Ремонтират подлеза в София, където загина жена

Фандъкова подписа споразумение за парка край Военна академия
Обновена: 15 окт 2014 16:10 | 15 окт 2014 16:08, Анисия Иванова
26
Ремонтират подлеза в София, където загина жена
Архив: Булфото

Подлезът на булевардите "България" и "Димитър Несторов" в София, където загина 52-годишна жена, ще бъде ремонтиран, заяви кметът Йорданка Фандъкова, цитирана от БНР. 

По думите на кмета ремонтът ще бъде направен при изграждането на кръстовището на две нива, а общината е готова да започне всеки момент, но изчаква да приключат жалбите по плана за София.

Фандъкова допълни, че за съжаление, има и случаи на вандализъм и даде за пример пешеходния подлез, който свързва Борисовата градина с квартал "Изток". „Редовно възстановяваме осветление, пак се чупи и така ще продължаваме, за съжаление, има го и този вариант", обясни тя.

Още по темата
Днес кметът на столицата пописа ново четиригодишно споразумение с началника на Военна академия "Г. С. Раковски" контраадмирал Митко Петев за ползването на парка край академията.

Средно над петстотин души дневно посещават парка, а в почивните дни броят им се удвоява, каза контраадмирал Петев.

Столичната община поема отговорността за поддръжката – почистване, ремонти, обработка и косене на парка, заяви Фандъкова и уточни, че това е второто споразумение, което се подписва с академията.

Годишните разходите на общината за поддържането на парка са около 40 хил. лв. Кметът припомни, че в парка се провеждат големи културни събития като фестивалът "Опери в парка", моноспектакли и други прояви.

На 31 октомври, по повод Деня на народните будители, в парка ще има благотворителен крос. Събраните средства ще бъдат предоставени  за възстановяването на пострадалите училища в Мизия, допълни началникът на академията.

При посещението си в Центъра за кризисни ситуации във Военната академия кметът съобщи още, че над 100 души са обучени за реагиране при извънредни ситуации, включително районните кметове и директори на столични дирекции.

По думите й Столична община разполага с 65 доброволци и 20 души, които денонощно дежурят в звеното за аварийно-спасителни действия.

Общината работи и за изграждане на център в Панчарево, в който ще бъдат подготвяни ученици и граждани за реакция при бедствия, каза още кметът. „Те ще се обучават в среда, която е близка до естествена бедствена ситуация. Целта е да няма паника и да се взимат най-добрите решения както в личен план, така и при управлението на града”, обясни градоначалникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това хубаво, ама защо първо трябва да стане някоя трагедия, че да се сетите да реагирате? А и ще оправите този подлез, а другите?
18
2
 
1
 
! Отговори
Аноним преди 9 години
Работете проактивно, а не ретроактивно. Защо трябва винаги да си отиде човек преди да се вземат мерки?Ако има вандализъм, сложете камери, които се следят денонощно от централен пункт.
17
3
 
2
 
! Отговори
е преди 9 години
След дъжд качулка
16
4
 
2
 
! Отговори
от 2 до 3 преди 9 години
Какво пречи под земята, ще се преработи подлеза, ще се раздвижат нивата, НЕНОРМАЛНО Е да се вдига кръгово, като основният булевард с трамвая остава на светофар!!! Спирката на метрото може да се измести към Александровска болница или към Шел, не е необходимо всичко да е едно върху друго!!! Кръговото хем е грозно, хем ненужно! Още повече ще е съвсем объркано, тъй като ще се изкачват вътрешните ленти!
15
3
 
2
 
! Отговори
Tayor преди 9 години
А,да сетих се - шатрата пред централна гара. :)
14
10
 
5
 
! Отговори
Ж преди 9 години
Фандъчке,защо чакаш да стават проблеми *** малоумницо?
13
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка, Картофке !Колко още ГРАЖДАНИ на София трябва да бъдат изядени от кучета и колко още трябва да се пребият по подлези и дупки, за да си подадеш оставката, Наглярке ?
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама вие ходите по избори и ги избирате тези,вие им узаконявате властта ,не аз,разберете,НЕ ГЛАСУВАЙТЕ
11
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всъщност сега наследниците на тази женица трябва да осъдят общината и Фандъкова като кмет за престъпна небрежност!!! Но както винаги имитират дейност едва след като е станала белята....
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Фандъкова, какво тана с Витошка бе, нали щеше да се ремонтира от Солунска до съдебната палата, защо я остави разбита и покрита с чакъл, докога с тия половинчати работи, изкарай едно нещо докрай и го направи като хората, оправи първо дребните неща, като тротоари, чистота, конски каруци, пък тогава се заемай с грандиозните проекти, че сме за срам и на албанците вече, как не ти пука от мърсотията, разбитите тротоари и каруците, тука е Столица, не ти е на село!
9
7
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Редовно възстановявали осветлението в подлеза в Борисовата градина? Как нагло лъже или нея лъжат... В тоя подлез имаше осветление преди 10-тина години - оттогава е пълен мрак. Минавам от там 2-3 пъти седмично и все щях да забележа ако имаше лампи, защото едва ли вандалите ги чупят веднага след като ги сложат.
8
4
 
16
 
! Отговори
A преди 9 години
Това сме ние българите -бай ганьовщина е няма оправия с тези *** .винаги при фатален край ,,уж'' вземат вече мерки.
7
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Червените лешояди надушиха смъртния случай и почнаха да грачат.
6
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там където загина жената, и на ремонтиран подлез щеше да загине като се метнеИ подлеза не се ремонтира заради инцидента, ами журналистите са се сетили за подлеза покрай негоза ремонта на подлеза и кръстовището се говори от почти две годинигоре като ремонтираха трамвайното трасе, само участъка над този подлез остана неремонтиран, защото там ще се преработва кръстовището
5
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До стигаZA TAKOVA NESHTO SE PODAVA OSTAVKA FANDAKOVIZE GERBERIZE
4
14
 
12
 
! Отговори
хо хо хо преди 9 години
"Ремонтират подлеза в София, където загина жена" -БРАВОООООЩе чакаме още такива жени, за да започнат и други ремонти.
3
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До стига 2Къде под земята? В пешеходния подлез, в метрото или в реката?Не е нужно да знаеш откъде кметицата, за да си вкараш ума в главата
2
14
 
10
 
! Отговори
стига преди 9 години
Другарко, кметке, откажете се от простотията - кръгово на второ ниво и светофари на първо! Толкова е тъпо и безсмислено, но явно трябва да раздадете пари на вашите строители. Кръстовището може да се оправи на две нива, но под земята. Къде, в кой голям европейски град се строят кръстовища в центъра "вирнати" на етажи между сградите? Тунелите се вкарват под земята, но къде да се видят такива неща в самоковските села!!!
1
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубаво ама проблемите с уличните кучета не са оправени по никакъв начин. Чакаме сега някой да бъде изяден от улични кучета за да се направи малко усилие в тая посока. В Младост 4 е бъкано, край окръжна болница е бъкано, а като им пиша на екоравновесие само се правят на ударени и симулират че работят.