Пускат парното на софиянци в неделя

Първо са детските градини, училищата и болниците
Обновена: 24 окт 2014 17:17 | 24 окт 2014 17:17, Камелия Цветанова
27
Пускат парното на софиянци в неделя
Снимка: Булфото, архив

„Топлофикация София” започва в неделя общото пускане на отоплението в столицата. Дежурни екипи ще обслужват клиентите през почивните дни, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

За да бъде пуснато парното, трябва да има три  последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса, както и дългосрочната прогноза да е за трайно застудяване.

Поетапно ще бъдат пуснати детските градини, училищата и болниците, след това клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени административните сгради и стопанските потребители.

Процесът на общото пускане на отоплението в столицата ще приключи в рамките на 5 до 7 дни.

В събота и неделя от 09.00 до 15.00 часа в топлорайоните ще има дежурни служители и техническите екипи. През уикенда от 08.30 до 17.00 часа в Колцентъра на компанията на телефон 0 700 11 1110 700 11 111 ще има дежурни информатори, които ще предоставят необходимата информация на клиентите и ще приемат сигнали.

Абонатите от жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на Общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон.

Пускането за тях ще бъде извършено в рамките на 24 часа.

Заявлението е в свободен текст, а протоколът от общото събрание трябва да е със съответните подписи. В събота, 25 октомври, дежурните екипи ще включват отоплението в сградите, подали заявление за предсрочно пускане.

Вентилите на радиаторите трябва да се отворени на максимална степен, за да не се налага допълнително обезвъздушаване след пускане на парното, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител, припомнят от дружеството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
До Омбудсмана преди 9 години
Г-н Омбудсман, самосезирайте се за нарушаване на правото на нормален живот за всеки човек. Пълен абсурд е средната температура да е под 2 градуса вече 3 дни, а някой да реши, че не настъпил момента. но пък цяло лято плащах парно за сградната инсталация, за която ще платя и през октомвври при ледени радиатори. Защо всички мълчат - медии, министерства на здравеопазването, на социалната политика. Що за безумно съждение, че топлофикация стриктно се придържала.... към какво, към традиционното си грабителство. Това е геноцид - здравен и социално-финансов. Утре обаче със сигурност парното в Народното
12
0
 
0
 
! Отговори
Стефания преди 9 години
Това със спирането на радиаторите е най-меката кражба. Над 10% от живущите във всеки блок не плащат сметки от години, топллят се на пълна мощност и обжалват някакви псевдо дела без никакъв ефект. Има блокове с над 100 000 лв дългове. Умишлена система за стимулиране на *** и отслабване на държавността!
11
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До 3 и 6. Пич, знаеш ли през къде ни е за твойта имунна система.Като ти е топло,не значи че на нас също ни е.Никой не те кара да си пускаш винтилите.Ела да видиш у нас къв студ е - в стара панелка,северно изложение.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 6Изпотяваш се ........ ама кажи за чесъна и как понася жена ти тази СМРАД!
9
2
 
2
 
! Отговори
Жоре парнаджията преди 9 години
Парно ще има за всички.
8
1
 
1
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Tazi novina zvuchi kato: Monopola shte pusne malko kqr, na obedinenite pod neqsniq smisal na dumata "Sofianci" hahahahahaha
7
4
 
1
 
! Отговори
от 3 и 6 преди 9 години
до 8МОЙ, само едно те съветвам- взимай си редовно витамина С от аптеките и онeзи другите хапове разтворимите( не им знам името) и бъди винаги здрав!"Show Must Go On" вече няма заради това, че нямаше имунна система един гений !!! Впрочем Имуннната система можеш да я унищошиш само с антибиотици!
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Готин оди се прегледай на лекар, или си объркал държавата. Като ти е топло отивай на село в еднофамилен куптор.
5
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бързат да почнат рекета над хората, че закъсняха много тая година с топлото време.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 5Няма за к'во да те лъжа. Не съм взимал от 15 години лекарства срещу настиване, гнойни ангини. Не знам какво е това антибиотик от толкова време. А ти ако искаш ми вярвай. Само още едно да те светна: антибиотика и всички други лекарства срещу настинка и грип изнежват имунната система. Аз не ги ползвам- зачервява ми се гърлото, боли ме, чувствам се отпаднал, но заспивам вечерта и посред нощ се изпотявам в леглото и се събуждам. На другата сутрин ми няма нищо. Ако искаш вярвай!
3
4
 
14
 
! Отговори
ada преди 9 години
Хубава историйка разказа номер 3. Все едно на някой му пука. :D
2
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К'во парно, бе изнежени скапаняци. 10 градуса е навън. Знаете ли защо не съм се разболявал вече може би 15 години? Защото обичам студа и пускам отопление ако падне под нулата само. Калил съм се един вид и ако настина понякога, вечерта се изпотявам в леглото докато спя- тоест ми избива настинката и на сутринта съм нов здрав човек. В апартамент заобиколен от други апартаменти няма как да си пусна парното, ако не падне навън под нулата.А при 10 градуса в стаята се спи разкошно, без да се задръстваш
1
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз парното си го пускам когато си искам а шушляците да чакат Хасан да им го пусне когато му е кеф. Евтино и чисто (2 лв на м2 в най-студенте месеци вкл. готвене и топла вода).Прелест.