Няма победител в конкурса за паметника пред НДК

Нито един участник не е събрал необходимия брой точки
26 сеп 2014 20:51, Красимир Ангелов
19
Няма победител в конкурса за паметника пред НДК
Снимка: Булфото, архив

Приключи работата на журито за оценка на проектите в конкурса за реконструкцията на паметника пред НДК, съобщиха от Столична община.

Съгласно т.14. 6 от конкурсната програма нито един участник не е събрал като комплексна оценка необходимия минимум от 50 точки, отчитат организаторите.

Журито е взело решение да бъдат дадени три поощрителни награди. Проектите, получили поощрителни награди са Проект А- Никонсулт" ЕООД, Проект Б "681-2014" и Проект В Марина Александрова Василева.

Проектите могат да бъдат видени в сайта на Направление "Архитектура и градоустройство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: паметникндк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Не само в този конкурс е така, просто некомпетентните хора без капацитет са на позиции, на които не трябва да бъдат. В конкурса 25 години български преход, също нито един участник не е събрал необходимият брой точки. Веднъж роб, завинаги роб.
8
1
 
2
 
! Отговори
набюдател преди 9 години
Как може да наречеш историята грозна отвратителна???Там където са символите на Васил Левски и Христо Ботев това ли е отвратителното или грозното???Уважението към тези знамените Българи ли ви дразни или искате да го превърнете в някой мол или кебапчийницата която е на цар освободител {бившият мавзолей Георги Димитров}???Виждаме как райските кътчета се обръщат на търговски площи в това число и градинката с езерце пред хотел Рила където сега е отново бар а детската площатка е изместена в калта!!!
7
0
 
4
 
! Отговори
redimag преди 9 години
Смятам , че за начало паметника трябва да се събори и терена под него да се облагороди , а после да се решава какво ще има там , само че не виждам желание за решение , а само предизборен страх и политическа пресметливост !
6
0
 
2
 
! Отговори
До Ген.Иван Колев преди 9 години
Абсолютно прав си!
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Журито е взело решение да бъдат дадени три поощрителни награди."Поощрителна награда за некомпетентно предложение. Защо???
4
0
 
7
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ама верно ли бе,за правоъгълният ли става въпрос?!Е,не е възможно,че дъщеря ми кара 22, а го строиха като още не беше родена!Е,няма друга такава държава.Спомням си предишния за който говорят! Беше много хубав!
3
1
 
12
 
! Отговори
Кукувица преди 9 години
Махнете този скрап и върнете мраморните плочи с имената на загиналите български войници и офицери. Как не ги беше грехота тези скапани комунисти да махнат паметника на убитите , които са защитавали Бългрия. Време е вече малко от малко да се замислим, и да започнем да се държим човешки. От алчност и простотия съвсем оскотяхме.
2
1
 
8
 
! Отговори
Ген. Иван Колев преди 9 години
За съжаление на българите мемориалните плочи са на т.н. Желязна Шопска дивизия която през Първата световна громи безмилостно руските и румънски войски навлезли в посока Добрич. И заради това че "несъкрушимата" руска войска е яла бой от Шопската дивизия и от Първа конна армия, родените от червеното знаме не допускат възстановяване на мемориала.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега какво?