София ще построи нови 8 детски градини догодина, обеща кметът

За решаване на проблема с недостига им ще похарчи 13 млн. лв.
14
София ще построи нови 8 детски градини догодина, обеща кметът
Снимка: БТА, архив

Строителството на нови осем детски градини ще бъде заложено в бюджета на Столична община за следващата година. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекцията на новопостроената сграда на 133 ЦДГ „Зорница" в район „Изгрев".

„Заложили сме в проектобюджета 13 млн. лв., за да можем да решаваме постепенно проблема, който заварихме и който се дължеше на факта, че над 40 детски градини бяха загубени завинаги за общината след приватизации, продажби, заменки и т.н.", коментира тя.

До края на тази година предстои да бъдат открити още седем детски градини.

„Някои от тях вече работят, не смогваме да откриваме, защото наистина такова строителство не е имало в София, както през последните години", коментира столичният кмет.

Тя се похвали, че общината е успяла да осигури места за 5 и 6-годишните деца, които задължително трябва бъдат обхванати в предучилищното образование.

„Продължаваме с усилията да решим въпроса за 3 и 4-годишните като част от предучилищното образование", добави Фандъкова.

По думите й все още по-сериозен остава проблемът в яслените групи.

Фандъкова посочи, че само тази година няколко целодневни детски градини са били преобразувани в обединени детски заведения, за да се разширят яслените групи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Гриша преди 9 години
учителката по руски език фъндъкова е много крадливо същество. Смърт на Руският Окупатор. А фандъкова на прокурор и затвор. П.С. Цацата да си прати сам СМС и да търси в счетоводството АМОРТИЗАЦИЯТА.........Написал съм го с главни букви за да могат и слепите да го видят. На Руското посолство им е известно. Все пак бензина в САЩ е 0,30 лв., а в БГ 3,00лв. ЗАЩО бе "ГосподА-ДРУГАРИ"
11
1
 
1
 
! Отговори
Darina преди 9 години
Абе какви хора сме българите?! Вместо да се радваме, че жената прави нещо то ние пак сме недоволни! Не казвам, че няма какво да се желае, но самия факт че София е препълнена и не пазим няма как да стане нещо с магическа пръчка!Но това е БГ народа само хленчи и ако може всичко на готово!!!
10
0
 
1
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
ПОНЕ ТИ СЕ СЕТИ ДА СИ ТРЪГНЕШ,А? УМОРИХМЕ СЕ ОТ ГРОБАРСКИ ТВЪРДЕНИЯ,СЪЧИНЕНИЯ И МНЕНИЯ.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
фандъкова е приютила сумати военни пенсионери на клати-урски длъжности, но с добро възнаграждение. Те пък от своя страна са уредили роднините си, синове ,снахи и пр.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напротив, ще се теглят заемчета. Ония от рекета са за лично ползване. Най-жестоката корупция и най-големите некадърници, но връзкари по селска линия е в Софийска община
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А парите за тези 8 детски градини ще бъдат взети от ежедневният РЕКЕТ по схемата "синя зона-скоба-паяк".Обществените поръчките пък ще бъдат разпределени по схмата "Наши хора". Тая селска *** е пълен ***.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-жо кмет,няма лошо да се стрят детски градини,но вие поне веднъж разходихте ли се из кварталните илици да видите в какво състояние са?Дупка до дупка,ако не знаете.Трошим колите си и ще започнем вече да ви съдим за безхаберието.Да не говорим,че не са мити от 20 години.Децата ни гълтат прахоляка ,следствие на което са се увеличили много заболяванията от астма сред малките.Наясно ли сте с това?А иначе садите цветенца и дървета/не е лошо/но трябва да си подредите приоритетите.София не е само центъ
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Излизе ми по-изгодно да дам децата в частна детска градина отколкото да правя подаръци на отговорни фактори в държавна.
4
0
 
7
 
! Отговори
Герболеза преди 9 години
Тате ще ми купи колело...ама друг път!
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонименpo vremeto na oresharski biaha postroeni nad 54 detski gradini samo v plovdiv
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Офцо, скоро ще те гониме с мотики по София, гражданите започнаха да се обединяват докато ти слугуваш на "инвеститорите"
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и какво от това, след като в тези детски градини ще бъдат назначени корумпирани директори/ки, които отново ще мачкат обикновенните хора