомни животни в Люлин и другите квартали на София?
10
5
 
5
 
! Отговори
4556 преди 9 години
Не съм фен на ГЕРБ, но Фандъкова много ме кефи. Ако стане премиер ще съм с две ръце за нея.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Факт е, че всички големи търговски вериги имат договор да предават бракувани храни за изхранане на животните в Зоопарка, е представете си сега какво ядем, щом цяла камила може да умре от това
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А марионетката на мутрата отново ли не носи никаква отговроност и дава само съвети.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ще Ви кажа - не си купувайте продукти на "София Мел"....
6
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандък, Фандък, ходи си преподавай руския език и не се бутай където не ти е мястото !
5
2
 
17
 
! Отговори
Виктор преди 9 години
От храната е умряла камила, як и козирох, кво може да му стане на 1 човек :D:D:D
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
То няма наказания за умрели ХОРА от човешка немарливост какво остава за животни!
3
5
 
4
 
! Отговори
Р . Петков- АБВ преди 9 години
Близнашки и цялото правителство , много умно постъпват. Да си стоят всички супер-калинки от БСП-ДПС-ДС. Пука му на служебното правителство , но на народа му пука. С некадърниците от БСП и ДПС просто сме обречени. Това е драги сънародници, всичко е в нашата паница т.е. пари. Айде чао и да гласувате за БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че ще има увеличение на пенсиите не с 4.50 , а с 4.80 лв.
2
1
 
28
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Какви наказания, няма ли прокурор и съд?!За отровен уличен пес човек в затвора вкарват.
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мамицата им гадна, нали триците са отпадъчен продукт при меленето на житото и получаването на брашно. Представете си ние какъв хляб ядем! Изобщо има ли контрол или разни "Октоподи" си ни тровят както си искат?