6 нови забавачки откриват до Нова година в София

Фандъкова откри нова сграда на ОДЗ в квартал "Витоша"
28 окт 2014 13:37, Анисия Иванова
6
6 нови забавачки откриват до Нова година в София
Архив: Булфото

Шест нови детски градини ще се открият в София до Нова година. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова при откриването на нова сграда на ОДЗ 107 "Мусала“ в квартал „Витоша“.

По думите й досега през тази година в София са открити 8 нови детски градини. За следващата година в проектобюджета е заложено изграждането на още 8 забавчки, каза още тя.

„Ще разчитаме на Общинския съвет да гласуват нашето решение, защото показахме, че инвестициите в образованието са едни от най-важните наред с инфраструктурата и екологията”, допълни градоначалникът.

Това е 65-а нова сграда на детска градина, която откриваме през последните години, посочи Фандъкова на тържеството в квартал "Витоша".

Изграждането й е на стойност 1,1 млн.лв. За първи път в градината ще има яслена група, двор за игра на открито, направен е и физкултурен салон.

С откриването на новата сграда в детската градина ще се възпитават общо 206 деца, допълни кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
tzveti8 преди 9 години
А кога ще открият поне една градина в кв. Бояна, където децата са много, а няма нито едно ОДЗ?
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смешна работа! Тази година неприети останаха 15-20 хил. деца, а те открили детска градина за 200 деца!!! След 20 години може да има и за всички ама тогава ще са пълни , щото нормалните хора ще са минали през Терминал 1 и 2
4
2
 
5
 
! Отговори
Дочакала преди 9 години
Тази нова сграда я чакахме от постъпването на моето дете в ДГ през 2009. То сега е 2ри клас..Защото "великата" община Витоша не можеше да намери терен..а децата бяха набутани в апартаменти-групи в целия квартал.Със здраве да си я ползват дечицата и преподавателите !
3
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за моите деца детски градини няма
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Евала на мама Данче само тя мисли за народа
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ах, добре, щото ще е първата детска градина в квартал витоша, живял съм там, и досега общинските терени се даваха на частни строителни фирми да вдигат някакви кошери с по 500 апартамента, браво, сега за дечицата на най-големите селски гъзари ще има и детска градинка.това е правилния път за развитието на града