Обществени посредници ще бранят софиянци от "Топлофикация"

Ще разглеждат спорове между двете страни безплатно
10
Обществени посредници ще бранят софиянци от "Топлофикация"
Снимка: Булфото, архив

Екип от обществени посредници ще защитава правата на клиентите на "Топлофикация". Посредниците безплатно ще разглеждат спорове между двете страни, ще правят предложения за възстановяване на нарушени права на клиенти, ще работят по сигнали. Това реши днес Столичният общински съвет /СОС/ с приемането на доклада, определящ изискванията, реда за избор, броя и функциите на лица, които да извършват дейността на обществени посредници в "Топлофикация София" ЕАД с вносители Зафир Зарков и Иван Илиев от групата на ГЕРБ в СОС.

Още по темата
Предложението е част от последователната политика на "Топлофикация" за подобряване на обслужването на клиентите, посочи Зарков, цитиран от БТА.

По думите му идеята е породена от множеството разговори с потребителски организации през последните години, в които многократно е поставян въпросът за създаване на обективно и независимо звено в отношенията между клиентите и дружеството.

Зарков отбеляза, че за да се гарантира независимостта на новия орган, той трябва да бъде избран от СОС и да не бъде в никаква зависимост от ръководството на "Топлофикация" и от дружеството като цяло.

Най-важното според Зарков е, че посредниците ще трябва да се отчитат пред СОС и по този начин ще стане ясно в кои аспекти най-често се нарушават правата на потребителите. Т. нар. медиатори ще работят по сигнали на граждани, ще разглеждат и случаи на потребители, които вече са се жалвали пред дружеството, но не са удовлетворени от резултата, обясни Зарков.

Той изтъкна подкрепата на потребителските организации, като "Активни потребители" например.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
топло преди 9 години
явно 99,9999 от българите са пълни абдали 100% от Софиянци никои не поставя въпросо колко струва кв топлина или кк 1016вт като досега не съм видял истинки уред които да измери температурата на 1м2 повишена с 1градус което е 1кк или казано по просто водомер с два термо датчика е тва и топломир всико друго е ала бала и приказки за балъци.Но какато е каэал турския биэнесмен Коч бълъци много само трябва да си ги намериш.Като гледам само в София 1.5 милиона,а после се чудим защо сме на тоя хал
8
1
 
3
 
! Отговори
Надменност преди 9 години
Топлофикация е собственост на общината респ. се командва от СОС който пък щял да назначава"независим орган" - ако това не е конфликт на интереси пак добре. Съвсем ни имат за ливади
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой ще ни брани от самоковската даскалица и новата "жълта зона"???КОЙ,КОЙ,КОЙ????
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Kakvo da ti kazjat, arkadash? Valjo e nai-obgrizjvanijat prestupnik ot 10 godini veche. Hodi si po brove i pocivki, durzjavata mu osigurjava ohrana, no ne misli, che go pazi da ne izbjaga - da ne e lud. Pazjat nasheto momche da ne go nabijat zaledeni ograbeni klienti ... Taj de... toj e durzjavna tsennost. A R. Ovch. si e poveche latinoamerikanets - koga go tursjat za otgovor - se e v Brazilija, ne pomnish li. Za malko s Interpol da go tursjat togava, a toj bil pri rodata!
5
1
 
10
 
! Отговори
Почуден преди 9 години
Значи, ако съм разбрал правилно, тези които ще ни защитават при нередности от страна на Топлофикация, са на заплата към...Топлофикация ???
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Долу монополистите!!!! Долу монополистите!!!!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да кажат Р.Овч и Вальо Топлото!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Безобразен монополист, който отдавна трябваше да е променен, но уви само са краде
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези Топлофикация са най-големите престъпници!