Поддържат улици в София за общо 123 млн. лева

Парите ще бъдат отпуснати на 6 фирми за 4 години
Обновена: 17 сеп 2014 07:08 | 17 сеп 2014 07:07, Красимир Ангелов
12
Поддържат улици в София за общо 123 млн. лева
Снимка: Булфото, архив

Големите булеварди и улици в София ще минат на годишен абонамент за поддръжка през следващите четири години, съобщава "Монитор". Така през този период 6 фирми ще си поделят общо 123 млн. лв, за да леят нов асфалт, да пълнят дупки и да поддържат тротоари, мантинелите и знаци.

Освен това спечелилите компании ще трябва да налагат контрол върху ремонтите и ще отговарят за състоянието на мостове, водостоци и пешеходни подлези.

За целта столична община е пуснала обществена поръчка за избор на фирми, които да се грижат за шосетата. Компаниите ще могат да подават оферти до 27 октомври, които ще се оценяват по най-ниската предложена цена, посочва още изданието.

За кандидатстването София е разделена на шест зони. Изискването е фирмите да имат опит в строителството, да разполагат с определена техника и със собствена база.

Те ще имат 6 месечен гратисен период да приведат улиците на определеното ниво за поддръжка. За кърпенето на улиците общината всяка година заделя около 25 млн. лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Софияулици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Angelhell преди 9 години
До софиянецСамо нещо не схванах какъв е проблема, че заменят плочките с асфалт?Предполагам, че ви кефят повече онзи тип плочки, познати още като "плюещи"?Все пак трябва да се мисли в перспектива.Да, тротоарните плочи са хубаво нещо, но не са за такива лупмени като нас!Гаранция, че същия "софиянец" преди мен също си качва или си е качвал колата на тротоара, разбивайки по този начин плочките, създавайки опасност за пешеходците!
5
3
 
8
 
! Отговори
софиянец преди 9 години
Здрави тротоари около Витошка едвам с къртачи бяха разбити за да се поставят новите "турски" павета , а на други улици в центъра около Графа като ул. Преспа ,на която има и детска градина всички тротоари са разбити и летят счупени плочки ! Около Пирогов също безумно заменяне на плочки с асфалт , ще ми чака Фандъкова гласа на изборите , ама нъцки вече !!!!!
4
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На Фандупкова са й задали опорните точки от с. Тиквуново - крадене, крадене и пак крадене, че ще ни е за последно!
3
3
 
9
 
! Отговори
кети преди 9 години
Нека голямото крадене започне сега!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 9 години
В района на Пирогов се ремонтират тротоарите, но как - махат здравите плочки и асфалтират. Като кръпки остават изпочупените капаци на шахтите, такава грозотия. Защо пред новопостроени блокове се махат плочките и се слага асфалт? Това е за замазване на положението и е по.ефтино, а се отпускат толкова пари. Кой измисли тази глупост и загрозява центъра???
1
2
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Приятелчетата са осигурени.Комисионните - също.За дупките по улиците и тротоарите - да не говорим.