Подобрихме живота на софиянци, доволна е Фандъкова

Столичният кмет представи бизнес приоритетите за 2015 г.
18 ное 2014 12:58, Анисия Иванова
80
Подобрихме живота на софиянци, доволна е Фандъкова
Йорданка Фандъкова. Снимка, архив: Булфото

Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова заяви, че е доволна от подобряването на качеството на живот в София. На специална пресконференция тя представи бизнес приоритетите за града в проекта за бюджет за 2015 година.

Преди пет години поех отговорност да стана кмет на столицата и обещах, че София ще бъде в добри ръце, припомни кметът.

По думите й за пет години са построени 49 детски градини, две нови училища, 76 училища и детски градини са изцяло обновени с всички мерки за енергийна ефективност. Открити са 24 клуба за пенсионери и инвалиди и 25 центъра за хора с увреждания. 8 млн. лв. са инвестирани за обновяване на техническото оборудване в общинското здравеопазване.

Фандъкова съобщи още, че за пет години са засадени 6 хиляди дървета, преобразени са паркове и градини, два нови парка са отворени - на Военната академия и "Врана".

Тя обясни, че финансовата стабилност на общината е запазена, а София е инвеститор номер 1 в България. Като други успехи тя посочи проекта за метрото - пускането в експлоатация на 13 км метролинии и изграждането на четири буферни паркинги, изцяло обновените 84 км улици и булеварди. Наред с това са изградени 14 км нови улици, 100 км нова канализация, над 200 км нови водопроводи. Общо 80 тролея, 20 нови трамвая, 46 нови автобуса пристигнаха през тази година. допълни Фандъкова, цитирана от БТА.

Предстои последната година от мандата, ще работим за изпълнението нашите ангажименти, програмите, които сме защитили, каза Фандъкова. Що се отнася до бюджета кметът съобщи, че 72,3 процента е изпълнението на бюджета към 30 септември, приходите са с около 20 млн. лв. повече от миналата година. Данъчните приходи са изпълнени 75,9 процента, добави тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
Илина преди 6 години
Как не я е срам! София става все по голяма *** ...и така ще е с това нашествие от провинцията.Не им ли стана ясно, че колкото повече се строи, толкова по зле става.Крайно време е великите управници да обърнат поглед към провинцията , защото както е тръгнало в скоро време София ще бъде България, а останалото - пустеещи земи.
67
0
 
1
 
! Отговори
НЕ ТЕ ЛИ Е СРАМ,МА.. преди 6 години
Йоданооооо. Нагла си като шефа си....
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво ще стане с територията на България? Защото така както върви София става България , а останалата територия май ще бъде под друго знаме. Браво за българската далновидна политика!
65
0
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!! преди 9 години
Kъде ще живеят тези Софиянци <в ЕС ли> ?
64
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не разбирам защо намесвате Фъндъкова за социялното си положние?!? Разбирам ако ви беше работодател... Дано скоро да с намери решние за районите около ЦУМ, Централна гара и пазарите, (женския или като там му викат)
63
2
 
17
 
! Отговори
Лилия преди 9 години
Трябваше два пъти да прочета заглавието,да за повярвам на очите си!За 5 години,освен всичко друго,Фандъкова успя да ПРЕТЪПКА София с бежанци и селяни! А на фона на всички гадни и грозни блокове и сгради,зелените площи са просто "петно"! Какво по-точно направи ти,за да може софиянци ПОНЕ да вървят спокойно по улиците?!?
62
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даскалица тиха и скромна Направи пачка тлъста и огромнаС усмивка нежна и чаровнаНа Баце дава кинти като благородна.
61
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тя подобри стандарта си но не и нашия живот!
60
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След 5 месеца ,когато метрото достигне до "Младост 4" и аерогарата ,червените *** съвсем ще изтрещят. А на когото София не му харесва , да си ходи на село. Трамваите могат и без сено.
59
3
 
22
 
! Отговори
Кмете кметеее преди 9 години
Много важно че Фандъкова е доволна от софиянци. Важното е дали софиянци са доволни от Фандъкова. Това трябва да я интересува.
58
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само един от многото факти: Преди 5 години автобусите по "Цариградско шосе" посока центъра попадаха в задръстване още на "Плиска", а сега стигат на светофара на "Орлов мост". И срещу това някои възразяват , че Фандъкова била учителка и била от Самоков. Простотийки...
57
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
софия е най лошия град за живеене в ес няма гише в общ служба където да си решишдаден въпроснавсякъде са въведени някакви вътр правила в ущърб на гражданитенавсякъдеопашки възрастни служители които не могат да работят с авт система и не могат да говорятпълет хаос в гр транспорт *** се качват без билети
56
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А софийските общинари от всички партии си живеят мирно, сговорно и щастливо . Няма да ги чуеме да се скарат, има за всички.
55
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А тая компирка е потопила софиянци в заеми. Ще има да си плащат и правнуците ни, ако ги има тука.
54
9
 
21
 
! Отговори
обективен преди 9 години
Аз съм от Младост и си я харесвам. Очаквам да стане най хубавият квартал на София. Браво на Фандъкова и си представете , че аз никога не съм гласувал за ГЕРБ.Всъщност тази ЖЕНА изми черното пето ГЕРБ.....
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 61 АнонименЗащо кмет в сянка и то от БСП??????Тези,които ги имате на "Монополи" с фалшиви пари не си играят,крадат реални!!!!!!После цял народ плаща!!!!
52
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам да се назначи кмет на София в сянка от БСП. Да му се дадат хартиени парички от играта "Монополи" и по цял ден да си ги краде.
51
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова прави наистина много за София. Това го виждат всички. Оценка за работата си ще получи на изборите, а не от няколко платени трола-копейкаджии.
50
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова пусна поредният фандък!!!!!!!"Подобрихме живота на софианци"!!!!Хахахаххаххахаххаххааааааа,хохохохоххохоххооооооооооооо!!!!До кога ще е подобрен живота им,до първият по-дебел паднал сняг може би?????
49
1
 
22
 
! Отговори
еш преди 9 години
вярно за сметка на останалите и вообще не ми се цупете като видите батко ви с хавлиените чорапи насред Витошка , идвам и из да си живея