Мащабните ремонти на булеварди в София продължават

Барбалов: Трябва да се разширява приходната база на общините
Обновена: 17 сеп 2014 14:54 | 17 сеп 2014 11:47, Надежда Бочева
6
Мащабните ремонти на булеварди в София продължават
Снимка: bgonair.bg

През 2015 г. мащабните ремонти на булеварди в столицата продължават, съобщи пред телевизия Bulgaria on Air Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община с ресор „Финанси“.

Планираната рехабилитация на ключови участъци е част от тригодишна програма за ремонти, която се финансира с общински средства, припомни заместник-кметът. Общината няма опасения за финансирането на програмата.

 "Когато Столичният общински съвет определя бюджета на общината, залагаме реалистични очаквания в приходите. Затова няма опасност бюджетът на столицата да не бъде изпълнен от гледна точка на баланса между приходи и разходи", обясни  Барбалов.

По повод планираните допълнително 8 млн. лв. за метрото той заяви, че най-скоро се очаква да бъдат открити новите участъци до летището и до бизнес парка в квартал „Младост“.

Столична община не предвижда увеличение на данъците през 2015 г., допълни Дончо Барбалов.

В последните години се работи активно по увеличаване на приходите на общината, като се търсят резерви чрез повишение на събираемостта, поясни той.

„Не случайно тази година сме събрали с 10 млн. лв. стари задължения повече от миналата година, а приходите към края на август са с 22,5 млн. лв. повече, в сравнение със същия период на 2013 г.“, каза той.  Барбалов припомни, че приходите на Столичната община до 31 август са 347,6 млн. лв., като са изпълнени 65,6 на сто от годишния план.

По повод дебата за преотстъпването на част от данък общ доход към общинските бюджети финансистът коментира, че е необходимо да се разширява приходната база на общините.

Барбалов отбеляза още засилването на контрола върху техническите прегледи и данъка върху моторните превозни средства, където има приходи от 7 милиона лева повече спрямо 2013 г.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
32
 
! Отговори
До №1 преди 9 години
Ако не си минавал от Цар Освободител на север, ела да погледнеш какво се случва цяло лято на бул. Ботевградско. Също така кръстовището при Семинарията, част от Цариградско, Кръстовището на Лъвов мост (което не знам всъщност защо го направиха, НО!).
5
5
 
38
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Комплексите веднага те удариха,м? Баща ти е кОпал къра явно...Хващаш се за глупости и не се гледа проблема, а завистта веднага те настъпи и захапа човека защото е от центъра, както и пра дядо му.... Е тва е БГ - завистта няма почивен ден и всеки е гото на лична война веднага със съседа си, кондуктора, минувачите.НИКОГА няма да се оправи тази нация, повтарям НИ-КО-ГА
4
4
 
36
 
! Отговори
Столичани в повече преди 9 години
До От ЦентъратЕсни преки гражданино на центъра! Казваш тесен, не тясен! Или и ти като в оня виц:- Вий от къде сте уа?- От София, а вий?- Ми то и ний!
3
0
 
43
 
! Отговори
От Центъра преди 9 години
Района след руски паметник, който е първи след последните зелени зони е някакъв КОШМАР !!!Пркиране на 2 редици в малки еднопосочни ТЯСНИ преки, всички по тротоарите, заяждат се. Естествено повече от половината "тарикати" които не искат да плащат зелена зона са с регистрации от прованс...Да зная, е няма препитание там.... тук има да, но защо ВСИ!КИ трябва да се качите на коли.Направете някаква регулация на тази зона, защото НЕ СЕ ИЗДЪРЖА, стана КОШМАРНО живеенето там
2
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Една новина, която не казва нищо. Поклон пред журналистите на днес.бг
1
1
 
54
 
! Отговори
От Центъра преди 9 години
Руски паметник, този лунен пейзаж нали щяхме да го оправяме.....Или само си чешем езиците? Дойде зима, сега ли ще го оправяте ?Цяло лято си драпахйте макарите