БХБ търси доброволци за кампанията "1 килограм доброта"

Второто издание на инициативата ще се проведе на 29-30 ноември
Обновена: 18 ное 2014 11:43 | 18 ное 2014 11:05, Красимир Ангелов
1
БХБ търси доброволци за кампанията "1 килограм доброта"
Снимка: БХБ

Българската хранителна банка (БХБ) набира доброволци за второто издание на кампанията "1 килограм доброта", което ще се проведе на 29-30 ноември 2014 г., съобщиха от организацията.

"Никой не може да прави всичко, но всеки може да направи по нещо – защо не и да дарите своето време за благородната кауза за осигуряване на прехрана на хилядите нуждаещи се, които живеят на и под прага на бедността у нас?", призовават от БХБ.

В първото издание на кампанията, проведено на 31 май и 1 юни 2014 г., бяха събрани над 4 200 кг храни, като в акцията се включиха 140 доброволци, обяви изпълнителният директор на БХБ Цанка Миланова. Тя отбеляза, че предстоящата инициатива ще се проведе в по-голям брой търговски обекти, за което трябва да бъдат ангажирани повече доброволци.

"Необходими са ни поне 220 доброволци в София. По този повод отправяме покана за включване до наши редовни доброволци, доброволци, участвали в първото издание на кампанията, корпоративни доброволци, организирани групи на спортни клубове, училища и др.", призова Миланова.

Всеки, който прояви желание, може да заяви желание да бъде доброволец чрез създадена онлайн форма, в която всеки може да отбележи своите предпочитания за смени, обекти и удобно време.

Ако сте решили да подпомогнете каузата на БХБ по този начин, може да го направите тук.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще даря и повече пакети с храна, но искам да знам, че наистина ще отидат при безпомощни хора в нужда.Много граждани се въздържат да участват в такива начинания, защото се опасяват, че този техен жест ще отиде там, където отива и значителна част от парите на българските данъкоплатци - за изхранване на здрави, прави, млади, изключително мързеливи, арогантни, крадливи и неграмотни или малограмотни същества!