"Топлофикация" започва да пуска парното в София

От утре - в учебните заведения, а през уикенда - в домовете
22 окт 2014 17:19, Анисия Иванова
29
"Топлофикация" започва да пуска парното в София
Архив: Булфото

"Топлофикация София" е готова да започне пускане на парното в столицата заради очакваното понижение на температурите, съобщиха от дружеството.

От утре поетапно ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата.

Още по темата
Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на Общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон. Пускането ще бъде извършено в рамките на 24 часа. Заявлението е в свободен текст, а протоколът от общото събрание трябва да е със съответните подписи.

Общото пускане за всички столичани ще започне през уикенда, когато се очаква в три последователни дни средноденонощната температура на въздуха да е под плюс 12 градуса, както и дългосрочната прогноза за трайно застудяване.

Поетапно ще бъдат пуснати първо клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

За да обезпечи обслужването както на индивидуалните заявки, така и общото пускане на парното през уикенда, "Топлофикация София“ ще създаде необходимата организация и дежурни екипи. Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации.

От дружеството напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.

Клиенти да вземат мерки и да ограничат максимално достъпа до абонатната станция в сградата. Така ще се упражнява строг контрол върху всички манипулации, които се извършват там, ще се предотврати до голяма степен възможността за кражби на топлинна енергия и ще се опазват съоръженията, от които зависи качественото и надеждно топлоснабдяване на всички имоти и коректното отчитане на консумираната топлинна енергия.

За допълнителна информация във връзка с началото на отоплителния сезон и за всякакви въпроси, свързани с топлоподаването, клиентите могат да се свържат с кол центъра на компанията 0 700 11 111.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: парнопускане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
До Омбудсмана преди 9 години
Г-н Омбудсман, самосезирайте се за нарушаване на правото на нормален живот за всеки човек. Пълен абсурд е средната температура да е под 2 градуса вече 3 дни, а някой да реши, че не настъпил момента. но пък цяло лято плащах парно за сградната инсталация, за която ще платя и през октомвври при ледени радиатори. Защо всички мълчат - медии, министерства на здравеопазването, на социалната политика. Що за безумно съждение, че топлофикация стриктно се придържала.... към какво, към традиционното си грабителство. Това е геноцид - здравен и социално-финансов. Утре обаче със сигурност парното в Народното
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре бе кво стана с това парно
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия ще ни заведат на доктор,МАМКА ИМ
22
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
po 1000 leva da plashate ....mesechno
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде бе кво стана с това парно нема го още
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 5. Начина на формиране на сметката се гласува от любимото ни НС на жълтите павета. топл. счетоводители и топлофикация само следват закона. Т.е. търсим виновния на неправилното място.
19
0
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Благодаря за отговора. Добре е също да се знае, че Топлофикация подава топлинна мощност на база пъноценен процес във сяка сграда без да я интересува зиамата дали ще е мека или люта. Този прогнозен дял се заплаща независимо дали е използван или не. Следователно по - добре е да бъде използван, а не да се спират или махат радиатори.
18
0
 
2
 
! Отговори
До Евгени от топл. преди 9 години
Това, Господине, е абсолютно логично. Просто като се свалят радиаторите на стълбището се нарушават характеристиките на сградата, тя има по големи загуби и те логично отиват в сградна инсталация. Още по-голяма разлика в сравняваните сгради ще има, ако тези със стълбищните радиатори ползват повечко отопление, а останалите не, когато се ползва равномерно и не се краде загубите намаляват. Аз например като си пусна отоплението почти цяла зима не пипам вентилите. Стоят между 2.5 и 3.5.
17
1
 
2
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Топлинния счетоводител да обясни феномена, как блокове, които са свалили стълбищните си радиатори плащат по висока сметка за сградна инсталация от блокове, които имат по 3 радиатора във ход на пълна мощност?!
16
0
 
1
 
! Отговори
Евгени преди 9 години
Проверете в блоковете в които живеете, какви длъжници имате, на интернет адрес toplo.bg по абонатен номер. В нашите два блока (София- център) задълженията към топлофикацията са 35 000 лв и 100 000 лв. като има апартаменти, които дължат по 12; 16; 17 000 лв. Бъдете сигурни, че не Топлофикация е губещата, това са дългове от 2006 година насам, те се разпределят по платците!
15
2
 
3
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
Изобщо НЕ искам да пуска парното. ИСКАМ да ФАЛИРАААА
14
7
 
3
 
! Отговори
топл. счетоводител преди 9 години
Цитиращите европейски директиви хич не са ги разбрали...Българинът е специалист по всичко..Надявам се че пишещите тук знаят какво е Гугъл и могат да проверят, че във всяка държава на север от Сърбия(вкл) има Централно топлоснабдяване и дялово разпределение, могат да проверят, че методиките са подобни на тази в България. Относно сградната инсталация, тя е физична величина и да я забраняваш, нея си я има. Промитият от социализъма мозък, все още вярва че има безплатен обяд и чуждото е общо!!!
13
1
 
7
 
! Отговори
Ачо преди 9 години
Ами да, селяните са виновни. Просто в България всички сме селяни :DИ сме виновни всички ние, че още не сме ги избесили тия по стълбовете, за назидание на останалите кожодери от ЕРП-тата.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прочетох внимателно коментари 8, 9, 10, 11. Излиза, че у нас се вършат незаконни неща, в разрез с разпоредби, които са задължителни за всяка страна членка на ЕС.На какво основание става възможно една държава хем да членува в ЕС, хем да не приема някои задължителни разпоредби. А Брюксел не реагира - нали кожи ще се дерат от гърба на обикновения българин?
11
4
 
6
 
! Отговори
Дяволът преди 9 години
@12 : айдеее селяните виновни пак.... Овчо, да не мислиш че ти е умрял някой да се навира в столицата, да сипе по няколкостотин лева на месец за жилището не нечия покойна баба с приз "Дизайн на годината '77" и да се свира по миризливия транспорт ?? Вярвай ми, ако имаха избор хората НИКОГА няма да дойдат в така любимото ти софе !!! А...я да припомниш докато хората от страната студуваха и се чудеха как да спестят за море преди години вие в столицата не ходехте ли зимата по *** от жега в панелите?
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От как софето се напълни със селяци почнаха проблемите. Да си беха докарали и овците по апартаментите и кокошки на балкона.
9
2
 
9
 
! Отговори
Директива 32 на ЕС преди 9 години
Сега, какво излиза..Комшията си реално си потребява "парно" за топлина.Аз реално си потребявам ток за топлина.Но, плащам и за комшията и за шията на топлофикация РЕАЛНО, от сметки с НЕЯСЕНО ПРЕДСТАВЯНЕ или по-скоро НЕПРАВИЛНО РАЗПРЕДЕЛЯНЕ
8
1
 
5
 
! Отговори
Директива 32 на ЕС преди 9 години
Със сметките се осигурява необходимата информация, която да даде възможност на крайните потребители да получат подробно описание на текущите енергийни разходи. Сметките въз основа на действителното потребление следва да бъдат изготвяни толкова често, че да позволят на потребителите да контролират консумацията си на енергия.
7
1
 
4
 
! Отговори
Директива 32 на ЕС преди 9 години
2.Държавите-членки гарантират, където е уместно, че сметките се изготвят от енергоразпределителните дружества, операторите на разпределителната мрежа и фирмите за търговия с енергия на дребно въз основа на реалното енергийно потребление и информацията е представена по ясен и разбираем начин.
6
2
 
6
 
! Отговори
Деге преди 9 години
Тия *** вместо да пестят газ го пускать рано