Кражба на проводник доведе до авария, гръмнаха уреди

Два блока и две улици в столичния кв. "Гео Милев" са без ток
23 окт 2014 14:26, Красимир Ангелов
12
Кражба на проводник доведе до авария, гръмнаха уреди
Снимка: Булфото, архив

Вандали откраднаха меден проводник от трафопост в столичния квартал „Гео Милев“, което предизвика авария и доведе до масово изгаряне на електроуреди и електромери на домакинства, съобщават от ЧЕЗ.

Без ток са клиентите на дружеството на ул. "Калина Малина“ и „Проф. Георги Павлов“ в столицата, както и  живеещите в блокове № 23 и № 21 на бул. "Шипченски проход".

Кражбата е станала около 7 часа тази сутрин, като в момента се извършва възстановяване на електрозахранването и обход на засегнатите потребители за описване на нанесените щети.

"Очакваме компетентните власти да вземат адекватни мерки за защита на интересите на населението и съоръженията ни от непрекъснатите посегателства. Настояваме да се затегне режима на изкупуване на скрап и да не се допуска изкупуване на кабели и други инфраструктурни елементи", коментира случката Стефан Апостолов, изпълнителен директор на "ЧЕЗ Разпределение България" АД.

От компанията допълват, че кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват крайните потребители, като причиняват прекъсвания на електрозахранването и повреждане на електроуреди, а в някои ситуации могат дори да застрашат живота и здравето на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: аварияЧЕЗелектроуреди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се забрани изкупуването на цветни метали! Да се криминализират кражбите на жици, релси и пр. да се наказват с много тежки наказания - доживотен трудов лагер без право на помилване!
5
0
 
4
 
! Отговори
az преди 9 години
На ЕРП все крадците им виновни .Защо няма обявевена кражба в полицията.Много удобно е това с кражбите на проводници и масло от трансформаторите.Така няма изплащане на щети на потърпевшите.А накрая пак в първата десятка на забогателите фирми за годината.
4
6
 
0
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Браво ! Добър удар на бедните и онеправдани *** срещу богатите от Евросъюза .
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
***, какво друго да очакваш ...
2
0
 
29
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Това не е вандализъм, а чиста кражба, разликата е огромна!
1
2
 
25
 
! Отговори
1010 преди 9 години
Така казват от ЧЕЗ, а дали е така? Версията с вандалите иначе е много удобна. Щетите на хората кой ще възстанови?