София: 4 градини и 1 училище в ремонт и след 15 септември

Учебният процес няма да бъде нарушен, увери Фандъкова
2 сеп 2014 16:56, Анисия Иванова
0
София: 4 градини и 1 училище в ремонт и след 15 септември
Снимка: архив, Булфото

В четири столични детски градини и едно училище ще продължат ремонтите и след първия учебен ден. Това съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която заедно със спортния министър Евгения Раданова разгледа новопостроен спортен комплекс в 72 ОУ "Христо Ботев" в кв. "Суходол".

Кметът успокои, че въпреки ремонтите учебният процес няма да бъде нарушен. В 53 училища и детски градини в столицата в момента се правят ремонти, а в 26 се извършват дейности за подобряване на енергийната ефективност със средства по фонд "Козлодуй", уточни тя, цитирана от БТА.

Фандъкова посочи, че тази година е направен ремонт на спортната площадка в Испанската гимназия, а догодина ще бъде изградена спортна зала и във Френската гимназия.

В 72 ОУ, където тази година ще се обучават 142 деца, дълги години нямаше физкултурен салон. То вече разполага с голяма и малка спортна зала за баскетбол, волейбол, хандбал, бадминтон и тенис на маса, посочи кметът Фандъкова.

Министър Раданова поздрави столичния кмет за голямото желание, с което работи за развитието на спорта в училищата и за изграждането на нови физкултурни салони, защото по думите й именно оттам тръгват големите спортисти.

Градоначалникът коментира и информация в медиите, че жълтата зона в столицата ще се заплаща. Тя беше категорична, че Столичната община няма подобни намерения. "Такса за жълтата зона няма да се въвежда, тя е безплатна и ще остане такава дотогава, докато това зависи от мен", каза кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари