Служебното правителство даде на София 8 млн. лв. за метрото

Фирмите за снегопочистване са готови, има и пари, каза кметът
7
Служебното правителство даде на София 8 млн. лв. за метрото
Снимка: Булфото, архив

Столичната община е получила от служебното правителство 8 млн.лв. съфинансиране за участъка на метрото по бул."Черни връх", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата
Тя се оплака, че за пръв път откакто се строи метро държавата отказа да се включи и това беше направено от предишното правителство.

Въпреки това обаче със собствени средства общината започна строителството на отсечката до ул."Сребърна", а сега служебният кабинет е подкрепил проекта.

Строителството върви в график, затруднение в движението в района ще има до следващата есен, но дано ефектът бъде видим, каза още  Фандъкова.

Тя съобщи още, че фирмите за снегопочиствена в София са готови да посрещнат първия сняг.

„Установена е пълната им готовност като налична техника и материали за обработка на улиците. Оттук нататък въпросът е до контрол, а той, както винаги, ще бъде сериозен, каза кметът.

Тя припомни, че от няколко години функционира джипиес система, която в реално време следи работата на фирмите. Те са длъжни при прогноза за снеговалеж предварително да излязат на над 60 точки в София, за да се подготвят и да започнат обработката на пътищата навреме, отбеляза Фандъкова.

Тя посочи, че първо се почистват големите булеварди, по които се движи масовият градски транспорт, едва след това при необходимост се влиза в по-малките улици.

Санкциите при лошо свършена работа са много сериозни, припомни кметът и уточни, че при над пет процента непочистване на възложената територия, на съответната фирма няма да бъде заплатено, независимо, че другите 95 процента са почистени.

„Фирмите знаят това правило и се надявам да положат всички усилия да си свършат качествено работата. За разлика от държавата ние сме си направили сметката, така че средства в бюджета на общината за зимно почистване има“, отбеляза кметът на София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никой не плюе срещу метрото, то е необходимост, но си има бизнес планве, чрез които да се финансира, ако няма кой да го управлява - да се маха, то само крадене от 5 фирми не може да продължава, както и никой извън софия не е длъжен да отделя от залъка си (данъците), за да финансира метрото!
4
3
 
2
 
! Отговори
hidko преди 9 години
А уж кметицата и разни други, се биеха в гърдите, че сами щели да финансират останалата част. И разбира се, тези пари остават в София за сметка на цялата останала страна. Колкото и да се опитват да ни обяснят, че видите ли, било и за всички гости на столицата (демек за нас, селяните, дето ходим там) - нещо не ми се връзва да пътувам 8 часа с влака до София, за да можело там да ми е удобно! Ай, недейте!
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това метро го позлатиха, но нашите политикани така и не разбраха, че София не е цяла България (въпреки че съм от София), а хората по провинцията мизерстват. Да Фандъкова, внимателно слуша и изпълнява каквото и се каже, но само два факта: 1. Всяка една зима, при всеки снеговалеж е имало огромен проблем; 2. И двата си мандата спечели с обещанието, че ще се справи с бездомните кучета, а междувременно те изядоха няколко човека - буквално! Хайде почвайте с минусите...
2
5
 
7
 
! Отговори
Sofianec преди 9 години
Браво на Фъндъкова, по-добър и отговорен кмет не сме имали!След тея некадърници, които се изредиха да съсипват София!
1
4
 
7
 
! Отговори
Silver преди 9 години
"Тя посочи, че първо се почистват големите булеварди, по които се движи масовият градски транспорт, едва след това при необходимост се влиза в по-малките улици." ---------- Улицата, на която живея, не се е случвало никога същата да бъде почистена. Явно от Общината считат, че не е небходимо. Предполагам това е така и с останалите 80% от улиците в София. Смятам, при следващото плащане на данъци да им пиша: Първо ще си платя яденето и пиенето и едва след това, при необходимост ще платя и тях.